واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۸ مهر ۱۳۹۴ (۱۱:۳۵ق.ظ)
عضو هيات نمايندگان اتاق تهران: حمايت از بخش توليد به صورت مرحله اي حذف شود موج - عضو هيات نمايندگان اتاق تهران گفت: اغلب بنگاههاي توليدي، به خاطر شرايط اقتصادي رکودي قادر به رقابت در سطح جهاني نيستند، بنابراين دولت بايد با اخذ حمايتهاي مرحلهبهمرحله در طول زمان مشخص، نسبت به تقويت اين بنگاه ها گام بردارد.
محمدرضا صالحي دبير کل فدراسيون صادرات انرژي با اشاره به اينکه اقتصاد رکود زده، نيازمند استراتژي توليدي است، به خبرنگار خبرگزاري موج اظهار کرد: مهمترين اصلي که در شرايط کنوني اقتصاد کشورمان و ساير کشورهاي دنيا رعايت ميشود، تبديل سرمايهگذاريها به صادرات است و بايد با بازتعريف اقتصاد و نگاه به توليدات صادرات گرا به اين سمت، حرکت مناسبي را شروع کنيم.
وي ادامه داد: البته معضل قيمت تمامشده بالا، بر کسي پوشيده نيست و بايد با ورود دانش و تکنولوژي به سمت کاهش قيمت تمامشده کالاهاي توليدي گام برداريم.
عضو هيات نمايندگان اتاق بازرگاني تهران با اشاره به اينکه هيچ اقتصادي پتانسيل توليد تمامي نيازهاي آن کشور را ندارد، گفت: تصور تامين و توليد تمامي کالاهاي مورد نياز در داخل کشور، اشتباه است زيرا اين سياست در بلوک شرق نيز پيگيري شد که دنباله و نتيجه آن تحميل شکست بر اقتصاد بود.
صالحي افزود: بايد به سمت تقويت توليدات فعلي کشور گام نخست را برداريم تا با کاهش قيمت تمامشده و البته افزايش کيفيت يک محصول، راه صادرات آن کالا را به کشورهاي هدف بگشاييم.
عضو هيات نمايندگان اتاق بازرگاني ايران با تاکيد بر آنکه بايد در سياستهاي توليدي تجديدنظر کنيم نيز تصريح کرد: ديدگاه بخش خصوصي کشور به دليل رقابتپذير بودن اين بنگاهها، بايد مورد توجه دولت قرار بگيرد و در برنامههاي کلان اقتصادي نيز گنجانده شود ؛ دولت بايد با حمايت مقطعي در راستاي تقويت بنگاههاي توليدي براي ورود به بازار جهاني تلاش کند و زماني که بنگاههاي اقتصادي به حد مطلوب رقابتپذيري دست يافتند، دولت ميتواند نگاه حمايتي خود را به ساير حوزههاي اقتصادي معطوف کند.
وي با اشاره به مثالي در همين راستا اضافه کرد: زماني مجلس شوراي اسلامي تصميم گرفت تا تعرفه واردات خودرو به صورت پلکاني سالانه 5درصد کاهش يابد اما اين تصميم اجرا نشد اما اگر با آن سياست طي 5سال تعرفه کاهش پيدا ميکرد، امروز صنعت خودروي داخل وضعيت مناسبي را تجربه مي کرد.
اين فعال اقتصادي با بيان اينکه بايد سياستهاي حمايتي به صورت مرحلهاي بازنگري شود نيز اشاره داشت و اظهار کرد: براي تقويت بنگاههاي توليدي، بايد حمايتها و ابزارهاي تعرفهاي به صورت مرحلهاي مورد بازنگري قرار گيرند، البته در هر مرحله بايد از حمايتها کاسته شود تا بنگاهها به روي پاي خود، ادامه بقا دهند.
وي در پايان خاطرنشان کرد: اگر سايه اين فضاي حمايتي بر فضاي کسبوکار سنگيني کند، طي چند سال شاهد افزايش بهرهوري خواهيم بود و تاکيد رهبري نسبت به اقتصاد درونزاي برونگرا نيز تحقق مييابد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]