واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۱ مهر ۱۳۹۴ (۸:۵۶ق.ظ)
رئيس جامعه المصطفي العالميه: امام حسين (ع) معمار شهادت راهبردي و دشمن شکن است موج - قم - رئيس جامعه المصطفي گفت: نکته اي که بايد در نظر داشت، معماري شهادت است؛ عاشورا يک تابلوي بسيار زيبايي از شهادت راهبردي در يک نقشه راه بسيار دقيق است که قبل از آن طراحي شده است.
به گزارش خبرگزاري موج از قم، رئيس جامعه المصطفي العالميه، در مراسم يادبود شهداي واقعه منا كه در مدرسه علميه حقاني قم برگزار شد، با اشاره به ماه محرم و ايام تبليغي حوزه هاي علميه گفت: در تاريخ اسلام نگاه هاي متفاوتي در باب قيام امام حسين (ع) بيان شده است.
وي افزود: امام حسين (ع) در سال 60 هجري با يک پديده سابقه دار مواجه شد که هسته هاي اوليه آن پس از پيامبر (ص) ايجاد شد که از کفر و شرک بود و رنگ نفاق گرفت و در درون امت اسلام جريان پيدا کرد.
حجت الاسلام والمسلمين اعرافي با بيان اين که دو کانون اموي و علوي در دامنه اسلام شکل گرفت، گفت: امام (ع) در يک جرياني قرار گرفت که چند گزينه پيش روي داشتند؛ اولين گزينه پيش روي حضرت، ادامه پيمان صلح بود؛ البته رهبر انقلاب فرمودند که نبايد مساله صلح امام حسن(ع) را يک عقب نشيني بدانيم، بلکه ايشان به دليل خيانت ياران مجبور به صلح شدند؛ اين صلح مايه افتخار امام و مايه ننگ جامعه است.
وي خاطرنشان کرد: گزينه اول، نه منطقي بود و نه شدني؛ زيرا معاويه تمام بندهاي صلح با امام را زيرپا گذاشت و يزيد نيز پايبند به اين ماجرا نبود؛ اين جريان عملي هم نبود، زيرا يزيد به هيچ عنوان اين مباحث را قبول نداشت.
امام جمعه قم افزود: گزينه دوم، اين بود که امام(ع) بدون توجه به صلح، سکوتي را همراه با مبارزه منفي در پيش بگيرد که اين مبارزه نيز در اين شرايط امکان نداشت؛ گزينه سوم، اين است که ايشان از نقاط اصلي کانون هاي قدرت به سمت مرزها بروند که اين مساله هم شدني نبود، زيرا کدهاي تاريخي بيان مي کند که يزديان به اين امر راضي نبودند؛ ضمن اينکه اين کار باعث مي شد که يزديان به اهداف خود برسند.
وي گفت: قيام چهارم، انقلاب و شورش عمومي بود که در انقلاب ما نيز چنين مساله اي رخ داد، ولي اين مساله نيز در آن زمان به دليل غفلت و خاموشي، عملي نبود؛ ضمن اينکه اگر اين ظرفيت نباشد، دشمن همه چيز را در دست مي گيرد.
عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي گفت: گزينه ديگر، حکومت محلي بود که اين مساله نيز شدني نبود؛ اين مساله بايد در کوفه رخ مي داد که صلابت لازم در کوفه وجودنداشت، ولي ايشان براي اتمام حجت اين مساله را آزمودند.
وي گفت: راه ششم، تسليم شدن بود، ولي قطعا امام هيچگاه زيربار چنين مساله اي نمي رفت و ايشان مساله «هيهات منا الذله» را بيان کردند؛ راه هفتم، راه شهادت امام(ع) است، ولي امام، آگانه و سنجيده و با نگاه راهبردي شهادت را انتخاب کردند که اين شهادت طوري معماري و طراحي شد که در اوج مظلوميت محقق شود.
امام جمعه قم خاطرنشان کرد: امام حسين(ع) معمار شهادت راهبردي و دشمن شکن است؛ نکته اي که بايد در نظر داشت، معماري شهادت است؛ عاشورا يک تابلوي بسيار زيبايي از شهادت راهبردي در يک نقشه راه بسيار دقيق است که قبل از آن طراحي شده است؛ يکي از کارکردهاي عاشورا اين است که ايشان بنيان بني اميه را برافکندند.
وي افزود: نکته ديگر آن است که عاشورا هم براي شيعه است و هم براي امت اسلام؛ اين ابعاد براي همه مردم مسلمان بود؛ يکي از کارهاي مهم عاشورا اين بود که شيعه را به عنوان يک مکتب حفظ کرد.
رئيس جامعه المصطفي العالميه گفت: متاسفانه تفکرات خطرناکي بوجود آمد که مي گفتند که اگر کسي با زور بر مردم سايه افکند و چند نفر از اهل حل و عقد با او بيعت کردند، همه بايد با او بيعت کنند و حکومت او مشروع است؛ امام حسين(ع) اين نگاه را تغيير دادندو جلوي آن مفاسد بزرگ گرفته شد.
وي گفت: همان چيزي که عاشورا براي شکست و محو آن ماندگار شد، از بين نرفت؛ يک جريان ارتجاعي انحرافي و خشک و معاند با ارزش هاي اسلام ادامه پيدا کرد؛ اين جرياني که امروزه به اسم وهابيت مي شناسيم براي همه اهل سنت نيز نيست، ولي؛ اين مساله ريشه هايي در قبل و بعد داشت.
عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي گفت: قصه آل سعود، قصه يزيد و انديشه اموي است؛ به تدريج اين جرياني که يک فکر منحرف بود با قدرت در هم تنيد و پايگاه خود را قبله مسلمين قرارداد و در چند دهه اخير، اين جريان انحرافي به قدرت رسيده با سياست هاي جهاني مستکبرين عالم گره خورد.
وي خاطرنشان کرد: آل سعود، پرونده جنايب باري است، ولي؛ از هرچيز بدتر اين است که پايگاه توليد فکر کشتار و خشونت و تفرقه و خنجر زدن به وحدت اسلامي است.
امام جمعه قم افزود: بودجه دانشگاه محمد بن سعود از تمام نهادهاي حوزوي کل کشور و چندين دانشگاه اول ايران بيشتر بود؛ همه اين فکري که در اين دانشگاه توليد مي شود، همين کفر ابن تيميه اي است که خدا را مجسم مي داند و دائم مردم را تکفير مي کند، توحيد سعودي و وهابي از تجسمي صورت مي گيرد که عين کفر است.
وي گفت: پولي که اين کشور در کشورهاي مختلف و از طريق طلابي که از کشورهاي مختلف مي گيرد، خرج مي کنند يک سپاه عظيم و پر امکانات است؛ در همين فاجعه منا، مشخص شد که سعودي ها دهان حاکمان کشورهايي که در اين حادثه اتباع خود را از دست داده اند، بسته است.
عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي گفت: آمريکايي ها و غربي ها در زمينه مبارزه با تروريست و حمايت از تعقل در دنيا کاملا دروغ مي گويند زيرا اگر يک روز حمايت آنها از آل سعود برداشته شود، آنها يک روزه سقوط مي کنند.
وي گفت: اين حادثه منا در مقدمات و حين و بعد از قضيه يک مساله کاملا عمدي به نظر مي آيد؛ امروز چهره منطقه اي جريان اموي و يزيدي آل سعود است و در مقياس جهاني، استکبار جهاني است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]