واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۸ مهر ۱۳۹۴ (۱۱:۵۴ق.ظ)
کلانتري: شوخي پنداشتن طرح پزشک خانواده غير علمي است موج - قائم مقام معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي با انتقاد از برخي اظهار نظرها در مورد طرح پزشک خانواده، گفت: شوخي پنداشتن طرح پزشک خانواده غير علمي است.
به گزارش خبرگزاري موج، ناصر کلانتري با اشاره به لزوم اجراي پزشک خانواده در قالب طرح جامع خدمات سلامت که برخي آن را يک شوخي ميپندارند، عنوان کرد: نگاه غير علمي به اين موضوع توسط افرادي که از آنها توقع صحبت مبتني بر شواهد و مستندات علمي ميرود، خارج از انتظار است.
وي با تاکيد بر اين که پزشکان عمومي دو استان فارس و مازندران که اکنون مشغول اجراي پزشک خانواده در قالب طرح جامع خدمات سلامت هستند؛ ميتوانند بر اجراي مؤثر اين طرح شهادت دهند، گفت: آنچه تحت عنوان خدمات جامع سلامت در ساير استانهاي کشور و دانشگاههاي در حال انجام است به عنوان مرحله آماده سازي زمينه براي پزشک خانواده شهري در کشور است.
لزوم تأمين سه زيرساخت براي اجراي طرح پزشک خانواده
قائم مقام معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي افزود: اکنون با برخي کمبودها در زيرساخت مواجه هستيم از جمله اين کمبودها الکترونيکي نبودن پرونده سلامت، کمبود پزشک خانواده و نه پزشک عمومي و نبود زيرساخت بيمه اي مناسب است.
کلانتري با تاکيد بر تربيت نيروهايي که بتوان از آنها به عنوان پزشک خانواده ياد کرد، گفت: به افرادي که تازه از دانشکده پزشکي فارغ التحصيل شدهاند پزشک خانواده نميگوييم بلکه اين افراد نياز به علوم تکميلي ديگر براي تبديل شدن به پزشک خانواده دارند، لذا تربيت اين نيروها در دستور کار است که البته تا رسيدن به تعداد مورد نياز از اين پزشکان نياز به زمان داريم.
وي با انتقاد از نبود زيرساخت بيمه اي مناسب در کشور بر وجود سيستم بيمه اي تجميع شده ومبتني بر سرانه براي تأمين اعتبار طرح پزشک خانواده تاکيد کرد و افزود: اجراي پزشک خانواده در کشور نيازمند اين است که بيمهها در کشور به جاي نظام پرداخت مبتني بر عملکرد، پرداخت بر اساس سرانه را بپذيرند. به معني اين که فارغ از بيمار بودن يا نبودن افراد، بر اساس تعداد افرادي که به آنها پزشک تعلق ميگيرد يک رقم معين براي پرداخت غرامت به پزشک خانواده در نظر گرفته مي شود.
قائم مقام معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي با بيان اين که براي رفع برخي از مشکلات اساسي در کشور بايد هزينه داد، افزود: گاهي براي برطرف نکردن برخي از مشکلات در کشور ممکن است نقطه نظرهاي به ظاهر فني نيز ارائه شود اما تمام اين موارد قطعاً فني و اصولي نيست بلکه ممکن است ملاحظات خاصي در ميان باشد و محيط يا شرايط کشور براي اجراي برخي اقدامات مساعد نباشد.
نميتوان گفت تجميع بيمه امکان پذير نيست
وي با تاکيد بر اين که با وجود تمام اين موارد وزارت خانههاي تعاون، کار و رفاه، بهداشت و نيز مجلس شوراي اسلامي بالاخره بايد تصميم نهايي را در مورد تجميع بيمهها بگيرند، عنوان کرد: نميتوان گفت تجميع بيمه امکان پذير نيست، زماني که قانوني در کشور وجود دارد همه بايد به آن گردن بنهيم و براي اجراي آن به دنبال راهکار باشيم.
اين مقام مسئول تاکيد کرد: در بسياري موارد اجراي برخي راهکارها نياز به پرداخت هزينه دارد و همانطور که براي بسياري از مسائل مهم کشور تا کنون هزينه داده و يک مشکل کشور را حل کردهايم در اين مورد نيز معتقديم راهکارهاي اجرائي وجود دارد.
کلانتري با بيان اين که تجميع و سرانه شدن بيمهها امري ضروري است، گفت: اگر ميخواهيم پزشک خانواده در کشور اجرائي شود بايد نظام بيمه از وضع فعلي به يک سرانه با روشهاي پرداخت مشابه تبديل شود.
