تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 16 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):دلى كه در آن حكمت نيست، مانند خانه ويران است، پس بياموزيد و تعليم دهيد، بفهميد و ن...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826659289




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

گام پاياني برجام در پارلمان


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: گام پاياني برجام در پارلمان
بررسي جمع‌بندي مذاكرات ايران و كشورهاي 1+5 در وين در مجلس شوراي اسلامي به آخرين روزهاي خود رسيده است و امروز تكليف نهايي طرح پيشنهادي درباره برجام به نقطه نهايي خود خواهد رسيد؛ طرحي كه قرار است به صورت مشروط اجازه اجراي برجام را به دولت بدهد.
نویسنده : مهدی پورصفا 


بررسي جمع‌بندي مذاكرات ايران و كشورهاي 1+5 در وين در مجلس شوراي اسلامي به آخرين روزهاي خود رسيده است و امروز تكليف نهايي طرح پيشنهادي درباره برجام به نقطه نهايي خود خواهد رسيد؛ طرحي كه قرار است به صورت مشروط اجازه اجراي برجام را به دولت بدهد.
نقش حضور مجلس در اجراي برجام صرف نظر از نحوه تأييد آن با فراز و فرودهاي بسياري همراه بود، به گونه‌اي كه موضع دولت مبتني بر عدم ارائه برجام در قالب يك لايحه مجلس شوراي اسلامي قرار داشت.
اين موضع با مخالفت‌هايي در سطح جامعه سياسي كشور روبه‌رو شد در نهايت اين مجادله با سخنان رهبر معظم انقلاب در خصوص ضرورت بررسي برجام در مجلس به اتمام رسيد و كار بررسي برجام در مجلس در كميسيون ويژه برجام آغاز شد.
حالا فردا قرار است اين طرح يك فوريتي در صحن علني مجلس مورد بررسي قرار گيرد تا تكليف برجام در مجلس روشن شود. شايد به همين دليل بود كه امروز عليرضا زاكاني رئيس كميسيون ويژه بررسي برجام در مجلس شوراي اسلامي در نشست خبري خود به بررسي ابعاد مختلف برجام پرداخت.
‌   
همه امور در كميسيون برجام بر اساس خرد جمعي بود
عليرضا زاكاني، نماينده مردم تهران در مجلس شوراي اسلامي با اشاره به تقارن ايام بررسي برجام در كميسيون ويژه با تعطيلات تابستاني مجلس تصريح كرد: به رغم اين موضوع همكاران با حضور در كميسيون برجام تلاش كردند گزارش برجام در موعد مقرر آماده شود.
رئيس كميسيون برجام اضافه كرد: تلاش كرديم مكمل تيم مذاكره‌كننده باشيم و پايمان را فراتر از چارچوب‌هاي قانوني نگذاريم و متن برجام و قطعنامه را بر اساس چارچوب‌هاي قانوني و فرمايشات مقام معظم رهبري بررسي كنيم و هر جا دچار ابهام بوديم، نظرات تيم مذاكره‌كننده را مبنا قرار دهيم و به نظرات بيگانگان توجه نكنيم.
عضو هيئت رئيسه فراكسيون اصولگرايان با اشاره به دعوت از مديركل آژانس بين‌المللي انرژي اتمي به كميسيون ويژه بيان كرد: آمانو را دعوت كرديم تا مطالبات ملت ايران را به وي انتقال داده و گذشته تاريك آژانس را يادآور شويم. ما به تيم خودمان اعتماد داشتيم و در مسير بررسي گزارش نيز زحمات زيادي براي تيم مذاكره‌كننده ايجاد كرديم كه تشكر مي‌كنيم.
