واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۷ مهر ۱۳۹۴ (۹:۲۰ق.ظ)
عضو کارگروه تخصصي مسکن و ساختمان: هدفگذاري در مسکن روستايي با بهينهسازي مصرف انرژي متصور است موج - عضو کارگروه تخصصي مسکن و ساختمان در برنامه ششم توسعه گفت: هدفگذاري در مسکن روستايي با بهينهسازي مصرف انرژي، صنعتيسازي ساختمان و افزايش طول عمر مفيد آنها متصور است.
به گزارش خبرگزاري موج، «کارگروه تخصصي مسکن و ساختمان براي تدوين برنامه ششم توسعه» ديروز به رياست حامد مظاهريان، معاون مسکن و ساختمان وزير راه و شهرسازي و با حضور محمد سعيد ايزدي، معاون وزير و مدير عامل شرکت عمران و بهسازي شهري ايران، احمد خرم، وزير راه و ترابري دولت اصلاحات، وحيد سعيديان، نماينده سازمان مديريت و برنامهريزي، علي چگني، مديرکل دفتر برنامهريزي و اقتصاد مسکن، فردين يزداني، عضو کارگروه تخصصي و مديران و کارشناسان دستگاهها و نهادهاي بخش خصوصي در ساختمان دادمان وزارت راه و شهرسازي برگزار شد.
فردين يزداني، مشاور و عضو کارگروه تخصصي مسکن و ساختمان، به نمايندگي از کارگروه برنامههاي اجرايي بخش مسکن را براي برنامه ششم توسعه به سه بخش برنامههاي نهادي، عملياتي و محورهاي برنامهاي تفکيک کرد و گفت: در برنامههاي نهادي تشکيل صندوق ضمانت تسهيلات مسکن، ايجاد نهاد برنامهريزي مسکن اجتماعي، تشکيل بانک اطلاعاتي از برنامههاي حمايتي و يارانهاي در بخش مسکن، برنامه يکپارچه ساماندهي و توانمندسازي سکونتگاههاي نابسامان مدنظر است.
رئيس گروه تدوين طرح جامع مسکن ادامه داد: همچنين راهاندازي نظام پايش محدودههاي نابهسامان شهري، تشکيل دفتر پايش اجراي برنامههاي فضايي با تمرکز بر اثرگذاري بر مسکن کمدرآمدها، تدوين سند راهبردي و عملياتي ويژه براي محدودههاي بافت باارزش تاريخي و تدوين لايحه قانوني اصلاح ساختار نظام درآمدي شهرداريها بخش ديگري از برنامههاي نهادي هستند.
يزداني ايجاد شوراهاي نظارت بر گستره مناطق شهري، تدوين چارچوب قانوني براي آزادسازي برنامهها و طرحهاي کالبدي در مقياس شهرها و مناطق شهري از قيد تصميمات کشوري و ايجاد الزام قانوني براي نهادهاي محلي به رعايت طرحهاي منطقهاي را از ديگر برنامههاي نهادي عنوان کرد.
وي همچنين در بيان محورهاي مرتبط با مسکن، ساختمان و عمران روستايي گفت: نوسازي و بهسازي بافتهاي فرسوده و سکونتگاههاي نابسامان شهري و همچنين برنامه اصلاحات در سياست زمين با تأکيد بر نظام برنامهريزي شهري و منطقهاي محورهاي مرتبطي هستند که مدنظر قرار خواهند گرفت.
مشاور و عضو کارگروه تخصصي مسکن و ساختمان و عمران روستايي در بيان برنامههاي عملياتي با ارائه ۱۳ محور گفت: تأمين مسکن اقشار خاص و نيازمند از طريق تشکيل صندوقهاي پسانداز، اعطاي تسهيلات ساخت و خريد به کمدرآمدها، پرداخت تسهيلات براي بهسازي و ارتقاي تدريجي مسکن سکونتگاههاي غيررسمي و حمايت از عرضه مسکن اجارهاي توسط بخش خصوصي بخشي از برنامههاي عملياتي هستند.
رئيس کارگروه تدوين طرح جامع مسکن همچنين اعطاي قرضالحسنه وديعه، اعطاي تسهيلات ساخت و خريد مسکن در بافتهاي فرسوده شهري با نرخ بهره حمايتي، اعطاي تسهيلات وديعه مسکن به ساکنان بافتهاي فرسوده شهري، تدوين بسته حمايتي براي خانوارهاي ساکن در محدوده پرخطر شهري، تهيه طرحهاي منطقه شهري براي شهرهاي داراي جمعيت ۵۰۰ هزار نفر و بالاتر و ايجاد نظام اطلاعات زمين و مسکن در کليه شهرهاي بالاي ۵۰۰ هزار نفر را از ديگر برنامههاي عملياتي عنوان کرد.
يزداني هدفگذاري در مسکن روستايي را با بهينهسازي مصرف انرژي، صنعتيسازي ساختمان و افزايش طول عمر مفيد آنها متصور دانست و افزود: صنعت ساختمان انرژيبر است و دوره ساخت در ايران ۲۲ ماه زمان ميبرد. در عين حال مصرف انرژي در ايران دو برابر مصرف جهاني است و عمر مفيد و عمر اقتصادي ساختمانها در ايران بسيار پايينتر از ميانگين جهاني است.
وي نظام حقوقي و اداري، صنعت بيمه، عملکرد نهادهاي دولتي و مسائل فرهنگي و اجتماعي را بر نوسان قيمت مسکن تأثيرگذار دانست و در بيان چالشهاي بخش مسکن گفت: نوسانات ادواري، ناپايداري و گراني سهم زمين چالشهاي بخش مسکن هستند. به طوري که بالاترين سهم قيمت زمين در مسکن براي تمامي کشورها ۴۰ درصد است، اما؛ در ايران اين سهم به ۵۵ درصد رسيده است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]