واضح آرشیو وب فارسی:مهر: تقابل قدرتهای شرق و غرب بعد از 10 سال؛
گزارش مهر از نبردهای ایران و ژاپن/ خاطرات تلخ و شیرین زنده میشود
شناسهٔ خبر: 2938315 - دوشنبه ۲۰ مهر ۱۳۹۴ - ۰۰:۲۱
ورزش > فوتبال ایران
در این روزها که انتقادات بسیاری به عملکرد تیم ملی فوتبال در بازی با عمان مطرح شده، پیروزی برابر ژاپن حتی در بازی تدارکاتی میتواند کارنامه ایران برابر چشم بادامیها و کارنامه فنی کیروش را تقویت کند. به گزارش خبرنگار مهر، بعد از ۱۰ سال و یک ماه و ۲۶ روز دوباره دو قدرت برتر شرق و غرب آسیا برابر هم صف آرایی میکنند، آنهم در مسابقهای دوستانه که در ورزشگاه آزادی برگزار میشود. تقابل آخر دو تیم که پس از قطعی شدن صعود ایران به جام جهانی ۲۰۰۶ آلمان در شهر یوکوهاما برگزار شد، با برتری ژاپنیها به پایان رسید، دیداری که بیشتر جنبه تدارکاتی برای برانکو ایوانکوویچ سرمربی وقت تیم ملی داشت. البته رویارویی ایران با چشم بادامیها به ۶۵ سال پیش باز میگردد، جاییکه نخستین مرتبه دو تیم در بازیهای آسیایی ۱۹۵۱ دهلینو (۱۳۲۹ شمسی) برابر هم صف آرایی کردند، مسابقهای که با تساوی بدون گل همراه شد. پس از آن بازی و تا به امروز دو تیم ۱۵ مرتبه دیگر برابر هم به میدان رفتند و عصر سهشنبه برای هفدهمین بار مقابل هم قرار میگیرند. در این سالها ۶ مرتبه ایران به پیروزی رسیده است، ۵ دیدار با تساوی همراه بوده و ۵ مرتبه هم ژاپنیها برنده شدهاند. ۱۸ مرتبه ایران و ۱۷ مرتبه ژاپن دروازه حریف را باز کردند، آمارهایی که نشان از برتری تیم ایران در تقابل تاریخی دو تیم دارد. علی دایی هم با ۳ مرتبه باز کردن دروازه ژاپن، بهنرین گلزن در رویارویی دو تیم محسوب میشود. در زیر نگاهی به تاریخچه دیدارهای دو تیم میاندازیم:
بازی شماره یک: بازیهای آسیایی ۱۹۵۱ - دهلینو هند
* ایران صفر - ژاپن صفر بازی شماره ۲: بازیهای آسیایی ۱۹۵۱ - دهلینو هند
* ایران ۳ - ژاپن ۲ بازی شماره ۳: بازیهای آسیایی ۱۹۶۶- بانکوک تایلند
* ایران یک - ژاپن ۳ بازی شماره ۴: بازیهای آسیایی ۱۹۶۶- بانکوک تایلند
* ایران یک - ژاپن صفر بازی شماره ۵: بازیهای آسیایی ۱۹۸۲- دهلینو هند
* ایران صفر- ژاپن یک بازی شماره ۶: بازیهای آسیایی ۱۹۸۶- دائجونک کرهجنوبی
* ایران ۲ - ژاپن صفر بازی شماره ۷: جام ملتهای آسیا ۱۹۸۸- دوحه قطر
* ایران صفر - ژاپن صفر بازی شماره ۸: بازی دوستانه ۱۹۸۹- تهران
* ایران ۲ - ژاپن ۲
بازی شماره ۹: بازیهای پکن ۱۹۹۰- پکن چین
* ایران یک - ژاپن صفر بازی شماره ۱۰: جام ملتهای ۱۹۹۲- ژاپن
* ایران صفر - ژاپن یک بازی شماره ۱۱: مقدماتی جام جهانی ۱۹۹۴ - دوحه قطر
* ایران ۲ - ژاپن یک بازی شماره ۱۲: پلیآف مقدماتی جام جهانی ۱۹۹۸- جوهرو بهرو مالزی
* ایران ۲ - ژاپن یک بازی شماره ۱۳: بازی دوستانه ۱۹۹۹- یوکوهاما ژاپن
* ایران یک - ژاپن یک بازی شماره ۱۴: جام ملتهای ۲۰۰۴- چین
* ایران صفر - ژاپن صفر بازی شماره ۱۵: دور رفت از مقدماتی جام جهانی ۲۰۰۶ آلمان - تهران
* ایران ۲ - ژاپن یک بازی شماره ۱۶: دور برگشت از مقدماتی جام جهانی ۲۰۰۶ آلمان - یوکوهاما
* ایران ۲ - ژاپن یک خاطرات تلخ و شیرین تقابل با چشم بادامیها