زاكاني افزود: بيشترين فرصت كميسيون به گفت‌وگو با تيم مذاكره‌كننده ثبت شد و از بالاترين مقامات امنيتي اطلاعاتي و دفاعي در جلسه دعوت شد. مسئولان سازمان انرژي اتمي، وزارت خارجه، وزارت رفاه، وزارت اطلاعات، تيم سابق مذاكره‌كننده، مركز پژوهش‌ها و اساتيد دانشگاه‌ها نيز از ميهمانان مهم جلسات كميسيون برجام بودند.
رئيس كميسيون برجام با بيان اينكه ۲۱ شهريورماه آقاي لاريجاني در جلسه‌اي با بنده اعلام كردند كه بايد بنا به اضطرار گزارش كميسيون برجام سريع‌تر آماده شود، عنوان كرد: در راستاي تدوين سريع‌تر گزارش برجام كه اعضاي كميسيون ويژه از رآكتور اراك بازديد كردند، بنده به اين بازديد نرفتم و راهكارهاي تدوين گزارش نهايي را جهت بررسي در صحن كميسيون تدوين كردم.
عضو هيئت رئيسه فراكسيون اصولگرايان ادامه داد: با رأي نمايندگان قرار شد گزارش كميته‌ها به صحن كميسيون بيايد و بعد از گزارش، نظر اعضا بررسي شود.
وي با تأكيد بر اينكه همه امور در كميسيون بر اساس خرد جمعي انجام شد، نه سليقه شخصي، خاطرنشان كرد: در برابر ايرادات دوستان در روز شنبه هفته گذشته، به مصوبات آيين‌نامه‌اي كميسيون استناد كرديم. در جريان بررسي برجام ما فقط به اظهارات ميهمانان توجه نكرديم، بلكه اظهارات ميهمانان را به سؤال تبديل كرديم كه ۶۵ سؤال توسط دبيرخانه تنظيم شد، ۴۰ سؤال به وزارت خارجه فرستاده شد كه بي‌جواب ماند، ۲۵ سؤال هم به سازمان انرژي اتمي فرستاده شد كه در وقت معين جواب دادند.
نماينده مردم تهران در مجلس شوراي اسلامي ادامه داد: ۴۲ نامه‌نگاري با مراكز مختلف براي بررسي سند برجام داشتيم.
عضو هيئت رئيسه فراكسيون اصولگرايان در خصوص ايراد برخي نمايندگان مبني بر علت تدوين گزارش برجام در دبيرخانه اذعان كرد: طبق آيين‌نامه كميسيون كه به تصويب نمايندگان رسيده بود، ساختار دبيرخانه كميسيون برجام زير نظر بنده تشكيل شد كه شامل دو نفر از كاركنان مجلس، دونفر دانشجوي دكتراي مجلس، يك نفر معتمد بنده و دونفر مأمور به مجلس مي‌شد. داشته‌هايمان را تبديل به سؤالات كرديم و از دستگاه‌هاي مختلف خواستيم كه نظرات خود را ارائه دهند، اين سؤالات به رسانه‌ها نيز ارائه شد.  نماينده مردم تهران در مجلس ادامه داد: برخي سؤالات به صورت خاص براي دانشگاه‌ها فرستاده شد، مثلاً در خصوص موادي كه كاربرد دوگانه دارند، سؤالات خود را به يكي از دانشگاه‌هاي ممتاز كشور فرستاديم كه ۳۰ نفر از اساتيد ارشد آن دانشگاه گزارشي از خطرات برجام در خصوص منع استفاده از موادي كه كاربرد دوگانه دارد، در برجام را نوشتند.
رئيس كميسيون برجام با اشاره به وجود دو نگاه در كميسيون برجام در خصوص بررسي توافق توضيح داد: نگاه اول اين بود كه كليات برجام بدون كاوش و دقت نظر بررسي شود كه در اين نگاه كه مورد تأييد آقاي لاريجاني نيز بود، تعدادي از نمايندگان معتقد بودند در صورت دقت مضاعف ما، نكاتي از برجام استخراج مي‌شود كه مورد استفاده دشمنان قرار خواهد گرفت.
عضو هيئت رئيسه فراكسيون اصولگرايان تصريح كرد: ما معتقد بوديم كه بايد گزارشي از ضعف‌ها و حسن‌هاي برجام نوشته شود، در همين راستا پنج كميته موظف به بررسي ابعاد مختلف برجام شدند.
‌  
فراكسيون اصولگرايان به دنبال ايجاد اختلاف نيست
