تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 11 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):منافق، نيرنگباز، زيانبار و شكّاك است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1819851918




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

۱۲ مراسم عاشورایی استان مرکزی به ثبت ملی رسیده است


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی: ۱۲ مراسم عاشورایی استان مرکزی به ثبت ملی رسیده است مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی گفت: ۱۲ میراث معنوی استان مرکزی مرتبط با ماه محرم، تحت عنوان مراسم های عاشورایی در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.
۱۳۹۴ شنبه ۲۵ مهر ساعت 13:23

خبرگزاری پانا+۱۲ مراسم عاشورایی استان مرکزی به ثبت ملی رسیده است

به گزارش خبرنگار پانا استان مرکزی، سید محمد حسینی افزود: تعزیه سیار اراک، وفس و گرکان، تعزیه تفرش، نخل گردانی شهرهای خمین، تفرش و نراق، علم گردانی روستاهای هزاوه و عزالدین، علم بران تفرش و نخل بران منطقه ترخوران تفرش و چغچغه زنی روستای انجدان از جمله آئین های عاشورایی استان مرکزی هستند که در فهرست آثار ملی ثبت شده اند.
وی ادامه داد: یکی از مراسم های ویژه ماه محرم در استان مركزی علم گردانی روستای هزاوه است كه در میان حضور پرشور مردم از روز اول تا دهم محرم در این روستا برگزار می شود.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی بیان کرد: مراسم مذهبی علم‌ گردانی توسط هیات سادات روستای هزاوه با بیرون آوردن علم از محل نگهداری آن در امامزاده احمد(ع) روستای هزاوه در شب اول ماه محرم آغاز می شود.
حسینی اظهار داشت: عزاداران هیات سادات روستای هزاوه همگی با لباس‌های مشكی و شال‌های سبز در این مراسم شركت می‌كنند و علم عاشورا را به عنوان نماد رشادت علمدار كربلا در روز اول محرم آذین كرده و در میان سینه ‌زنان عزادار در بین محله‌های روستا به حركت در می‌آورند.
وی ابراز داشت: در این مراسم علم به تك تك خانه ها رفته و در آن مردم نذورات خود را به علمدار برای كمك به هیات داده و دستمالی به علم می بندند و كسانی كه مشكل یا حاجتی دارند، دستمالی از آن باز می كنند.
به گفته مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی این علم در روزهای اول و دوم محرم در محله طره زار، روزهای پنجم و ششم در محله سر آسیاب، روز هفتم در محله‌های پایین و میان روستا و در روز نهم محرم در محله‌های دیگر روستا به حركت درمی‌آید و هنگام علم گردانی هزاوه توسط هیات سادات مردم محله‌های مختلف گوسفند و گاو قربانی كرده و به عزاداران این هیات نذری می‌دهند.
حسینی اضافه کرد: مراسم مذهبی علم گردانی در روز عاشورا در هزاوه با بردن علم به تپه‌ای موسوم به مبارك و عزاداری و سینه‌زنی ادامه یافته و علم در میان سوگ و ماتم، دوباره به امامزاده احمد(ع) هزاوه برگردانده می‌شود.
وی گفت: عزاداری و سوگواری های مرسوم در مناطق مختلف ایران در ماه های محرم و صفر كه برگرفته از اعتقادات و باورهای شیعیان ایران است، مخاطبان بسیاری را از فرهنگ های مختلف به خود جذب نموده است.  













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[مشاهده در: www.pana.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن