واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۸ مهر ۱۳۹۴ (۱۵:۳۵ب.ظ)
مدير ابزارهاي نوين مالي فرابورس ايران مطرح کرد: رشد 5.5 برابري ارزش معاملات 6 ماهه ETF ها در فرابورس موج - مدير ابزارهاي نوين مالي فرابورس ايران، از رشد 5.5 برابري ارزش معاملات اين صندوق ها در نيمه اول امسال در مقايسه با مدت مشابه سال گذشته خبر داد.
به گزارش خبرگزاري موج، عليرضا توکلي در خصوص عملکرد ETF ها در بازار ابزارهاي نوين مالي فرابورس ايران افزود: صندوقهاي سرمايه گذاري قابل معامله از 2 سال پيش با هدف مشارکت دادن طيف وسيع تري از مردم در بازار سرمايه وارد فرابورس شدند.
وي اظهار داشت: فعاليت اصلي اين صندوقها، سرمايه گذاري در اوراق بهادار يا داراييهاي فيزيکي است که به عنوان سرمايه پايه صندوق در نظر گرفته ميشود و عملکرد صندوق به عملکرد دارايي پشتوانه آن وابسته است.
وي گفت: سرمايه گذاري در بازار، ريسکهاي مختلفي را به سرمايه گذاران تحميل ميکند و اين در حالي است که سرمايه گذاران با سلايق متفاوت در بازار سرمايه فعاليت دارند و نبود ابزارهاي مالي براي پاسخگويي به نياز سرمايه گذاران ريسک گريز، منابع مالي را از بازار سرمايه خارج خواهد کرد.
به گفته مدير ابزارهاي نوين مالي فرابورس ايران، يکي از اين ابزارها، صندوقهاي سرمايه گذاري قابل معامله هستند که هدف از تشکيل آنها جمع آوري وجوه از سرمايه گذاران و تشکيل سبدي از داراييها و مديريت اين سبد است که به دليل تنوع سبد سرمايه گذاري و کاهش ريسک در آن، مورد توجه سرمايه گذاران قرار گرفته است.
توکلي با بيان اينکه صندوقهاي سرمايه گذاري در اوراق بهادار، سهام يا به صورت مختلط سرمايه گذاري ميکنند، ادامه داد: اولين صندوق قابل معامله فرابورس از نوع صندوقهاي سرمايه گذاري مختلط بود که در تاريخ 29 مرداد ماه سال 92 پذيره نويسي شد و پس از آن، انواع ديگري از صندوقهاي سرمايه گذاري قابل معامله به اين فهرست اضافه شدند.
وي ضمن تاکيد بر ريسک پايين سرمايه گذاري در صندوقهاي قابل معامله، ادامه داد: صندوقهاي سرمايه گذاري قابل معامله از لحاظ ريسک نوسان نرخ بازدهي و ريسک نقد شوندگي قابل رتبه بندي هستند؛ به اين صورت که صندوقهاي سرمايه گذاري در اوراق با درآمد ثابت به عنوان کم ريسک ترين نوع ETF و پس از آن صندوقهاي سرمايه گذاري مختلط و صندوقهاي سرمايه گذاري در سهام قرار ميگيرند، البته در مجموع، اين صندوقها به مراتب ريسک پايين تري نسبت به سهام دارند.
وي ايجاد امکان سرمايه گذاري ايمن براي افراد تازه وارد بازار را از مزاياي صندوقهاي سرمايه گذاري قابل معامله دانست و اضافه کرد: به دليل ريسک بالاي سرمايه گذاري در سهام شرکتها، در هيچ جاي دنيا به مردم توصيه نميشود که به صورت مستقيم در بازار سهام سرمايه گذاري کنند و بهتر است به صورت غيرمستقيم و از طريق ETF ها وارد بازار سرمايه شوند.
وي گفت: ETF ها از مديران سرمايه گذاري با مهارتي برخوردارند که صلاحيت آنها به تأييد سازمان بورس و اوراق بهادار ميرسد، بنابراين پرتفوي بهينه اي را براي سرمايه گذاران فراهم در نتيجه سرمايه گذاران سرمايه خود را با آگاهي وارد بازار سرمايه ميکنند.
مدير ابزارهاي نوين مالي فرابورس ايران، تعداد ETF هاي پذيرش شده در فرابورس ايران را 9 صندوق اعلام کرد و افزود: ارزش روز صندوقهاي سرمايه گذاري قابل معامله فرابورس ايران در پايان مرداد ماه امسال به يک هزار و 596 ميليارد ريال رسيد در حالي که اين رقم در مرداد پارسال يک هزار و 3 ميليارد ريال بوده است.
مدير ابزارهاي نوين مالي فرابورس ايران با اشاره به افزايش تقاضاي سرمايه گذاران از ETF ها در 10 سال اخير در دنيا، گفت: در کشور ما نيز با توجه به کم ريسک بودن سرمايه گذاري در اين صندوقها، اقبال زيادي براي سرمايه گذاري در اين حوزه وجود دارد و فرابورس ايران براي پاسخ به اين نياز بازار تلاش مضاعفي را به کار گرفته است.
توکلي به پذيرش 3 ETF در 6 ماهه اول سال جاري در راستاي پاسخگويي صحيح به نياز بازار اشاره کرد و افزود: علاوه بر اين، 2 صندوق سهام و يک صندوق با درآمد ثابت نيز که موافقت اصولي خود را از سازمان بورس و اوراق بهادار دريافت کردهاند در حال طي مراحل پذيرش در فرابورس ايران هستند و تا پايان امسال به فهرست صندوقهاي سرمايه گذاري قابل معامله فرابورس ايران اضافه خواهند شد.
به گفته وي، با وجود ريزش قيمت سهام در يک سال اخير منتهي به مرداد 94 تنها خالص ارزش داراييهاي (NAV 2) صندوق از ميان صندوقهاي قابل معامله فرابورس افت داشته و مابقي با افزايش هرچند اندک خالص ارزش داراييها روبرو بودهاند که اين وضعيت نشانگر حفظ سرمايه مردم در اين صندوقها است.
توکلي عنوان کرد: در سال جاري با پذيرش صندوقهاي سرمايه گذاري با درآمد ثابت در فرابورس ايران، ارزش معاملات صندوقهاي سرمايه گذاري قابل معامله در مجموع افزايش قابل توجهي يافت به طوري که با رشد 5.5 برابري از 293 ميليارد ريال در نيمه اول سال 93 به يک هزار و 591 ميليارد ريال در 6 ماهه اول امسال رسيده است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]