زاكاني با اشاره به نظر برخي از اعضاي كميسيون مبني بر اينكه بندهاي گزارش به صورت اجماعي يا با موافقت دو سوم اعضاي حاضر در كميسيون تصويب شود، گفت: اين نوع بررسي گزارشات در كميسيون‌ها روال نبوده است و مخالف آيين‌نامه بود.
وي تصريح كرد: بر اين اساس، گزارش از ابتدا قرائت شد، دوستان نظراتشان را ارائه كردند، نظرات به رأي گذاشته شد و بعد كليات را رأي‌گيري كرديم كه رأي آورد.
نماينده مردم تهران اظهار داشت: اكثر اعضا، به پيش‌نويس گزارش رأي دادند. بخش‌هاي تخصصي گزارش نيز بند به بند بررسي و رأي‌گيري شد و در پايان هر بخش كل بخش به رأي نمايندگان گذاشته شد. در نهايت نيز براي كل گزارش رأي‌گيري شد.
زاكاني با اشاره به اينكه لاريجاني خواستار ارائه طرحي در خصوص برجام شده بود، اظهار كرد: تهيه طرح توسط كميسيون ويژه مخالف آيين‌نامه بود، بنابراين آقاي لاريجاني زحمت كشيدند و طرحي را تهيه كردند كه دوبار به رهبري ارائه شده بود، اما ايشان نظر نداده بودند، لذا بنا شد كميته شش‌نفره شامل سه‌نفر از اعضاي فراكسيون اصولگرايان و سه‌ نفر از اعضاي فراكسيون رهروان طرح را بررسي كند.
وي ادامه داد: دوستان به متن مشتركي رسيده‌اند اما در جلسه با آقاي لاريجاني اعلام كردند كه نظراتشان در طرح لحاظ نشده است و به همين دليل طرح را امضا نكردند.
وي با اشاره به سكوت فراكسيون اصولگرايان در جلسه بررسي دو فوريت طرح برجام گفت: بسياري از دوستان ما به دوفوريت طرح رأي دادند به اين اميد كه در مسير بررسي نهايي، ايرادات رفع شود اما هيئت رئيسه برخلاف آيين‌نامه، بررسي يك فوريت آن را به كميسيون برجام ارائه نداد.
وي با بيان اينكه هيئت رئيسه نمي‌خواست طرح برجام به صورت تخصصي بررسي شود، گفت: تعجب من اين بود كه طرح برجام حتي به عنوان كميسيون فرعي نيز به كميسيون ويژه ارجاع نشد.
‌  
هيچ كس به دنبال رد برجام نيست
زاكاني در خصوص راهكارهاي بررسي برجام در مجلس گفت: اولين راهكار اين بود كه برجام را به صورت كلي تأييد كنيم. دومين راهكار اين بود كه برجام را تأييد كنيم اما بيانيه‌اي تفسيري در خصوص آن بدهيم.
عضو هيئت رئيسه فراكسيون اصولگرايان ادامه داد: سومين راهكار اين بود كه به صورت مشروط برجام را قبول كنيم كه اين راهكار پذيرفته شد.
رئيس كميسيون برجام خاطرنشان كرد: چهارمين راهكار اين بود كه اگر قبول مشروط كفايت نكند و نياز به اصلاح باشد مطابق ماده ۱۷۷ آيين‌نامه، برجام را به دولت ارجاع دهيم تا اصلاح شود.
وي گفت: پنجمين راهكار اين بود كه سكوت كنيم كه در صورت سكوت مجلس، اجراي برجام غير قانوني است زيرا دو قانون در مجلس مانع اجراي برجام است كه دولت هيچ توجهي به آن نكرده است. يكي از اين قوانين، قانون منع قبول داوطلبانه اجراي پروتكل الحاقي است.
نماينده تهران اظهار داشت: ششمين راهكار هم اين بود كه مجلس به صورت كلي برجام را رد كند.
زاكاني در پاسخ به سؤال خبرنگاري در خصوص علت عدم رد برجام در مجلس به‌رغم ايرادات وارده گفت: اينجا، جاي دلاوري نيست جاي عقلانيت است.
عضو هيئت رئيسه فراكسيون اصولگرايان تأكيد كرد: امروز كسي دنبال رد برجام نيست، چرا اينگونه القا مي‌كنيد.


منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۱۸ مهر ۱۳۹۴ - ۲۱:۰۶





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن