واضح آرشیو وب فارسی:مهر: پیشکسوت داوری والیبال گرگان در گفتگو با مهر:
بزرگسالان والیبال گرگان در کشور جایگاهی ندارند/لذت حضور تماشاگران
شناسهٔ خبر: 2945042 - چهارشنبه ۲۹ مهر ۱۳۹۴ - ۰۸:۵۴
استانها > گلستان
گرگان – پیشکسوت داوری والیبال گرگان که معتقد است بزرگسالان این رشته جایگاهی در کشور ندارند، از دوران بازی، مربیگری و داوری تا فعالیت بهعنوان ناظر و مدرس فدراسیون والیبال میگوید. خبرگزاری مهر – گروه استانها: ورزش گرگان همواره با بسکتبال شناختهشده و بسیاری از ورزشهای مرکز استان گلستان در سایه بسکتبال بودهاند؛ اما نباید فراموش کرد که والیبال گرگان نیز در سالهای دور حرفهای بسیاری برای گفتن داشت و در استان مازندران همواره رقابتی نزدیک میان گروههای گرگان، گنبد و آمل برقرار بود. بیش از نیمقرن از قدمت والیبال در گرگان میگذرد و یکی از کسانی که والیبال گرگان را در ایران بانام او میشناسند، «محمود علی نژاد» است. تنها داور بینالمللی گرگان و شمال کشور که پس از نزدیک به یک دهه بازی و سه دهه داوری در والیبال، اکنون بهعنوان ناظر و مدرس فدراسیون والیبال فعالیت میکند. علی نژاد ۵۶ ساله متولد گرگان و بزرگشده محله شیرکش است، این مرد ۱۶۳ سانتیمتری و ۴۸ کیلویی دوستداشتنی در گفتگو با خبرنگار مهر از آغاز فعالیتش در والیبال تاکنون سخن گفته است. همصحبت شدن با این مرد شوخطبع و دوستداشتنی آنقدر شیرین و توصیفش از زمان قدیم آنقدر دلنشین است که از گوش دادن به حرفهایش خسته نمیشوی. متن این گفتگو در ادامه آمده است. والیبال را چگونه و از چه زمانی شروع کردید؟ والیبال را از اوایل دهه ۵۰ در دبیرستان ملی رازی گرگان و در سطح آموزشگاههای استان شروع کردم و از همان ابتدا مجبور بودم به دلیل قدکوتاهم در پست پاسوربازی کنم. دوران بازیام کوتاه بود و اوایل دهه ۶۰ به مربیگری روی آوردم و هدایت تیم محله شیرکش را در گرگان به عهده گرفتم، اما دوران مربیگریام نیز طولی نکشید. از شرایط والیبال گرگان در دهههای ۵۰ و ۶۰ بگویید در دهه ۵۰ و اوایل دهه ۶۰ تیم گرگان حرف اول را در منطقه میزد و بازیکنانی مانند علی مصطفوی، سلیمان فراهانی، ایرج مقتدری، کلته اصغر قلندری، غلام سپیدگر و عباس مقصودلو، همبازیانم زمان بودند. والیبال گرگان میانسالهای ۶۰ تا ۶۶ جان تازهای گرفت و گرگان در کنار گنبد و آمل، همواره جزو سه تیم برتر استان مازندران بود.
