واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۵ مهر ۱۳۹۴ (۱۰:۳۶ق.ظ)
مشاور وزير نيرو: براي احياي درياچه اروميه به دنبال صحيحترين راهکارها هستيم موج - مشاور وزير نيرو در امور محيط زيست و بهداشت در يدار با مديران برنامهريزي دفتر همکاريهاي بينالمللي ژاپن (جايکا) گفت: همزمان با طرحهاي اجرايي، ما به دنبال بهترين، مفيدترين و صحيحترين ابزارها و راهکارها براي احياي درياچه اروميه هستيم.
به گزارش خبرگزراي موج به نقل از پايگاه اطلاع رساني وزارت نيرو (پاون)، بهرام طاهري، در حاشيه ديدار با ساتو (Sato) رئيس دفتر و Yukihira مدير برنامهريزي دفتر همکاريهاي بينالمللي ژاپن (جايکا) در ايران در ساختمان ستادي وزارت نيرو، با بيان اين مطلب اظهار داشت: هدف ما از همکاري با جايکا به جز احياي درياچه اروميه، ايجاد ظرفيتسازي در کشور براي آموختن برخي تواناييها و ابزارهايي که در آن کشورها توليد شده مانند؛ نرمافزارهاي پيشرفته مديريت منابع آب است.
وي ديدار امروز را در ادامه ديدارهاي قبلي با هدف جمعبندي نتايج فاز يک همکاري، سازمان همکاريهاي بينالمللي ژاپن (جايکا) با جمهوري اسلامي در رابطه با احياي درياچه اروميه دانست و افزود: با ژاپنيها يک قرارداد همکاري را شروع کردهايم که در چارچوب آن قرارداد که به سيستم تصميم يار مديريتي معروف است براي مديريت مشکلات موجود در حوزه آبريز درياچه اروميه به راهکار حتمي مناسبي برسيم.
طاهري ادامه داد: صحبتهاي اوليه در اسفند سال گذشته انجام شد و در چارچوب توافق روحاني، رئيسجمهور، با نخستوزير ژاپن قرار شد که در خصوص احياي درياچه اروميه دو کشور با هم همکاري کنند.
وي با اشاره به فاز يک اين پروژه که شبيهسازي يا مدل هيدرولوژيک حوزه درياچه اروميه بود و از طريق نرمافزار انجام ميشد، گفت: ژاپنيها نقطه نظرات ما را شنيدند و قرار شد، در فاز دوم پروژه از نرمافزار قويتر و جديدتري که بتواند ضمن شبيهسازي سه بعدي، همزمان آبهاي سطحي و زيرزميني را نيز مورد بررسي قرار دهد استفاده نمايند.
مشاور وزير نيرو در امور محيط زيست و بهداشت ادامه داد: در اين راستا، طبق قرارداد تفاهمي که با ژاپنيها داشتيم اطلاعات اوليه را ما در اختيار آنها خواهيم گذاشت و بقيه اطلاعات را خود آنها از طريق روشهاي پايش از راه دور تهيه خواهند کرد.
وي زمينههاي همکاري با ژاپنيها را در ايجاد و انتخاب صحيح يک ابزار مناسب براي نجات درياچه اروميه دانست و افزود: ما به دنبال بهترين، مفيدترين و صحيحترين ابزار و راهکار براي احياي درياچه اروميه هستيم.
طاهري با بيان اين که در همکاريهاي دوجانبه طراحي چارچوبهاي هوشمندانه و دقيق بسيار حائز اهميت است، افزود: تيم کارشناسي متصل به اين تفاهمنامه بايستي با دقت و حساسيت روي مشکل مورد متمرکز شود و يک ساختار پيوسته داشته باشد.
وي افزود: هدف ما از همکاري با جايکا بهجز احياي درياچه اروميه، ايجاد ظرفيتسازي در کشور براي آموختن برخي تواناييها و ابزارهاي مانند نرمافزاري پيشرفته است که در آن کشورها توليد شده و ما از ژاپنيها خواستهايم در سفر آتي به ايران، آموزش حدود 30 نفر از کارشناسان ايراني را در استفاده از اين نرمافزارها بر عهده گيرند.
مشاور وزير نيرو در امور محيط زيست و بهداشت تشکيل جلسه بعدي را نيمه آذر سال جاري ذکر کرد و افزود: در اين جلسه در خصوص سامانه تصميم يار بحث خواهد شد و بهجز مطالب هيدروليکي و هيدرولوژيکي، اندر کنش سامانههاي آبي و الگوهاي کشت و باغداري در حوضه آبريز درياچه اروميه اضافه خواهد شد.
وي با بيان اين که ميخواهيم اين سامانه تصميم گير کمک کند تا در حوضه درياچه اروميه، الگوي کاشت، مصرف و بهرهوري آب تغيير ايجاد شود، گفت: ما در حال بررسي هستيم تا زميني که به صورت مصنوعي آبياري ميشود به ديم تبديل شده و فقط با آب باران تغذيه شود، در اين صورت امکان حفظ درآمد کشاورز نيز وجود دارد.
طاهري افزود: به اين ترتيب، ضمن عدم استفاده از مصرف آب، زندگي کشاورز نيز دچار اختلال نخواهد شد.
وي ادامه داد: با ايجاد الگوريتم هوشمند در سامانه تصميم يار ميتوان به نتايج مثبتي در اين زمينه رسيد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]