واضح آرشیو وب فارسی:مهر: رئیس کمیته فنی فدراسیون باستانی کشور در گفتگو با مهر:
جایگاه ورزش پهلوانی دراستان سمنان مناسب است/حضورجدی در عرصه جهانی
شناسهٔ خبر: 2944356 - دوشنبه ۲۷ مهر ۱۳۹۴ - ۱۲:۰۱
استانها > سمنان
شاهرود - رئیس کمیته فنی فدراسیون باستانی کشور وجود قهرمانان ورکورداران کشوری در رشتههای کباده، چرخ چمنی، دو،سه و چهار میل را دراین خطه نشاندهنده جایگاه مناسب استان سمنان در ورزشهای باستانی میداند. خبرگزاری مهر - گروه استانها: ورزش باستانی از قدیمالایام در استان سمنان و مخصوصاً در شهرستانهای شاهرود و سمنان جایگاه ویژهای داشته است. وجود پهلوانان ممتاز، میدانداران و پیشکسوتان و موی سپیدان این عرصه و احترام ویژهای که مردم دیار قومس برایشان قائل هستند همه و همه نشان از جایگاه ممتاز ورزشهای زورخانهای در این خطه است. تقدیم قریب به ۴۰ شهید دفاع مقدس از گود زورخانههای استان گواه رابطه تنگاتنگ ورزش باستانی با معنویات، جامعه و دلاورمردی دارد. موفقیتهای چشمگیر هیئت باستانی استان سمنان در سالهای اخیر بهانهای شد تا با سید حسن سبزواری، رئیس کمیته فنی فدراسیون باستانی کشور و رئیس هیئت باستانی استان سمنان و داور بینالمللی باستانی در فدراسیون جهانی ورزشهای زورخانهای به گفتگو بنشینیم.
*ارزیابی شما از جایگاه ورزش باستانی استان سمنان در کشور چیست؟ ورزش پلوانی استان سمنان در جایگاه مناسبی قرار دارد رتبه سال گذشته باستانی استان در بین استانها چهارم بوده است. ورزش باستانی در استان ما بالاتر از استانهای دارای امکانات مانند تهران، البرز، آذربایجان، خراسان، خوزستان و ... در جایگاه چهارم کشور قرار دارد که این مهم نشاندهنده استعدادهای خوب در این ورزش و همچنین کار مناسب و زیرساختی در این سطح است. البته این نکته را هم بگویم که ما بافاصله بسیار اندک سه امتیازی پس از کرمان چهارم شدیم و تنها دو استان دیگر شامل اصفهان و یزد را در رتبههای برتر از خود در جایگاه کشوری تا پایان سال۹۳، میدیدیم که امسال تلاش می کنیم این جایگاه ارتقا یابد، البته اکنون برای اعلام این مطلب کمی زود است و باید به انتظار برگزاری بازیهای قهرمان کشوری بود. از زمانی که مسئولیت جدید هیئت استان تنفیذ شده است، انصافاً اقدامات بسیار خوبی در دستور کار قرارگرفته است؛ توجه به استعدادیابی در بین نوجوانان، اعزام به رقابتهای کشوری، برگزاری رقابتهای استانی، برگزاری دورههای آموزشی ویژه داروی و مربیگری در سالهای اخیر و بهخصوص در ماههای آینده، افتتاح زورخانه بزرگ علی بن ابیطالب(ع) سمنان و افتتاح زورخانه مهدیشهر و ابوالفضل العباس(ع) شاهرود تا پایان سال جاری، مهیا ساختن زیرساختهای مشارکت جوانان و خانوادهها در طرحهای اوقات فراغت و برگزاری آئین ویژه مانند روز پهلوانی یا بزرگداشت مقام ائمه اطهار(ع) در مناسبتهای مختلف گوشهای از تلاشهای دوستان ما در هیئت باستانی استان سمنان هستند. *درباره افتتاح زورخانه در سمنان گفتید، درباره تعداد زورخانهها و زیرساختها در استان توضیح بدهید؟ امروز تنها چهار زورخانه استاندارد در استان سمنان وجود دارد اما این به آن معنا نیست که فعالیت ورزشکاران در رشته باستانی تحتالشعاع کمبود امکانات قرار دارد چراکه ورزشکاران بانشاط و مستعد استان، در زورخانههایی از قبیل خیبر و پوریای ولی شاهرود، قمر بنیهاشم(ع) دامغان، سمنان، علی(ع) بسطام، زورخانههای مربوط به لشکر۵۸تکاور ذوالفقار و ... به تمرین مشغول هستند و امروز تنها در شهرستان شاهرود بیش از یک هزار ورزشکار باستانی وجود دارد. در اردیبهشتماه سال جاری زورخانه مولا علی(ع) سمنان که دارای استانداردهای مناسب برگزاری رقابتهای جهانی است، افتتاح شد که این خبری مهم در ورزش استان سمنان میتواند باشد البته زورخانه مهدیشهر و همچنین زورخانه ابوالفضل(ع) شاهرود نیز در صف انتظار برای افتتاح در دهه فجر سال جاری هستند که با افتتاح این مجموعهها، میتوان آینده مناسبی را برای ورزش باستانی استان و میزبانی رقابتهای مختلف در این زیرساختها متصور شد.
