واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۹ مهر ۱۳۹۴ (۹:۵ق.ظ)
رئيس شوراي جهاني نفت: ايران از اعضاي مهم در خانواده توليد نفت خام در جهان است موج - رئيس شوراي جهاني نفت گفت: به نظر من برداشته شدن تحريمها در اين مقطع زماني بسيار لازم بود؛ زيرا ايران يکي از اعضاي مهم در خانواده توليد نفت خام در جهان است و نقش مهمي در تأمين نياز جهان به نفت بازي ميکند.
به گزارش خبرگزاري موج به نقل از شانا، ژوزف تات، در حاشيه نخستين کنگره راهبري و نمايشگاه نفت و نيرو، گفت: قيمت ۷۵ دلار براي هر بشکه نفت خام براي ادامه فعاليت عادي شرکتهاي نفتي من است و تا رسيدن به اين بازه قيمتي شايد زمان زيادي لازم باشد.
رئيس شوراي جهاني نفت اظهار کرد: به نظر من برداشته شدن تحريمها در اين مقطع زماني بسيار لازم بود؛ زيرا ايران يکي از اعضاي مهم در خانواده توليد نفت خام در جهان است و نقش مهمي در تأمين نياز جهان به نفت بازي ميکند. به نظر من برداشته شدن تحريمها سبب خواهد شد شرايط اقتصادي کمي عاديتر شود.
وي ادامه داد: البته نشانههاي بازار حاکي از آن است که وضع کنوني به نفع توليدکنندگان پيش نخواهد رفت و به نظر ميرسد که قيمت پايين نفت ادامهدار باشد و دستکم تا پايان امسال و ماههاي اوليه سال بعد ادامه داشته شد. بسياري از شرکتها سياستهاي صرفهجويي هزينههاي خود را در پيش گرفتهاند و به همين جهت توسعه همکاريهاي اقتصادي با ايران به سرعتي که ايران انتظار آن را دارد جلو نخواهد رفت.
رئيس شوراي جهاني نفت درباره اينکه پيشبيني شما از روند تحولات بازار در زمينه عرضه و تقاضا و نيز تغيير قيمتها چيست؟ گفت: توازن ميان عرضه و تقاضا هميشه مساله حساسي در بازار بوده و خريداران هميشه به دنبال قيمتهاي پايين هستند و عرضهکنندگان ميخواهند که کالاهاي خود را به بالاترين قيمت به فروش رسانند.
تات ادامه داد: البته به نظر من ملاحظات سياسي هم تا حدي در تغييرات کنوني بازار نقش دارند، به هر حال هم اکنون قيمت نفت در بازارهاي جهاني در حدود ۵۰ دلار براي هر بشکه از اين کالاست که به نظر من در سال ۲۰۱۶ قيمتها در سطوح ۵۰ تا ۶۰ دلار براي هر بشکه باقي ميماند؛ من از آينده خبر ندارم، اما؛ ميتوانم بگويم که نشانههاي بازار حاکي از آن است که قيمتها در سطوح کنوني باقي خواهد ماند.
تات ادامه داد: اگر ايران هم نفت خود را وارد بازار کند، نگرانيها از بيشتر شدن مازاد عرضه در بازار بيشتر خواهد شد و اين در حالي است که رشد اقتصادي چين به عنوان بزرگترين خريدار نفت خام جهان در کمترين حد خود در چند سال گذشته قرار گرفته که اين مسائل خبرهاي خوبي براي توليدکنندگاني که اقتصادشان به شدت وابسته به نفت است، نيست.
وي گفت: هيچ برنامهاي از سوي توليدکنندگان براي کاهش توليد وجود ندارد، البته برنامه ويژهاي نيز براي افزايش توليد وجود ندارد و به نظر ميرسد سطوح عرضه تغيير نکند، جز اينکه ايران به جمع توليدکنندگان بزرگ اضافه خواهد شد.
تات گفت: ايران اعلام کرده است که به دنبال توليد ۵ ميليون بشکه نفت خام در روز است. البته براي اين هدف خود زماني مشخص نکرده است و اين، کار را تا حدي آسان ميکند و کسي از اينکه اين کشور بهزودي به اين سطح توليد برسد نگران نيست. البته بازگشت ايران به بازار کمکي به بهبود وضع کنوني قيمتها نخواهد کرد.
وي در مورد موضع شوراي جهاني نفت درباره تصميمهاي اوپک گفت: اين شورا هيچ موضعي در اين زمينه ندارد و تصميمات داخلي اوپک به اعضاي آن مربوط است و اين خود سازمان است که بايد تشخيص دهد هر عضو چقدر توليد داشته باشد و اين اعضا هستند که بايد هرکدام سهم خود را در سازمان مشخص کنند. ما نميتوانيم به عنوان يک سازمان بينالمللي دخالتي در تصميمسازيهاي سازمان کشورهاي صادرکننده نفت (اوپک) داشته باشيم.
رئيس شوراي جهاني نفت درباره حضور ايران در بازارهاي گاز طبيعي جهان نيز گفت: ايران در اين زمينه ميتواند بسيار فعال باشد. البته گاز طبيعي مايع شده داستاني سوا دارد و اين روزها به دليل رشد فناوري در زمينه تبديل گاز طبيعي به مايع و نيز حملونقل آن در اروپا، اين بازار بسيار شبيه به نفت خام شده است و مسائل مربوط به خود را دارد. به نظر من، ايجاد زيرساختهاي توليد و انتقال گاز ايران به خارج از کشور زمان زيادي نياز دارد ولي من اطمينان دارم که ايران در اين بازار نيز سهم مهمي خواهد داشت.
وي در ادامه يادآور شد: سطوح کنوني قيمت دست و پاي بيشتر توليدکنندگان و شرکتهاي فعال در زمينه نفت و گاز را بسته است و آنها تصميم گرفتهاند تا بيشتر پروژههاي خود را يا به زماني ديگر موکول کنند يا اينکه در کل از فکر آنها درآيند، زيرا؛ با وجود قيمتهاي کنوني برداشت از بسياري از ميدانها در جهان صرفه اقتصادي نخواهد داشت.
تات گفت: به نظر من قيمت ۷۵ دلار براي هر بشکه نفت خام ميتواند قيمت مناسبي براي ادامه فعاليت شرکتهاي نفتي به صورت عادي باشد و تا رسيدن به اين بازه قيمتي شايد زمان زيادي لازم باشد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]