تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 14 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):سخن گفتن درباره حق، از سكوتى بر باطل بهتر است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804351133




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

روایت نقش‌زنی بر علامت عاشقی/ هنری که هنوز به ثبت ملی نرسیده‌است


واضح آرشیو وب فارسی:مهر: گفتگوی مهر با هنرمند «سوزن‌زن»؛
روایت نقش‌زنی بر علامت عاشقی/ هنری که هنوز به ثبت ملی نرسیده‌است

کارگاه های ساخت علامت های مذهبی


شناسهٔ خبر: 2945269 - شنبه ۲ آبان ۱۳۹۴ - ۰۹:۱۳
فرهنگ > صنایع فرهنگی

هنر «سوزن‌زنی» که به روزگار آل‌بویه برمی‌گردد و طرح‌ها و تزئینات روی علامت را شامل می‌شود هنوز به درستی معرفی نشده و خوب است سازمان میراث فرهنگی، زمینه‌های ثبت آن را فراهم کند. فاطمه عیدیون از هنرمندان سوزن زنی است که در گفتگو با خبرنگار مهر درباره گرایش خود به طراحی نقوش روی علامت و هنر سوزن‌زنی گفت: پدر من، نخستین و تنها استاد من در ارتباط با هنر سوزن‌زنی بود. او به من آموخت چگونه روی تیغه‌های علامت، خوشنویسی کنم و بر سپر و کلاهخود و شمشیر و گرز، نقوش اسلیمی و ختائی و گل و مرغ را نقش بزنم و من تنها زنی هستم که در ایران به هنر سوزن‌زنی مشغول است. او در ارتباط با چگونگی اجرای طرح‌ها و نقش‌ها و خطوط مختلف روی تیغه‌های علم گفت: ما ابتدا طرح مورد نظر را بر آهن می‌اندازیم و آن را با مایعی که ترکیب لاک الکل و جوهر نمک است پر می‌کنیم. پیش از آن‌که لاک الکل خشک شود باید با یک قلم معمولی که برای خوشنویسی به کار می‌رود و نوک آن، به قدری نازک شده که به سوزن می‌ماند (وجه تسمیه این هنر به سوزن‌زنی هم، همین است) جوهر را برداشته و به سطح آهن برسیم. عیدیون، پیشینه هنر سوزن‌زنی و ساخت علامت را به روزگار آل بویه نسبت داد و بیان کرد: ساخت علم و تزیینات آن به روزگار آل بویه برمی‌گردد اما در دوره صفویه رونق بیشتری پیدا کرده و همواره مخاطبان خود را داشته است.

به گفته این هنرمند، سوزن‌زنی و ساخت علامت، همواره مخاطبان خود را دارد. علامت‌سازان، همه یکدیگر را می‌شناسند. بسیاری از علامت سازان، کار طراحی و خوشنویسی روی تیغه‌های علم و تزییات آن را به من سفارش می‌دهند و من نوعی در طول سال، مشغول به کار هستم البته میزان کار ما از سه ماه پیش از محرم به اوج خود می‌رسد. تلاش برای ثبت ملی هنر سوزن‌زنی عیدیون با اشاره به این‌که هنوز هنر سوزن‌زنی معرفی نشده است گفت: هنوز این هنر، آن‌گونه که باید و شاید شناخته نشده و من برآنم تا این هنر را در فهرست آثار ملی به ثبت برسانم.امیدوارم مسئولان سازمان میراث فرهنگی هم، با من همکاری کنند و زمینه‌های ثبت این هنر را فراهم بیاورند. شیوه آموزش هنر سوزن‌زنی، به گفته او، استاد و شاگردی است و علاقه‌مندان باید نزد استاد بروند و شروع به کار کنند و این هنر را ضمن کار بیاموزند. خود من از بچگی، کنار دست پدرم می‌نشستم و از او یاد می‌گرفتم. از ۱۵ سالگی، کار را به طور حرفه‌ای آغاز کردم و همچنان ادامه می‌دهم.

عیدیون با اشاره به طرح‌ها پرمخاطب در هنر سوزن‌زنی گفت: طرح گل و مرغ، طرفداران بیشتری دارد. طرح‌های اسلیمی و ختائی هم پرمخاطب هستند. نقش سوار بر اسب را هم می‌پسندند. شیر و خورشید و شیر و شمشیر را هم دوست دارند و برخی از این طرح‌ها برگرفته از باورهای باقیمانده از ایران باستان است.   سهم هنر در انقال مفاهیم مذهبی قابل اغماض نیست ‎از نظر «عیدیون» هنرهای تجسمی در انتقال مضامین عاشورایی و مذهبی می‌توانند سهم بسزایی داشته باشند. به گفته او، سهم هنرهای تجسمی و اساسا هنر در انتقال مفاهیم مذهبی قابل اغماض نیست؛ به عنوان مثال در کار تخصصی خودم که طراحی نقوش مذهبی بر روی فلز است طراحی های بر روی علامت‌های صحنه‎های نبرد، رزم، صحنه‎های قتلگاه و خیمه‌ها می تواند مضامین و مفاهیم واقعه بزرگ عاشورا را به سهولت به مخاطب منتقل کند. او درباره خوشنویسی و خط روی علامت‌ها هم گفت: روی تیغه‎های علامت‌ها، تماما کتیبه‌ها، السلام علیک‌های مختلف، زیارت عاشورا و اشعار محتشم کاشانی که در مدح امام حسین (ع) سروده شده است حک شده‌اند. اینها همه مضامین و مفاهیم مذهبی است که با هنر تلفیق شده و  مذهب و ایین ما را منتقل می‌کند.

عیدیون در مورد گرایش خود به این هنر و انجام آن صرفا روی تجهیزات و وسایل مذهبی هم بیان کرد: این هنر را می‌توان روی هر جسم فلزی و فولادی پیاده کرد؛ مثل گلدان ، تابلو و اجسام تزئینی ولی من صرفا این کار را بر روی علامت و شمایل مذهبی انجام می‌دهم چرا که این هنر خانوادگی ما بوده و بالطبع با روح و جان من آمیخته شده است. به گفته او کسی که می‌خواهد سراغ هنر سوزن‌زنی برود بهتر است با طراحی آشنا باشد و اصول خوشنویسی را بداند.









این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن