واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: در منطقه كردستان عراق
احزاب سياسي منطقه كردستان عراق كه تا چندي پيش به نظر ميرسيد همگي در برابر چالش امنيتي داعش و از سوي ديگر مواجهه با دولت مركزي يد واحده بودند، حالااختلافات شديدي را به نمايش گذاشتهاند؛ اختلافاتي كه حتي ميتواند زمينهساز درگيريهاي نظامي و مسلحانه باشد.
به گزارش فارس، بسياري از تحليلگران معتقدند حزب دموكراتيك كردستان به رياست «مسعود بارزاني» كه به دنبال ابقاي او در پست رياست منطقه كردستان است، همچنان در حال تشديد بحران در اين منطقه است، در همين راستا نيز دوشنبه از ورود «يوسف محمد» رئيس پارلمان منطقه كردستان از حزب «گوران» (التغيير) به شهر اربيل جلوگيري كرد. روزنامه عراقي «العالم» با انتشار يادداشتي در اين زمينه با اشاره به مسلح بودن طرفداران دو حزب بزرگ منطقه كردستان، درباره احتمال نظامي شدن اختلافات و تنشهاي موجود در منطقه هشدار داد. در اين يادداشت آمده است: جلوگيري از ورود رئيس پارلمان كردستان عراق به اربيل به جرم عضويت او در حزب گوران و متحد با حزب اتحاديه ميهني كردستان، با اعتراض فراكسيونهاي پارلماني مختلف در منطقه كردستان همراه شد و اعلام كردند مشكلات سياسي موجود تنها با قانون اساسي حل و فصل ميشود.
فراكسيونهاي التغيير، اتحاديه ميهني كردستان، اتحاد اسلامي كردستان، جماعت اسلامي كردستان، جنبش اسلامي كردستان، تربيت تركماني، النهضه و آزادي با صدور بيانيهاي مشترك اين اقدام را محكوم كردند. «مثني امين» عضو اتحاد اسلامي كردستان گفت: آنچه در منطقه كردستان روي داد، رويگرداني از ارزشهاي دموكراتيك است و اگر حزب دموكراتيك به اين شيوه و سياستش ادامه دهد و مانع ورود اعضاي حزب التغيير به اربيل شود، در واقع عليه دموكراسي كودتا كرده است. حزب دموكراتيك كردستان كه كنترل تمامي امور در اربيل را در دست دارد، حزب گوران را به تشديد اعتراضهاي خشونتبار اخير در سليمانيه متهم ميكند. شمار زيادي از معترضان در سليمانيه حزب بارزاني را پشت پرده بحران سياسي و اقتصادي در منطقه كردستان ميدانند اما حزب بارزاني، دشمنان سياسياش را به توطئهچيني متهم ميكند. پارلمان كردستان عراق خواستار همهپرسي درباره مسئله انتخاب رياست منطقه كردستان است اما كميسارياي عالي انتخابات، به دليل كمبود وقت اين مسئله را رد ميكند. به منظور كنترل فضاي موجود در استان سليمانيه و پاكسازي خيابانهاي آن، سه روز تعطيل عمومي در اين استان اعلام شده است زيرا اين استان، طي چند روز گذشته شاهد چندين تظاهرات كه به خشونت نيز كشيده شدند، بود.
در اين تظاهراتها، چندين مقر حزب دموكراتيك كردستان و ساير احزاب سياسي در منطقه به آتش كشيده شد و تظاهراتكنندگان در منطقه «شارزور» در شرق سليمانيه، پرچمهاي پنج حزب را از بالاي ساختمانهاي آنها به پايين كشيدند. اداره منطقه كردستان عراق بين دو بخش و دو گروه جداگانه تقسيم شده است و دهوك و اربيل به دست حزب دموكراتيك و سليمانيه به دست حزب اتحاديه ميهني به رياست «جلال طالباني» اداره ميشود. پروفسور گارث استانفيلد، كارشناس مسائل سياسي كردها و خاورميانه در دانشگاه اكستر انگليس به روزنامه واشنگتن پست گفت: تنش سياسي در اقليم كردستان در حد تنشهاي سالهاي 1994 و 1995 كه منجر به جنگ داخلي شد، بالاست. همه راهحلهاي بحران را بهروي خود بستهاند و راهي براي برون رفت وجود ندارد. وي با اشاره به اينكه اقليم كردستان جبههاي به طول 600 مايل با داعش دارد، افزود: تنشهاي سياسي قطعاً بر نبرد كردها با داعش تأثير خواهد گذاشت. پروفسور گارث استانفيلد هشدار داد جبهه جنگ با داعش هم اكنون هم به نوعي ناهماهنگي دچار است و داعش هم مترصد يافتن فرصتي براي يافتن نقطه ضعف كردها و ضربه زدن به آنهاست.
منبع : فارس
تاریخ انتشار: ۲۱ مهر ۱۳۹۴ - ۲۱:۳۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]