واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۸ مهر ۱۳۹۴ (۱۶:۱۹ب.ظ)
در بازي دوستانه ايران و ژاپن؛ يوزپلنگ آسيايي نماد تيم ملي فوتبال موج - مدير ملي پروژه حفاظت از يوزپلنگ آسيايي از تعيين يوزپلنگ آسيايي به عنوان نماد تيم ملي فوتبال کشورمان در بازي دوستانه ايران و ژاپن در 21 مهر جاري خبر دارد.
به گزارش خبرگزاري موج، تعدادي از خبرنگاران ژاپني به همراه اعضاي تيم پروژه يوزپلنگ آسيايي از زيستگاه دلبر و کوشکي در پارک طبيعت پرديسان بازديد کردند و هومن جوکار از اقداماتي که توسط پروژه يوزپلنگ آسيايي براي نگهداري اين دو يوز در اسارت انجام شده، به خبرنگاران توضيحاتي داد.
هومن جوکار گفت: امروزه مسائل مربوط به محيط زيست در دنيا به تنهايي توسط دولتها قادر به بهبود نيست. مخاطب اصلي پروژههايي همچون پروژه حفاظت از يوزپلنگ آسيايي، مردم هستند چون اعتقاد داريم مردم ميتوانند پايداري بقاي يوز را براي نسل آينده تأمين کنند.
وي ادامه داد: البته، اعتقاد بر آن است که نه تنها مسائل محيط زيستي بلکه ساير مسائل اجتماعي همچون تنشهاي قومي مذهبي هم با مشارکت مردم قابل حل است.
مدير ملي پروژه حفاظت از يوزپلنگ آسيايي تصريح کرد: براي اينکه بتوانيم از مردم براي حفظ يک گونه در خطر انقراض کمک بگيريم، مناسب است از يک ابزار خوشايند براي مردم استفاده کنيم و امروزه ميتوان از ورزش به عنوان يک پيغام رسان خوب براي انتقال چنين مفاهيمي به مردم استفاده کرد.
جوکار خاطرنشان کرد: به تصوير کشيدن چهره يوز آسيايي در روي پيراهن تيم ملي فوتبال ايران در جام جهاني 2014 برزيل، براي نخستين بار در تاريخ فوتبال، بازخورد مثبتي در افکار عمومي داشت و از آن زمان تا کنون، تصوير يوز بر روي پيراهن تيم ملي ثابت باقي مانده است.
وي ادامه داد: با شروع همکاري هيروشي نيشيميا، مشاور مقيم مسائل محيط زيست جايگاه با پروژه يوز آسيايي در کشورمان، تصميم گرفته شد در بازي دوستانه اي که ميان ايران و ژاپن در 21 مهر انجام ميشود، يکبار ديگر از اين فرصت استفاده کرده و يوز آسيايي را به مردم ژاپن به عنوان سنبل تيم ملي فوتبال ايران، معرفي کنيم.
مدير ملي پروژه حفاظت از يوزپلنگ آسيايي افزود: از آنجائي که تا کنون رسانهها به مسأله سنبل تيم ملي فوتبال ايران در اين بازي دوستانه نپرداختند، سعي کرديم با تشکيل اين نشست علمي، خبرنگاران ژاپني را براي اطلاع رساني مردم ژاپن درباره يوز آسيايي مطلع سازيم.
جوکار در ادامه اين نشست، بر اهميت حفاظت از زيستگاههاي يوز براي بقاء جمعيت اين گونه با ارزش در آينده تاکيد کرد و افزود: يوز آسيايي در زيستگاه خود در رأس هرم غذايي قرار دارد و هر گونه مسأله در زيستگاه آن که بتواند سطوح پايين تر هرم غذايي منطقه را تحت تأثير قرار دهد، در بقاي جمعيت يوز مؤثر است.
وي حفاظت گاه زيست کره توران، پناهگاه حيات وحش دره انجير، ناي بندان و مياندشت، پارک ملي کوير، پارک ملي سياه کوه، مناطق حفاظت شده کالمند و بافق را از جمله مناطق مهم زيستگاه يوز آسيايي در ايران معرفي کرد و افزود: بنابر آخرين مطالعاتي که توسط کارشناسان پروژه يوز آسيايي براي سرشماره اين گونه در معرض خطر انقراض در 10 منطقه تحت نظارت پروژه يوز آسيايي انجام شده، هم اکنون قطعاً 50 يوز در ايران داريم.
جوکار با اشاره به اينکه اقدامات انجام گرفته درباره يوز در سه بخش حفاظت، پايش و اطلاع رساني در ايران انجام ميشود، گفت: رديابي يوز با استفاده از دوربينهاي تله اي، ردياب ماهواره اي و جي پي اس، بررسي ردپاها از جمله اقدامات انجام گرفته در امر پايش يوز در ايران است.
مدير ملي پروژه حفاظت از يوزپلنگ آسيايي دامپروري و عمليات عمراني در معادن را به عنوان دو عامل مؤثر در ايجاد محيطي ناامن براي يوزها معرفي کرد و گفت: تردد موتور سيکلت ها و حضور سگهاي گله در زيستگاههاي يوز بيشتر از بهره برداري دام از منابع غذايي مورد استفاده طعمههاي يوز در کاهش جمعيت يوز در ايران مؤثر بوده است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 8]