واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۸ مهر ۱۳۹۴ (۱۴:۵۲ب.ظ)
يک کارشناس بازار کار در گفتگو با موج: بيش از 60 در صد واحدهاي توليدي در شهرک هاي صنعتي تعطيل شده اند موج - دولت سيطره کاملي بر شهرک هاي صنعتي که مجموعه کاملي از واحد هاي کوچک توليدي است ؛دارد و به خوبي مي داند که اکنون بيش از 60 در صد واحدهاي توليدي در شهرک هاي صنعتي تعطيل شده اند.
به گفته وزير کار مهم ترين رويکرد دولت در بحث اشغال تمرکز بر بنگاه هاي خرد و کوچک و متوسط و استفاده از ظرفيت آن ها در مشاغل خرد خانگي است. اما بايد ديد زيرساختارهاي موجود تا چه اندازه براي تحقق اين امر آماده است.حميد حاج اسماعيلي کارشناس بازار کار در گفتگو با خبرنگار موج در اين خصوص گفت:در دنيا 70 درصد اشتغال مربوط به بنگاه کوچک و متوسط است. بنابراين پرداختن به اين موضوع رويکرد درستي است و بايد بخش خصوصي را وارد اين جريان کرد.
حاج اسماعيلي با تاکيد بر اين که ايجاد اشتغال و کاهش بيکاري مستلزم بها دادن به بخش خصوصي است؛تصريح کرد:البته بخش خصوصي به دلايل متعدد اکنون در رکود به سر مي برد.مهم ترين دليل اين امر به تحريم هاي بين المللي عليه کشورمان بر مي گردد. افزون بر اين با هدفمندي يارانه ها به دليل عدم حمايت از بخش هاي توليدي و صنعتي بنگاه هاي توليد کاملا فلج شدند. دولت سيطره کاملي بر شهرک هاي صنعتي که مجموعه کاملي از واحد هاي کوچک توليدي است ؛دارد و به خوبي مي داند که اکنون بيش از 60 در صد واحدهاي توليدي در شهرک هاي صنعتي تعطيل شده اند.
حاج اسماعيلي افزود:اين نشان از اين اوضاع وخيم اين بنگاه ها درکشور دارد و هر روز که مي گذرد بنگاه هاي بيشتري در کشور تعطيل مي شود. از آن جا که بخش زيادي از اين بنگاه ها در بخش خدمات فعال اند و نرخ اشتغال نيز در بخش خدمات قابل قبول و بيش از 45 درصد است؛چنانچه شرايط تغيير نکند وضعيت اشتغال از اين بدتر مي شود.
اين کارشناس بازار کار با بيان اين که به منظور کاهش بيکاري دولت بايد نگرش خود را ازبخش دولتي به بخش خصوصي تغيير دهد؛ اظهار داشت: هر چند دولت با مشکلات بسياري رو به روست و جذب سرمايه براي ترميم زير ساخت ها در بخش هاي نفت و فولاد بسيار جدي است اما اگر هدفمان ايجاد اشتغال است بايد حرکت هايي را در بخش خصوصي و بنگاه هاي کوچک انجام دهيم.
وي با اشاره به اين که تعاوني ها يکي از ارکان بخش خصوصي است گفت:تعاوني ها در صورت حمايت دولت شرايط بسيار خوبي براي ايجاد اشتغال و کارآفريني دارند. زيرا در قانون تسهيلات و شرايط بسيار خوبي براي تعاوني ها ديده شده است. از سوي ديگر در شرايط بحراني کنوني به دليل اينکه دولت نمي تواند از بيرون سرمايه جذب کند؛ بهترين کار جذب سرمايه هاي مردم در قالب تعاوني هاست.
وي با بيان اين که نيروي تحصيلکرده بيکار در کشور زياد داريم؛ تصريح کرد:اين افراد مي توانند به عنوان کارآفرين وارد حوزه تعاوني ها شده و قابليت هاي خود را در اين بخش به نمايش بگذارند.مردم نيز مي توانند با حضور در تعاوني ها به رشد اقتصاد خانواده و کشورشان کمک کنند.
حاج اسماعيلي با تاکيد بر اين که تعاوني ها بايد اولين الويت دولت در پرداختن به بنگاه هاي کوچک توليدي باشد؛ افزود: همچنين دولت بايد دست از سياست هاي انقباضي بردارد و بانک ها را وادار به پرداخت تسهيلات کند.زيرا سرمايه در گردش و نقدينگي از ابزارهاي اساسي بنگاه هاي کوچک است که مي توانند با يک وام 20 يا 30 ميليوني تا يک سال واحد توليدي خود را که 4 يا 5 کارگر دارد؛ تضمين کنند.بنابراين تسهيلات بانکي بايد با نرخ پايين و به راحتي در اختيار بنگاه هاي کوچک قرار گيرد.
وي با بيان اين که حمايت هاي بيمه ايي ومالي نيز در کمک به بنگاه هاي کوچک بسيار تاثير گذار است؛اظهار داشت:حمايت از صادرات و جلوگيري از واردات بي رويه از عوامل ديگري است که در نقش آفريني بنگاه هاي کوچک نقش مهمي دارند.
اين کارشناس بازار کار با اشاره به توافقات هسته اي انجام شده؛عنوان کرد:در صورت نهايي شدن توافق ،دولت بايد سرمايه هاي خارجي را به سمت بخش خصوصي و به ويژه تعاوني ها هدايت کند در اين صورت از آنجا که ظرفيت اشتغال در بنگاه هاي کوچک بيشتر از بخش دولتي است قطعا روند بيکاري رو به کاهش مي گذارد.در بخش دولتي بر اساس رديف هاي برنامه و بودجه استخدام صورت مي گيرد و محدويت هايي از اين دست وجود دارد و برنامه هاي بلند مدت و کوتاه مدت کشور اجازه نمي دهد که سالانه بيش از 30 هزار نفر در بخش دولتي استخدام شوند.بنابراين همان گونه که گفتم بايد ظرفيت ها را در بنگاه هاي کوچک پيدا کنيم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]