تا زمان تجميع بيمهها رفتارهاي بيمه اي يکسان شود
قائم مقام معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي با تاکيد بر اين موضوع که تا فراهم شدن بسترهاي مناسب براي تجميع بيمهها ميتوان فرآيندهاي کار و رفتارهاي بيمه اي را يکسان کرد، افزود: متاسفانه هر فرآيندي تحت عنوان بيمه در کشور اکنون به صورت سليقه اي عمل ميکند اين در حالي است که بر اساس فرمايش مقام معظم رهبري سياستگذاري و تولي گري در حوزه بهداشت بر عهده وزارت بهداشت است و اين بيمهها هستند که بايد تبعيت کنند.
وي تاکيد کرد: به اين دليل است که اکنون از سازمانهاي بيمه گر براي تجميع بيمهها و يکسان سازي رفتار بيمهها متوقع هستيم.
کلانتري با ابراز خرسندي نسبت به اين که نرم افزارهايي که ميتوانند پروندههاي سلامت را الکترونيکي کنند اکنون تهيه شده است، خاطرنشان کرد: اين نرم افزار در دانشگاه تهران به مدت دو هفته از تاريخ 2 آبان ماه به صورت آزمايشي اجرا مي شود. اين اجراي آزمايشي ما را نسبت به اجرا در عمل مطمئن ميکند.
وي ادامه داد: 40 تا 50 درصد از مراکز روستايي و برخي از نقاط شهري در دستيابي به نقاط اتصال به اينترنت با مشکل مواجه هستند يا از اين زيرساختهاي بي بهرهاند.
قابليت استفاده آنلاين و آفلاين از نرم افزار پرونده الکترونيک سلامت
کلانتري با تاکيد بر اين که وزارت ارتباطات بايد اين زيرساختها را به سرعت تهيه کند، اذعان کرد: اما خوشبختانه نرم افزار تهيه شده توسط ما؛ هم به صورت آفلاين و هم به صورت آنلاين قابل استفاده است. بدين معني که برخي از اين دادهها ميتوانند در سطوح بالاتر از پايگاههاي سلامت به ثبت برسند. در نتيجه در راه اندازي اين پروندهها چندان دچار اختلال نيستيم هر چند که نياز به فعاليت زياد در ساختارهاي ارتباطي به ويژه در شبکه اجتماعي ملي سلامت يا شبکه شمس داريم.
قائم مقام معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي با اشاره به اين که با راه اندازي کامل پرونده الکترونيک سلامت کنترل تمام امور در سيستم سلامت را در دست داريم، خاطرنشان کرد: در اين صورت ميتوانيم متوجه شويم که کدام پزشک بيشترين هزينه دارويي را به جامعه تحميل ميکند، چند مرتبه آزمايش و عکس برداري صورت ميگيرد، چگونه ميتوان بيمار را به پزشک ديگر ارجاع داد و البته بسياري موارد ديگر که نظارت و کنترل سيستم سلامت را در کشور تسهيل ميکند.
تاکيد بر اتصال نقاط روستايي به اينترنت در تفاهم نامه با وزارت ارتباطات
وي با اشاره به انعقاد تفاهم نامه با وزارت ارتباطات پيش از طراحي نرم افزار پرونده الکترونيک سلامت، عنوان کرد: در اين تفاهم نامه بر اتصال به اينترنت مناطق روستايي که اکنون دسترسي به زيرساختهاي اينترنتي ندارند، تاکيد شد. اطمينان داريم وزارت ارتباطات نيز در توسعه نقاط اتصال به اينترنت تلاشهاي خود را انجام ميدهد.
کلانتري تاکيد کرد: پس از مشخص شدن نتايج مثبت اين طرح در تهران قطعاً آن را به تمام نقاط کشور توسعه ميدهيم.
قائم مقام معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي افزود: در نتيجه راه اندازي پايگاههاي سلامت و مراکز سلامت جامعه به عنوان زمينه ساز آتي اجراي پزشک خانواده مطرح است و زماني که زيرساختهاي نامبرده فراهم شد پايگاههاي مذکور را به پايگاههاي پزشک خانواده تبديل ميکنيم. همچنين پايگاههاي سلامت و مراکز سلامت جامعه ميتوانند به عنوان پشتيبان پزشک خانواده در مرحله اجرا باشند.
«پزشک خانواده» سياستي راهبردي در وزارت بهداشت
قائم مقام معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي با اشاره به اين که آنچه که به نام سطح بندي و ارجاع مطرح است يکي از سياستهاي ابلاغي مقام معظم رهبري است، گفت: قطعاً پزشک خانواده به عنوان يک سياست راهبردي در وزارت بهداشت مطرح است و براي هر سياست راهبردي نياز به زيرساختها و زمينه سازي هاي اوليه است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 14]