*درباره افتخارات ملی بفرمایید؟ در سال جاری و مصادف با روز ورزشهای پهلوانی در دانشگاه تهران از شش استان برتر در ورزشهای باستانی و زورخانهای تجلیل به عمل آمد که خوشبختانه استان سمنان در زمره این استانها بود که این مهم، موفقیتی چشمگیر محسوب میشود. از سوی دیگر امروز محمد وفادار در رشتههای دو میل، سه میل و چهار میل بازی و همچنین مهیار چوپانزاده نوجوان، در رشته چرخ چمنی قهرمان کشور هستند و همچنین رکورددار کباده ایران در اختیار یک جوان شاهرودی است که این افتخارات همه در سایه تلاشهای ورزشکاران استان سمنان و عنایات الهی بهدستآمده است و امروز جایگاه ورزش باستانی استان در کشور نمایانگر وجود استعدادهای مناسب در این ورزش است. *به استعدادهای موجود در استان اشاره کردید، این استعدادها چگونه کشف میشوند؟ آیا سیستم استعدادیابی خاصی دارید؟ پیشرفتهای موجود در ورزش باستانی در سالهای اخیر و همچنین شناساندن و اشاعه آن در گستره جهانی، اقبال خانوادههای استان سمنان بهسوی این ورزشها را نیز افزایش داده است تا جایی که تابستان، شلوغترین فصل گود زورخانه در طول سال است که این امر نشاندهنده اعتماد خانوادهها با ورزش باستانی است و در این اماکن و اوقات است که برنامههای استعدادیابی در بین نوجوانان و حتی نونهالان توسط کارشناسان هیئت اجرا میشود که قهرمانان کشوری نوجوان ما حاصل همین برنامههای استعدادیابی و اقبال خوب آموزشوپرورش به این ورزشها هستند. *به خانوادهها اشاره کردید آیا این تصور که ورزش باستانی تنها مختص ریش سپیدان است در دوران ما تغییریافته است؟ بله امروز بهشدت نگاه خانوادهها به این ورزش تغییریافته است زمانی در همین شاهرود تا پدیدار نشدن محاسن در صورت، ورزشکاری را به داخل گود راه نمیدادند اما امروز شاهد هستیم که «مهیار چوپانزاده» در ۱۳سالگی قهرمان کشور در چرخ چمنی است که این حاصل همان تغییر نگاه خانوادهها و اشاعه فرهنگ پهلوانی در بین مردم است. از سوی دیگر خانوادهها به این ورزش اعتماد خاصی کردهاند، وقتی والدینی میبینند که نوجوانشان برای انجام کوچکترین کارها محتاج والدین بود اما امروز صبحها بانشاط بیدار میشود، نان میخرد و به امورات روزمره خود میپردازد، قطعاً جوانان دیگر خانوادهها را نیز به این ورزش تشویق میکنند.
*آیا این دوران نوزایی باستانی در سراسر کشور رخ داده است؟ درست است اما بگذارید اینگونه به موضوع نگاه کنیم، در سال ۸۲ و در زمان ریاست سازمان تربیتبدنی سابق تعدادی از پیشکسوتان، مربیان، داوران، فعالان، روسای هیئات و دوستداران ورزشهای باستانی و زورخانهای به دیدار مقام معظم رهبری رفتند که ایشان در آن دیدار فرمودند، همه ورزشهای واردشده به کشورمان خوب هستند اما باید تلاش کنید تا ورزش باستانی احیاء، اشاعه، گسترش و در عرصه بینالمللی دارای پایگاه شود چراکه تا آن زمان ورزش باستانی در داخل مرزهای ایران مانده بود. این دستور معظم له باعث ایجاد نوزایی در ورزش باستانی و تغییراتی در شکل سنتی آن شد و دوران شکوفایی استعدادهای نوجوان آغاز شد این امر تأثیر به سزایی در اشاعه فرهنگ پهلوانی و ورزشهای باستانی در کشور گذاشت بهطوریکه امروز، آموزشوپرورش در رابطه خوب با ورزشهای باستانی زمینه حضور نوجوانان را در گود زورخانه مهیا میسازد. *برای آخرین سؤال، وضعیت اشاعه ورزش باستانی در جهان را چگونه ارزیابی میکنید؟ امروزه در بسیاری از کشورهای جهان ورزش باستانی حضور دارد و دارای پایگاه است و به جرات میتوان گفت وجود پایگاههای فراوان ورزش باستانی در اروپا، آمریکای جنوبی، شمال افریقا و آسیا ناشی از منش پهلوانی، فرهنگ جوانمردی و احترام به پیشکسوت است. هماکنون عراق، آذربایجان، تاجیکستان، بلاروس و ... از کشورهای مطرح در دنیای باستانی هستند و هرچند با ایران اسلامی، فاصله بسیاری ازلحاظ کیفیت کاری دارند، اما بهنوبه خود، درزمینهٔ ورزشهای باستانی خوب کار و سرمایهگذاری میکنند. در خاتمه باید گفت اشاعه سریع ورزش باستانی ابتدا در داخل فرهنگ کشورمان و سپس در دنیا، حاصل وجود معنویات در این ورزش است؛ ورود در گود زورخانه با یاد حضرت علی(ع) بزرگ پهلوان تاریخ است و خروج از آن با دعا برای پیروزی مظلومان دعا و این پیام جهانی زورخانه، امروز طرفداران بسیاری در جهان دارد که نشان از بینش صحیح مسلمانان، ایرانیان و بهخصوص شیعیان درباره فرهنگ و منش پهلوانی دارد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 12]