تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 17 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):علم میراث گرانبهائی است و ادب لباس فاخر و زینتی است و فکر آئینه ای است صاف.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ووچر پرفکت مانی

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1805376748




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

عاشورا و جاذبه های دراماتیکی که کمتر رو صحنه آمد


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: عاشورا و جاذبه های دراماتیکی که کمتر رو صحنه آمد
آثار انگشت‌شماری بودند که فلسفه حسینی را به تار و پود متن خود گره زده بودند، اما بخاطر برداشت های نادرست یا برخورد سلیقه ای در نیمه‌های راه متوقف شده‌اند و هیچگاه رنگ صحنه را ندیدند.


حوزه تئاتر گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ تنها نگاه مسلمانان نیست که به محرم و صفر گره خورده، حماسه عظیم عاشورا سال‌هاست هر کسی را از هر دین، آئین، مرام و مسلکی درگیر فلسفه خود کرده و گواه آن سیل جمعیتی است که با بالا رفتن صدای نوحه یا برپایی تعزیه‌ای در گوشه و کنار شهر پدیدار می‌شود، اما کافی است در کنار این همه اشتیاق و عشق و به بهانه این ایام نگاهی به آثار نمایشی اجرا شده در این سال‌ها بیندازیم .

آنجاست که این سوال پیش می‌آید مگر نه اینکه شکی در عشق به حسین (ع) و فلسفه فراگیر عاشورا نیست؟ مگر نه اینکه تا نام حسین (ع) به میان می‌آید دنیا دنیا انسان کنار هم جمع می‌شوند ؟ مگر نه اینکه ماهیت این واقعه با ذات انسان گره خورده است؟پس چرا جز تعزیه‌هایی در گوشه و کنار شهر یا بازآفرینی واقعه عاشورا آن هم سالی یکبار به بهانه فرا رسیدن سالروز شهادت سیدالشهدا هیچ رد و نشانی از فلسفه حسینی در عرصه هنر تئاتر به چشم نمی‌خورد؟

واقعه و فلسفه عاشورا بعنوان بزرگترین و غنی ترین حماسه و تراژدی جهان آنقدر بی‌بدیل و تازه است که میتواند در هر برهه ای از زمان منبع الهامی خوب برای خلق یک داستان نو به فراخور شرایط اجتماعی حاکم بر هر جامعه ای باشد. همچنین شخصیت هایی که هر کدام داستان خاص خودشان را در واقعه عظیم عاشورا داشتند، الگوی مناسبی برای شخصیت پردازی هستند و امکان بکارگیری قهرمان ، همان خلأیی است که هنرهای نمایشی ایران سال ها با ان روبه رو است.

با وجود تمام قابلیت های نمایشی و روایتی واقعه عاشورا، اما هنرمندان عرصه تئاتر سال ها  بی توجهی را مشق کردند و آن طور که باید و شاید از این مصیبت که صدها مرتبه از تراژدی‌های بزرگ قرن غنی‌تر است وام نگرفته‌اند. اما بر خلاف تئاتر در سینما و تلویزیون کم نبودند «حر» و «حبیب ابن مظاهر» هایی که پایشان به روزگار امروز باز شد و شجاعت و آزادگی شان در مختصات جامعه امروزی  نمایش داده شد . آثاری که به سبب تاثیر پذیری از واقعه و فلسفه بدیع عاشورا پس از گذشت سال ها هنوز از یاد مخاطب سینما و تلویزیون نرفته است.

سال‌ها از پی هم می‌گذرد اما تمام تلاش و خلاقیت فعالان عرصه  تئاتر صرف اقتباس از وقایع و داستا‌ن‌های جهان غرب می‌شود و انگار در نظر آنان افسانه های رومی یا دلاوری های شخصیت های ساختگی که فلسفه بسیاری از رفتارشان با فرهنگ و باورهای ما در تعارض است در اولویت قرار دارد. اولویتی که نمی توان برای آن دلیلی پیدا کرد، چراکه تجربه ثابت کرده بیشتر مردم ایران بیش از آنکه با «آنتیگونه» ، «ادیپ شهریار» و دغدغه های آنان همذات پنداری کنند ، با فلسفه حسینی در هر قالب و شکل اجرای ارتباط برقرار می کنند و راهی سالن های تئاتر می شوند. اتفاقی که شاید هیچگاه آن را تجربه نکنند ، در صورتی که بیشتر اهالی تئاتر سال ها عمر و انرژی شان را صرف اجرای آثاری به دور از دغدغه مردم جامعه می کنند. مگر مخاطب تئاتر کسی جز مردم جامعه است؟ 

فارغ از کم توجهی کلان هنرمندان عرصه تئاتر به حماسه عظیم عاشورا آثار انگشت‌شماری هم بودند که فلسفه حسینی را به تار و پود متن خود گره زده بودند، اما بخاطر برداشت های نادرست یا برخورد سلیقه ای در نیمه‌های راه متوقف شده‌اند و هیچگاه رنگ صحنه را ندیدند. چرا که تنها اقدام و عزم جزم هنرمندان برای پرداختن به این واقعه و تاثیر گرفتن از آن کافی نیست، بلکه باید شرایط ورود به حوزه مذهب و وقایع آن که مشکلات و موانع خود را دارد برای هنرمندان میسر شود.

مسئولان باید در جهت تنظیم و تدوین چهارچوب‌هایی در خصوص ساخت آثار مذهبی، رسیدن به یک زبان مشترک با هنرمندان و مردم جامعه و همین طور فاصله گرفتن از نگاه ویترینی و رفع تکلیفی به واقعه عاشورا قدم بردارند. 

هنرمندان و مسئولان فرهنگ و هنر به خصوص عرصه تئاتر هر کدام به یک اندازه در پر نکردن جای خالی عاشورا میان تراژدی‌های جهان اسلام و حتی دنیا مقصر هستند و بدون کوچکترین اعتنایی به این مقوله راه را ادامه میدهند و مردم را در سال 94 همچون سال های گذشته از اتفاقی عظیم در عرصه تئاتر محروم کرده اند.

یادداشت از میلکا مومنی‌راد


برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.

 
انتهای پیام/





اشتراک گذاری




مطالب مرتبط

«مجلس شاه فتاح» تعزیه صحنه‌ای است
تعزیه‌خوانی که 14 سال روایتگر قیام امام حسین (ع) شد
نمایش و نقد مستند «مشق تعزیه» در خانه هنرمندان ایران
خانه هنرمندان ایران؛ میزبان مراسم تعزیه‌خوانی
از واکنش کارگردان «روز واقعه» تا عزاداری اهالی صحنه
نمایش «مجلس شاه فتاح» به خانه نمایش اداره تئاترمی آید
تقدیر شهردار تهران از بازیگر «هزار دستان»/ گلایه نصیریان از تعطیلی سالن سنگلج





۰۲ آبان ۱۳۹۴ - ۰۷:۳۴





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن