واضح آرشیو وب فارسی:مهر: رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کردستان:
همدلی و همزبانی اقوام ایرانی مستلزم ایجاد فضای گفتگو است
شناسهٔ خبر: 2940268 - چهارشنبه ۲۲ مهر ۱۳۹۴ - ۰۸:۴۰
استانها > کردستان
سنندج- رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کردستان عنوان کرد: تقویت همدلی و همزبانی اقوام ایرانی مستلزم ایجاد فضای گفتگو و رسیدن به درک مشترک در بسیاری از مفاهیم اساسی است. به گزارش خبرنگار مهر، میزگرد تحلیل و نتیجه گیری هشتمین کنگره انجمن ژئوپلیتیک ایران با حضور یدالله کریمی پور استاد جغرافیای سیاسی دانشگاه خوارزمی، محمدحسین پاپلی یزدی استاد بازنشسته جغرافیا و رئیس پژوهشکده امیرکبیر ایرانیان، زهرا احمدی پور استاد جغرافیای سیاسی دانشگاه تربیت مدرس و بهرام نصراللهی زاده رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کردستان شامگاه گذشته در تالار مولوی دانشگاه کردستان برگزار شد. بهرام نصراللهی زاده در این میزگرد گفت: یکی از مزایا ونقاط قوت برگزاری این کنگره در استان حضور اساتید برجسته ومطرح کشور در حوزه جغرافیای سیاسی و ایجاد فرصتی برای بهره مندی دانشجویان این رشته از تجربیات این اساتید است. وی عنوان کرد: آنچه که امروز به آن نیازداریم دستیابی به اجماع ذهنی در خصوص هویت ملی است که در چنین کنگره هایی می توانیم به بحث و تبادل نظر درخصوص آن بپردازیم. وی اظهارداشت: یکی از مشکلات موجود در توسعه کشور دولت محوری و نگاهی است که همه چیز را از دولت خواسته می شود. رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کردستان با اشاره به اینکه در ارتباط با بسیاری از مفاهیم در حوزه جغرافیای سیاسی نیاز به بحث وگفتگو داریم، بیان کرد: متاسفانه درک مشترکی از مفاهیمی که همه به آن معتقدیم نداریم و این کنگره بستر مناسبی برای طرح این موضوع است. نصراللهی زاده ادامه داد: از نخبگان انتظار می رود مدلی را ارائه کنند تا در چارچوب آن درک مشترکی از مفاهیمی هم چون ایرانی و ایرانیت داشته باشیم. وی با اشاره به اینکه شهروندان زمانی وفادار به عرصه ملی خود هستند که احساس احترام کنند، گفت: احترام قائل شدن برای فرهنگ وزبان اقوام مختلف در کشور موجب تقویت انسجام ملی می شود. وی عنوان کرد: معتقدم همدلی و همزبانی اقوام مستلزم ایجاد فضایی برای گفتگو و رسیدن به درک مشترک در بسیاری از مفاهیم اساسی است. رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کردستان با بیان اینکه بین امنیت و توسعه رابطه مستقیمی وجود دارد، اظهارداشت: امنیت محصول حکومتی نیست بلکه یک تولید اجتماعی است و جامعه ای امن باشد بی شک توسعه پیدا می کند.
