واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۵ مهر ۱۳۹۴ (۱۳:۳۱ب.ظ)
در تامين سلامت مردم با متخلفان غذايي هيچ ملاحظه اي نخواهيم کرد موج-خدادادي با اشاره به شعار امسال روز جهاني غذا با عنوان حمايت از کشاورزي در جهت فقرزدايي گفت: بايد غذايي مصرف کنيم که از مرحله داشت تا برداشت و تا مرحله مصرف از ايمني توليد آن مطمئن باشيم.
به گزارش خبرگزاري موج، ايرج خدادادي در جمع اصحاب رسانه، از رسانهها به عنوان بازوان حوزه سلامت بيان کرد و گفت:16 اکتبر روز جهاني غذا با قدمتي 70 ساله در 150 کشور گرامي داشته ميشود.
وي افزود: سازماني جهاني بهداشت به علت اهميت آن، غذا را در تقويم خود به عنوان روزي براي توجه به تغذيه ثبت کرده است و اين روز مختص به يک منطقه نيست و يک رويداد جهاني است.
خدادادي با اشاره به شعار امسال روز جهاني غذا با عنوان حمايت از کشاورزي در جهت فقرزدايي گفت: بايد غذايي مصرف کنيم که از مرحله داشت تا برداشت و تا مرحله مصرف از ايمني توليد آن مطمئن باشيم.
وي با اشاره به اينکه بايد حمايتهاي لازم از کشاورزان انجام شود تا سفره سالمي داشته باشيم، بيان کرد: امنيت غذايي به اين امر اطلاق ميشود که غذا به مقدار کافي در اختيار همگان باشد و اقشار مختلف به مواد غذايي دسترسي پيدا کنند.
خدادادي اظهار داشت: براي تحقق غذاي سالم نيازمند تغيير برنامههاي اجرايي بوديم که امسال برنامه نشانگرهاي تغذيهاي در دستور کار قرارگرفت و در آن درج راهنماي علائم غذايي بر روي مواد غذايي اجباري شد.
وي با بيان اين که در اين نشانگر رنگ سبز به معني اطمينان و رنگ قرمز به معني خطر و رنگ زرد به معني احتياط در مصرف است، گفت: اين نشانگرها مصرفکننده را از کيفيت مادهاي که تهيه ميکند، مطلع ميسازد.
معاون غذا و داروي دانشگاه با اشاره به اينکه با اين کار همه اقشار ميتوانند آگاهي لازم را از ماده خريداريشده خود درک کنند، گفت: بايد غذاي باکيفيت در اختيار مردم قرار گيرد و برهمين اساس ارتقاء کيفيت غذا که بتواند نياز گروههاي مختلف را تأمين کند از سياستهاي وزارت بهداشت است.
وي ادامه داد: ايمني مواد غذايي به اين معني است که اين مواد بايد بدون عوامل خطرساز باشند چراکه بسياري از بيماريها منشأ تغذيهاي دارد و اگر بتوانيم الگوهاي تغذيه را تغيير دهم از مرگ ميرهاي مرتبط با آن جلوگيري ميشود.
خدادادي با بيان اين که اين عوامل خطرساز ميتوانند از منشأ فراوردههايي توليدي کشاورزي نيز باشند، اظهارکرد: به دنبال يافتن مواد آلاينده در غذاها هستيم کمااين که براساس بررسيها 25 درصد نمونه مرغهاي توزيعشده در تهران چندي پيش به سالمونالا آلوده بوده و آلودگي شکر به فلزات سنگين نيز هميشه يکي از دغدغههاي اين حوزه است.
وي با اشاره به تعامل سازمانها با معاونت غذا و دارو در تأمين ايمني مواد غذايي گفت: در سال جاري برنامه بررسي آلايندهها و باقيمانده سموم آفات نباتي در فراوردههاي کشاورزي در دستور کار قرار گرفته است.
وي با بيان اين که ايمني و امنيت غذا به قدري مهم است که در سطح عالي وزارت خانه شوراي سلامت و امنيت غذايي تشکيل شده است، اظهارکرد: در 10 سال گذشته شاهد کاهش ميزان کمبود آهن در مردم استان همدان بوديم که با اجراي طرح اضافه کردن آهن به نان درصدد جبران آن هستيم.
معاون غذا و داروي دانشگاه اظهار داشت: مادامي که تقاضا وجود دارد مواد غذايي نيز به صورت فلهاي عرضه ميشود، اما اگر مردم آگاه باشند سلامتي خود را با هر چيزي معامله نميکنند.
خدادادي با تاکيد بر اين که از سالها پيش صنايع توليد آب ليمو به تقلب اقدام ميکردند ولي به گستردگي حال نبود، ادامه داد: با توجه به ناديده گرفتن قوانين در سال جاري 14 کارخانه تهيه آبليمو در کشور پلمپ شده است.
وي با اشاره به اين که از سال 85 کميته تجويز منطقي دارو در همدان تشکيل شده است، بيان داشت: در اين زمينه بايد آموزشهايي به پزشکان و مردم داده شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]