واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۹ مهر ۱۳۹۴ (۱۴:۴۱ب.ظ)
تا پايان سال؛ آموزش 660 روانشناس در قالب طرح تحول نظام سلامت موج - معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي از آموزش 660 روانشناس در قالب طرح تحول نظام سلامت تا پايان سال خبر داد.
به گزارش خبرگزاري موج، علي اکبر سياري با اشاره به بررسي که در سال 1390 در ارتباط با اختلال روان در جامعه صورت گرفته بود، عنوان کرد: در اين بررسي مجموع جمعيت 15 تا 64 ساله کشور که 50 ميليون نفر بودند مورد بررسي قرار گرفت و به اين نتيجه رسيديم که 23.6 درصد از اين افراد که 12 ميليون نفر از جمعيت را شامل ميشوند دچار اختلال روان هستند.
وي با اشاره به عدد 26.5 درصدي اختلال روان براي خانمها اذعان کرد: اين در حالي است که اين عدد براي آقايان برابر با 20.8 درصد است.
معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي با بيان اين که خانمها بيش از آقايان از اختلال روان رنج ميبرند، شايعترين اختلال روان را افسردگي اعلام کرد و گفت: در مجموع 12.7 درصد از افرادي که به اختلال روان دچار هستند از افسردگي رنج ميبرند که در خانمها 15.4 درصد و در آقايان 10.2 درصد است.
بيماران اعصاب و روان، محرومترين قشر هستند
اين مقام مسوول با اشاره به اين که از ميان 89 درصد افرادي که به اختلال روان مبتلا بودهاند تنها 44 درصد آنها براي درمان مراجعه کردهاند، افزود: 56 درصد از اين افراد هيچ مراجعه اي نداشتهاند و از 44 درصد افرادي که مراجعه کردهاند 61.6 درصد آنها به صورت سرپايي و 51 درصد آنها در بخش خصوصي بستري شدهاند. با مشاهده اين آمار ميتوان فهميد يکي از محرومترين اقشار در ميان بيماران، بيماران اعصاب و روان هستند؛ به ويژه آنهايي که دچار اختلالات مزمن هستند.
سياري با تاکيد بر اين که دولت بايد نسبت به دسترسي و بهره مندي افراد به خدمات با کيفيت اطمينان يابد، خاطرنشان کرد: طرح تحول نظام سلامت بدين منظور تدوين شده است تا سه مورد دسترسي، بهره مندي و تأمين مالي را پوشش دهد. لذا دولت از محل يک درصد ارزش افزوده و يارانهها اعتباري را براي اين طرح اختصاص داده است.
هزينه بيماران اعصاب و روان؛30 درصد سبد خانوار است
معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي با اشاره به اين که بيماران اعصاب و روان در سال 89- 90 رقمي برابر با يک هزار ميليارد تومان از جيب خود هزينه کردهاند، عنوان کرد: اين عدد برابر با 30 درصد هزينه خانوار است.
اين مقام مسوول با بيان اين که افراد دچار اختلال روان بيشتر جز افراد کمدرآمد و حاشيه نشين هستند، خاطرنشان کرد: لذا يکي از گروههايي که بايد در طرح تحول سلامت در اولويت قرار گيرند، مبتلايان به اختلالات روانپزشکي هستند؛ زيرا ناديده گرفتن اين افراد خود آسيبهاي اجتماعي ديگري را در پي دارد.
سياري با ابراز خرسندي نسبت به اين که 10 ميليون و 300 هزار نفر در برنامه ارائه خدمات روانپزشکي در حاشيه شهرها تحت پوشش قرار گرفتهاند، اذعان کرد: تا کنون 180 روانشناس آموزشديده در اين سيستم وارد کردهايم که تا پايان سال تعداد اين روانشناسان به 660 نفر ميرسد.
وي با اشاره به غربالگري ابتلا به اختلالات روانپزشکي گفت: پس از غربالگري؛ فرد مبتلا به پزشک عمومي و روانشناس ارجاع داده ميشود.
اجراي پايلوت دستيار روانپزشک در سه شهر کشور
معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي با اشاره به نياز به تأمين تختهاي مورد نياز بيماران بستري عنوان کرد: بين وزارت بهداشت و بيمارستانها بايد سيستمي براي مراقبت از بيماران وجود داشته باشد، لذا علاوه بر روانپزشک، دستيار او که کارشناس ارشد روانشناسي است، نيز بايد به ارائه خدمات روانپزشکي و روانشناختي بپردازند. بدين منظور تبريز، مشهد و کرمان را به عنوان پايلوت اجراي اين طرح انتخاب کرده و تا پايان سال طرح را به سراسر کشور گسترش ميدهيم.
مبتلايان به اختلالات روان شناختي و روانپزشکي بيشترين مصرف کنندگان مواد دخاني و الکل
سياري با ابراز تأسف نسبت به اين که مبتلايان به اختلالات روان شناختي و روانپزشکي معمولاً به مصرف سيگار، مواد مخدر، قليان و الکل نيز روي آورند، خاطرنشان کرد: ميزان مصرف مواد مخدر بهويژه مواد صنعتي در اين افراد بيشتر است. از سوي ديگر برخي واحدهايي که قليان ارائه ميدهند، نيز مواد روانگردان صنعتي به قليان اضافه ميکنند که براي جامعه خطرآفرين است.
معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي با تاکيد بر اين که بايد ابعاد مشکلات مبتلايان به اختلال روان و اهميت هفته سلامت روان براي مردم روشن شود؛ بر توجه بيش از پيش به اين قشر اشاره و اظهار کرد: فردي که مشکل روانشناختي دارد، علاوه بر اين مشکل بايد انگ ناشي از آن را تحمل کند، ممکن است شغل و جايگاه اجتماعياش نيز به خطر بيفتد، لذا نبايد فرد مبتلا را سرزنش کرد، بلکه بايد در جهت حفظ و کرامت انساني اين اشخاص گام برداشت.
سياري در پايان با بيان اين که بخش عمدهاي از ابتلا به اختلالات رواني مربوط به آسيبهاي اجتماعي است، خاطرنشان کرد: در صدديم با اصلاح سيستم، بهرهمندي و دسترسي افراد به خدمات روانشناختي و روانپزشکي را افزايش دهيم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]