نصراللهی زاده عنوان کرد: امروزه امنیت پیش نیاز توسعه است و خود توسعه هم امنیت آفرین است و معتقدم بین این دو مقوله رابطه مستقیمی وجود دارد. گردشگری اساس صلح و وفاق ملی است رئیس پژوهشکده امیرکبیر ایرانیان در این میزگرد به سفرخود در سال ۴۳ به کردستان و تغییرات ایجاد شده در این استان اشاره کرد و گفت: قبل از انقلاب که به کردستان آمدم، حتی یک کیلومتر از جاده های این استان آسفالت نبود و جاده که اساس و زیربنای تمامی تحولات توسعه ای به شمار می رود در این استان کاملا خاکی بود. محمدحسین پاپلی یزدی عنوان کرد: اگر نسل امروز در جریان خدماتی که نظام جمهوری اسلامی ایران به مردم ارائه کرده قرار نگیرند قطعا تصور می کنند هیچ اقدام وفعالیت اثرگذاری انجام نشده است. وی برانجام گردش های علمی دانشجویی تاکید کرد و افزود: باید دانشجویان را در قالب گردش های علمی برای بازدید از نقاط مختلف کشور برده شوند تا از نزدیک با وضعیت مناطق مختلف آشنا شوند. وی با بیان اینکه افزایش مراودات موجب بیشترشدن محبت ودوستی در بین مردم می شود، بیان کرد: خوشبختانه تاکنون دعوای بین قومی در ایران نداشته ایم و اگر مشکلی هم وجود داشته به دلیل اختلاف با دولت مرکزی بوده است. رئیس پژوهشکده امیرکبیر ایرانیان ادامه داد: در این فضای کنونی که کشور رو به بهبود و سازندگی در حال پیش رفتن است باید کارها و اقدامات وسیعی انجام شود. پاپلی یزدی گردشگری را اساس صلح ووفاق ملی خواند و اظهارداشت: گسترش گردشگری باید مدنظر بخش دولتی وخصوصی باشد تا شاهد تقویت بیش از پیش همدلی بین مردم کشورمان باشیم. وی عنوان کرد: به شخصه از اینکه کردستان استانی صنعتی نیست خوشحالم چراکه بالاترین میزان وقوع سرطان در استان هایی است که صنعتی شدند. وی بیان کرد: مسئولان استان کردستان باید به دنبال صنایعی بروند که مردم در آن بتوانند نفس بکشند و مراتع و جنگل های استان هم حفظ شوند.
رئیس پژوهشکده امیرکبیر ایرانیان با اشاره به اینکه اقوام ایرانی در طول سه هزار سال گذشته تاکنون نمونه والگوی همدلی بوده وهستند، گفت: دشمنان کشورمان به دنبال اختلاف افکنی هستند و باید مراقب بود و برای تقویت همدلی و ممانعت از دستیابی استکبار به اهدافش نیاز به اجرای برنامه های عدالت جغرافیایی و اجتماعی در کشور داریم. آرامش کنونی در ایران نشات گرفته از پایه های فرهنگی مشترک در مردم است یکی از اساتید جغرافیای سیاسی دانشگاه خوارزمی هم در این میزگرد با بیان اینکه معتقدم همزبانی به مراتب پایدارتر از همدلی است، گفت: همزبانی مشترک یعنی حقوق اساسی برابر، واین پایه و زیربنای کشور، دولت وملت است. یدالله کریمی پور با اشاره به اینکه ایران بیشترین همسایه را در جهان دارد، عنوان کرد: کشورما در شلوغ ترین محله دنیا قرار گرفته است و عمده ترین دلیل وجود آرامش در ایران هم نشات گرفته از پایه های فرهنگی مشترک هم چون خانواده است. وی اظهارداشت: ایران از ابتدای شکل گیری چند قومیتی بوده است و اصولا ملتی به نام فارس نداشته و نداریم. وی با بیان اینکه هیچ کشوری توسعه پیدا نمی کند مگر اینکه کوچک شود، بیان کرد: معتقدم کشورما باید ۷۲ استان شود و و استان ها در امور غیراستراتژیک خود را اداره کنند. این استاد جغرافیای سیاسی دانشگاه خوارزمی ادامه داد: کوچک کردن دولت و فضای سیاسی براساس قانون اساسی لازمه وضرورت توسعه است وعلاوه براین هم تا اقتصاد مقاومتی درکشورما جایگزین اقتصاد نفتی نشود همچنان شاهد مانعی در برابر مردم سالاری خواهیم بود. کریمی پور ادامه داد: معتقدم نه تنها کوچک شدن دولت و اداره امور توسط مردم مشکلی برای امنیت کشور بوجود نمی آورد بلکه باعث تقویت آن هم می شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 14]