واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۹ مهر ۱۳۹۴ (۱۱:۴۱ق.ظ)
سياستهاي انقباضي با هدف کنترل تورم جواب نميدهد/درآمدهاي نفتي بايد به کمک توليد بيايد موج - ساير رسانه ها؛ يک کارشناس حوزه کار گفت: از آنجا که سياستهاي انقباضي با هدف کنترل تورم جواب نميدهد، تورم نظير تب است، اما؛ رکود به مثابه مرگ اقتصاد است، اگر بخواهيم با برخي از سياستها فقط تورم را مهار کنيم بيشک در بخش ديگر، به ادامه رکود دامن خواهيم زد.
ايرنا نوشت:
عليرضا حيدري، کارشناس حوزه کار، با بيان آن که سياستهاي انقباضي قدرت خريد مردم را مهار ميکند و وقتي تقاضايي نباشد عرضه هم با مشکل مواجه ميشود، افزود: از آنجا که بازار ايران به طور عام داخلي و صادرات کالا بسيار محدود است، وقتي تقاضايي نباشد عرضه بايد براي چه کسي صورت بگيرد؟
اين کارشناس حوزه کار ادامه داد: وقتي که تقاضا را کنترل کنيم قدرت خريد کارمندان و کارگران را مهار کردهايم، بنابراين قدرت خريد دو گروه يادشده بيش از 10 درصد طي دو سال گذشته کاهش يافته است.
وي در تشريح نرخ تورم گفت: سال 92 نرخ تورم حدود 34.7 درصد بود، اما؛ اضافه دستمزدي که براي سال 93 تعيين شد براي کارمندان 20 درصد و براي کارگران 25 درصد بود که ميتوان گفت بيش از 10 درصد از قدرت خريد هر دو گروه کاسته شد. تفاوت نرخ تورم و قدرت خريد کارگران و کارمندان فاصله بيش از 10 درصدي داشت.
حيدري با اشاره به افزايش نرخ ماليات بر ارزش افزوده، گفت: سالانه يک درصد بر ماليات بر ارزش افزوده اضافه شد که اين رشد بر افزايش درآمدهاي مالياتي تأثير داشت تا بتوانند کسري خزانه را جبران کنند و به اين ترتيب باز هم تقاضا کمتر شد.
وي معتقد است: تقاضا طي دو سال گذشته کاهش يافته و عرضه متناسب با تقاضا نيست و مازاد عرضه به وجود آمده که اين افزايش تعادل قيمتي و شتاب رشد قيمتي را بر هم زد.
وي درباره شرايط بازار مسکن نيز گفت: در چنين شرايطي تعدادي از بنگاهها که نميتوانند توليد کنند (نظير مسکن)، در نهايت ناچارند عوامل توليد را کاهش دهند. در نتيجه سرمايهگذاري کاهش و توسعه بنگاهها اتفاق نميافتد، اشتغال ايجاد نميشود و حتي اشتغال کاهش هم مييابد؛ زيرا در بازار بسته زندگي ميکنيم و صادرات نقش مهمي در اقتصاد ندارد، بنابراين با مازاد کالا در بازارهاي داخلي مواجه خواهيم شد، همانطور که اکنون در انبارها با خودروهاي اضافي که فروش نميروند، مواجه هستيم و اين نشان از آن دارد که موتور اقتصاد خوابيده است.
وي درباره نامه چهار وزير مبني بر وجود برخي از مشکلات اقتصادي، بيان داشت: اين نامه از سر دلسوزي بوده، اما؛ فقط به بيان مشکلات اکتفا کرده و راهحلي براي برون رفت از رکود ارائه نداده است.
وي گفت: در صورتي که قيمتها کنترل ميشد، اما؛ صادرات وجود ميداشت، رونق رخ ميداد، اما؛ وقتي توليد انجام شود، بازار خارجي در اختيار نداشته باشيم تبعات سياستهاي انقباضي به نفع ما نخواهد بود.
وي تصريح کرد: کاهش نرخ تورم را بايد ديد با چه بهايي انجام ميدهيم، تبعات مهار تورم قابل پيشبيني بود.
وي گفت: وقتي که کارشناسان اقتصادي در سطوح پايين بتوانند شرايط را پيشبيني کنند آنها که در بدنه دولت قرار دارند، ميتوانستند شرايط امروز اقتصاد ايران را بهراحتي پيشبيني نمايند.
به گفته حيدري، برخي بر اين باورند که کنترل تورم مقدمه خروج از رکود است، اما؛ من بر اين اعتقادم که نه تنها مهار تورم مقدمه خروج از رکود است، بلکه ثبات اقتصادي نيز مقدمه خروج از رکود است.
وي با اشاره به تجربه ديگر کشوها گفت: در بسياري از کشورها براي مهار تورم ثبات اقتصادي هم حاصل شد تا توانستند خروج از رکود را تسهيل کنند.
وي تأکيد کرد: سرمايهگذار به دنبال تثبيت شرايط اقتصادي است تا بتواند سرمايه خود را در منطقهاي امن پرواز دهد.
اين کارشناس حوزه کار گفت: رشد اقتصادي در بلندمدت منجر به توسعه ميشود، اما؛ اين رشد در بلندمدت بدون توسعه، پايدار نميماند، وقتي به دنبال رشد پايدار باشيم به طور يقين به توسعه نيز خواهيم رسيد.
وي درباره رشد حاصل از درآمدهاي نفتي گفت: درآمدهاي نفتي به تنهايي نميتواند رشد اقتصادي را منجر شود، درآمدهاي نفتي بايد به کمک توليد بيايد تا رشد پايدار تحقق يابد.
حيدري گفت: در اقتصادهاي بزرگ نقش درآمدهاي نفتي کمرنگ است، زيرا؛ اقتصاد هرچه بزرگتر باشد درآمدهاي حاصل از فروش نفت ميتواند خود را در توليد ساير بخشها نشان دهد، اقتصاد پويا درآمدهاي نفتي خود را به سمت توسعه ساير بخشها که بتوانند توليد و اشتغال ايجاد کنند، سوق ميدهد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]