وقتی صحبت از رویارویی با ژاپن میشود، چندین خاطره در ذهن هواداران فوتبال زنده میشود. ابتدا سومین بازی مرحله گروهی جام ملتهای ۱۹۹۲ - ژاپن که بازیکنان دو تیم در جریان مسابقه با هم درگیر شدند و جمال شریف داور سوری، با قضاوت ضعیف خود و اخراج جمشید شاهمحمدی، نادر محمدخانی و فرشاد پیوس و قبول گل دقیقه ۸۷ کازیوشی میورا باعث پیروزی میزبان جام و حذف ایران شد. در آن روز یعنی سهشنبه ۱۲ آبانماه ۱۳۷۱، ابتدا جمشید شاهمحمدی موی راموس برزیلیالاصل را کشید تا داور سوری به این بازیکن کارت قرمز نشان دهد. سپس فرشاد پیوس چوب شیطنت مجتبی محرمی و البته شباهتش به مرتضی کرمانی مقدم را خورد تا مانند ناصر محمدخانی در دقایق پایانی بازی با کارت قرمز داور مواجه شود. دیدار دیگر که فراموش نشدنی است، به دیدار نخست پلیآف مقدماتی جام جهانی ۱۹۹۸ فرانسه باز میگردد. در آن مسابقه علیاکبر استاداسدی به اشتباه دروازه خودی را باز کرد و درحالیکه احمدرضا عابدزاده مات و مبهوت این مدافع را نگاه میکرد، داور به یاری تیم ایران آمد و اعلام کرد پیش از آن ضربه بازیکن ژاپن در منطقه آفساید قرار گرفته است. البته در آن بازی مصدومیت عابدزاده در جریان بازی و پس از انجام ۳ تعویض تیم ملی رخ داد، اتفاقی که یکی از عوامل پیروزی ۳ بر ۲ ژاپن و صعود آن تیم به جام جهانی را رقم زد. البته در آن دقایق نیما نکیسا بارها به پشت دروازه رفت و به عابدزاده روحیه میداد. مطمئنا شیرینترین و تلخترین رقابت دو تیم در روز پنجم فرودینماه سال ۱۳۸۴ رقم خورد، جائیکه تیم ملی ایران مقابل ۱۰۰ هزار تماشاگر، با دو گل دقایق ۲۴ و ۷۵ وحید هاشیمان و تک گل دقیقه ۶۶ فوکو نیشی مقابل ژاپن پیروز شد تا به جام جهانی ۲۰۰۶ آلمان نزدیک شود. در میان شادی گسترده مردم و هواداران فوتبال در آن روز، ناگهان خبر درگذشت هفت تن از تماشاگران ایران بر اثر شلوغی جمعیت در راه خروج از استادیوم منتشر شد که شیرینی آن پیروزی را تلخ کرد. رقابتی سخت برای رسیدن به آرامش
بعد از تعطیلی لیگ و برگزاری اردوی آمادهسازی بلند مدت در کشور امارات، تیم ملی ایران در آخرین دیدارش در دور رفت مرحله انتخابی جام جهانی ۲۰۱۸ روسیه و جام ملتهای ۲۰۱۹ امارات در زمین عمان شکست یک بر صفر را با تساوی یک بر یک عوض کرد. پس از آن مسابقه که ملیپوشان عملکرد نامطلوبی را از خود ارائه کردند، توان فنی کارلوس کیروش دوباره به نقد کشیده شد ولی موفقیت در دیدار با ژاپن میتواند دوباره فضای اطراف تیم ملی را آرام کند تا کادرفنی و بازیکنان با شرایط بهتری، در دیدار با ترکمنستان که اواخر آبانماه برگزار میشود، نتایج دور رفت را به بهترین شکل جبران کنند. این بازی همچنین تجربه بسیار خوبی برای جوانان تیم ملی است که در یک آزمون بزرگ توانایی خود را به کادرفنی تیم ملی نشان دهند. ضمن اینکه سیدجلال حسینی با حضور در این دیدار، بازی شماره ۹۹ خود را با پیراهن تیم ملی ایران انجام میدهد و آماده حضور در باشگاه صدتاییها میشود. دیگر اتفاق قابل اتکای این مسابقه، هماهنگی برای تشویق هادی نوروزی کاپیتان فقید تیم فوتبال پرسپولیس در دقیقه ۲۴ این بازی است؛ اتفاقی که قرار است بصورت متحدالشکل صورت گیرد و یک خاطره جدید دیگر را در تقابلهای تاریخی ایران و ژاپن به یادگار بگذارد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 94]