بازار رقابتهای والیبال محلات گرگان در اواخر دهه ۵۰ و اوایل دهه ۶۰ خیلی داغ بود و هرساله در شهریورماه و ماه مبارک رمضان، مسابقاتی در سالن آزادی گرگان برگزار میشد. آنقدر تماشاگر به سالن میآمد که به دلیل کمبود جا، علاقهمندان تا لب خط سرویس مینشستند و ما برای زدن سرویس نمیتوانستیم خیلی عقب برویم. در آن زمان تیم شیرکش ۶ بار موفق به کسب عنوان قهرمانی شد و افرادی مانند احمد قهرمان، احمد حاجی مشهدی و عبدالله حسینی، نقش مهمی در برگزاری رقابتهای والیبال در گرگان داشتند. لیگ والیبال استان مازندران چگونه برگزار میشد و وضعیت تیم گرگان چطور بود؟ در آن زمان لیگ والیبال استان مازندران با حضور تیمهایی از رامسر گرفته تا کلاله، شور و هیجان خاصی داشت و در سطح بالایی برگزار میشد. در گرگان بازیکنانی مانند قربان نجفی، عزیز علی نژاد، غلامحسین مسلمی پور، حشمت ذبیحی، هادی خسروی، مهدی کیا، الیاس سقلی و رمضان غریب بازی میکردند. در سال ۶۴ که تیم مازندران عنوان قهرمانی والیبال کشور را کسب کرد، چهار بازیکن این تیم را گرگانیها تشکیل میدادند که نشان میدهد، والیبال گرگان دران زمان حرفهای بسیاری برای گفتن داشت. چه شد که به سمت داوری رفتید و چگونه در داوری والیبال پیشرفت کردید؟ سال ۶۲ بود که به قضاوت در والیبال علاقهمند شدم و مدرک درجه سه داوری را دریافت کردم و بهعنوان یکی از داوران جدید والیبال در استان مازندران، فعالیتم آغاز شد. سال ۶۳ در آمل مهمترین مسابقه لیگ والیبال استان مازندران را میان تیمهای گنبد و آمل سوت زدم که باوجود شکست تیم میزبان، تماشاگران آملی از نحوه قضاوت راضی بودند و این بازی به من اعتمادبهنفس داد و آغازی بر دوران طولانی داوریام شد. در ادامه هفت سال بهعنوان رئیس کمیته داوران هیئت والیبال مازندران فعالیت داشتم که در این مدت از داوران مجرب در بخشهای اجرایی و نظارتی استفاده کردم و به داوران جوان فرصت دادم. در سال ۷۱ مدرک ملی داوری گرفتم و سال ۸۰ مدرک بینالمللی داوری را اخذ کردم. چه زمانی داوری را کنار گذاشتید و بهعنوان ناظر و مدرس مشغول شدید؟ در طول نزدیک به ۳۰ سال فعالیت در داوری والیبال، مسابقات لیگ برتر، رقابتهای مختلف کشوری، دانشگاهی، مدارس عالی و همچنین رقابتهای بینالمللی دهه فجر با حضور تیمهای از رومانی و روسیه را سوت زدم. در مسابقات والیبال قهرمانی جوانان آسیا در سال ۷۹ نیز بهعنوان داور همراه با تیم نئوپان گنبد به ترکمنستان رفتم و در سال ۸۴ نیز بهعنوان تنها داور ایرانی به همراه تیم ملی به مسابقات غرب آسیا در قطر اعزام شدم. زمستان سال ۹۱ پایان دوران داوریام بود و در حال حاضر نیز بهعنوان ناظر و مدرس فدراسیون والیبال مشغول فعالیت هستم.
وضعیت حال حاضر والیبال را چطور ارزیابی می کنید؟ با خداحافظی نسل طلایی والیبال گرگان، این رشته از سال ۶۸ با افت شدیدی روبهرو شد، زیرا بازیکنانی به عنوان پشتوانه برای آن تیم وجود نداشتند و با کنار رفتن آن بازیکنان، والیبال گرگان افت کرد. در سالهای اخیر نیز تک ستارههایی ظهور کردهاند و اکنون جواد حکمتی بازیکن گرگانی و عضو تیم ملی جوانان است، اما والیبال گرگان در رده بزرگسالان بیش از ۲۰ سال است که جایی در کشور ندارد و تیمهای استان نیز در مسابقات قهرمانی کشور توفیقی کسب نکردند. آینده ای والیبال گرگان را چطور پیش بینی میکنید؟ هیئتهای والیبال استان و شهرستان باید کار استعدادیابی و سازندگی را در ردههای نونهالان، نوجوانان و جوانان انجام دهند؛ زیرا برای رسیدن به موفقیت باید کار را از ردههای پایه آغاز کرد. البته در حال حاضر با استفاده از افراد مجرب در کمیتههای مختلف هیئت والیبال گرگان، فعالیتهای چشمگیری صورت گرفته و اگر طبق تقویم مشخصی پیش برود، آینده ای روشن در انتظار والیبال گرگان خواهد بود. به عقیده من باید به رئیس یک هیئت فرصت داده شود تا بتواند برنامههایش را اجرا کند، زیرا در بسیاری اوقات، تغییر و تحولات، موجب توقف و درجا زدن میشود و باید ثبات مدیریتی حاکم باشد تا در سالهای آینده شاهد نتیجه گیری باشیم حرف پایانی؟ امیدوارم شرایطی ایجاد شود تا والیبال گرگان به دوران پر فروغ گذشته بازگردد. دوست دارم دوباره شور و شوق تماشاگران را در سالنهای گرگان ببینم. تب و تاب والیبال در خانوادهها، فضا را برای پیشرفت این ورزش مهیا کرده و والیبال گرگان نیز آنقدر استعداد و توانایی دارد که بتواند در کشور حرفهایی برای گفتن داشته باشد. خبرنگار: محمد صالحی عکاس: احمد آق
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]