واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۹ مهر ۱۳۹۴ (۱۲:۵ب.ظ)
آل اسحاق در گفتگو با موج: اگر منابع بانکي به سمت توليد هدايت نشود، زخم رکود عميقتر ميشود موج - تخصيص اعتبار و تسهيلات بايد به بخش خصوصي واقعي صورت بگيرد زيرا تجربه انحراف در پرداخت تسهيلات به ساختوساز، دلالي و خريدوفروش ارز و... بجاي توليد و صنعت در کشور وجود دارد.
يحيي آل اسحاق، رئيس پيشين اتاق بازرگاني تهران درباره حمايتهاي بانکي از بخش خصوصي در بسته خروج از رکود اظهار کرد: يکي از مهمترين نياز هاي بخش خصوصي در شرايط رکود، تأمين مالي از سوي بانکهاست و بانک مرکزي بايد با ايجاد هماهنگي در سطح نظام مديريتي بانکي، جهتدهي مناسبي را به بانکها در راستاي ارائه خدمات مالي مناسب و ارزانقيمت به بنگاههاي بخش خصوصي فراهم کند.
وي ادامه داد: مهمترين جلوه حمايتي بانکها از توليد، ارائه بستههاي تسهيلات ارزانقيمت به بخش خصوصي است، البته اين بستهها بايد به شرکتهاي خصوصي واقعي که امروز بهعنوان مولد حوزههاي توليدي شناخته ميشوند با شرايط آساني ارائه شود.
عضو هيات نمايندگان اتاق بازرگاني تهران درخصوص نظام معيوب پرداخت تسهيلات درگذشته نيز تصريح کرد: اگر تخصيص تسهيلات به شرکتهاي بخش خصوصي واقعي که پرچمدار توليد هستند، صورت نپذيرد طبيعي است که بار ديگر شاهد آن باشيم که تسهيلات بجاي بخشهاي صنعت و توليدي به خدمت ساختوساز، دلالي و خريدوفروش ارز و... درميآيد.
اين فعال اقتصادي گفت: دوري از بنگاهداري و هدايت منابع بانکي به سمت توليد، مستلزم همراهي کل نظام بانکي است تا سيستم تسهيلات به سمت توليد و خروج اقتصاد از رکود پيش برود.
عضو هيات نمايندگان اتاق بازرگاني گفت: اگر منابع بانکي به سمت توليد هدايت نشوند بادکنک فعاليت بانکها بزرگتر ميشود و صداي انفجار آن نيز بيشتر خواهد بود.
اين فعال اقتصادي با اشاره به اينکه در شرايط پساتحريم نيز وضعيت بانکهاي داخلي و بانکداران خصوصي کشور با چالش مواجه ميشود نيز گفت: در اين اوضاع، بانکها و ارتباطات خارجي يکي از رقباي اصلي بانکهاي ما ميشوند، زيرا اين سوال پيش ميآيد که يکطرف آب، سود يک درصد و سه درصد باشد اما اينطرف آب سود 15 و 20 درصد باشد؟ وضعيت اقتصاد روبهراه شود بانکها ديگر نه فرصت رانت دارند و نه ميتوانند با حسابسازي و سود سازي در ظاهر، خود را سود ده معرفي کرده و خود را حفظ کنند.
وي همچنين با ارائه يک پيشنهاد به بانکهاي خصوصي کشور تصريح کرد: بانکها بهجاي اينکه، انفجاري با آنها برخورد شود، از شروع اين اصلاحات استقبال کنند و سهامداران عمده بانکها مقداري از سودهاي تاريخي 30 و 40 درصدي گذشته را صرف جبران خسارت احتمالي اصلاحات کنند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 12]