واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۷ مهر ۱۳۹۴ (۹:۴۸ق.ظ)
به علت کاهش قيمت محصولات پتروشيمي؛ تعليق عمده قراردادهاي مشتريان خارجي/ بورس کالا بر مبناي عرضه و تقاضا نيست موج - متاسفانه مدل موفق در بورس کالاي جهان، درخصوص قيمتگذاري محصولات پتروشيمي وجود ندارد و بورس کالاي کشور نيز صرفا براي شفافسازي تشکيل شده است و مبناي ايجاد آن قيمتگذاري بر اساس عرضه و تقاضا نيست.
به گزارش خبرگزاري موج، مهمترين صحبت در کميسيون انرژي و محيط زيست اتاق بازرگاني تهران، بيشتر بر سر «خريد و فروش» در حوزه نفت و انرژي بود که در حوزه محيط زيست هم يک هشدار داده شد.
ضمن آنکه گلايههاي جايگاه داران از وضعيت نامناسب اقتصادي و زيانباري جايگاهها از ديگر مسائلي بود که در اين نشست مطرح شد و همچنين فروش جايگاههاي دولتي عرضه سوخت و خصوصيسازي يک پتروشيمي دولتي باقيمت بسيار بالا نيز جزو ديگر مسائلي بود که در حوزه انرژي بررسي شد.
مهدي شريفي نيکنفس، مديرعامل شرکت بازرگاني پتروشيمي و عضو هيات نمايندگان اتاق بازرگاني، درخصوص مازاد توليدات محصولات پتروشيمي اظهار کرد:
خوشبختانه مازاد محصولات پتروشيمي کشور در بازار جهاني عرضه ميشود، اما با توجه به اينکه قيمتها در اين بخش با کاهش 3 درصدي مواجه بوده است، اما؛ بر اساس برآورد موسسات معتبر بينالمللي، بهاي نفت روند رو به نزول گرفته و کارشناسان خبره جهاني حتي پيشبيني ميشود که روند کاهشي قيمت نفت همچنان ادامه پيدا کند.
شريفي نيکنفس به ادامه نگرانيها در اين بازارها اشاره داشت و ادامه داد: روند نزولي قيمتها در اين بازار نيز ادامه دارد و مشتريان خارجي با احتمال اينکه قيمت اين محصولات در آينده نزديک کاهش خواهد يافت، عمده قراردادها را به حال تعليق درآوردهاند.
عضو اتاق بازرگاني تهران درباره کميته قيمتگذاري محصولات پتروشيمي نيز اشارهاي داشت و تصريح کرد: مدل موفقي از بورس کالا در جهان براي قيمتگذاري محصولات پتروشيمي وجود ندارد و بورس کالا در ايران نيز صرفا براي شفافيت ايجادشده و مبناي عرضه و تقاضا در آن مطرح نيست.
شريفي نيکنفس همچنين به نبود انجمنهاي منسجم براي تعيين قيمتها اشاره داشت و بيان کرد: در کميته قيمتگذاري محصولات پتروشيمي به اين جمعبندي رسيديم که در شرايط کنوني با همکاري اتاق تهران سايت اينترنتي براي ايجاد و اعلام قيمتهاي فروش محصولات ايجاد شود.
ارائه قيمت بالا براي عدم ورود بخش خصوصي به حوزه پتروشيمي
فرهاد فزوني، ديگر عضو اتاق بازرگاني تهران، با اشاره به رقم بالاي فروش واحدهاي پتروشيمي نيز اشاره داشت و گفت: ارقام بالاي خصوصيسازي در بخشهاي پتروشيمي، براي بخش خصوصي و فعالان اقتصادي نجومي و غيرقابل دسترسي است.
وي ادامه داد: بهتازگي پتروشيمي دماوند در قالب آنچه خصوصيسازي اعلامشده، روي ميز فروش قرار گرفته و قيمت فروش نيز از سوي دولت 16 هزار و 846 ميليارد ريال يعني حدود 1600 ميليارد تومان تعيين شده است، اين در حالي است که بر اساس مکانيزم فروش که اعلام شده، خريدار يا خريداران بايد در مرحله نخست 30 درصد قيمت را بهصورت نقدي پرداخت کنند که با اين احتساب، رقمي حدود 504 ميليارد تومان را در برميگيرد.
عضو هيات نمايندگان اتاق تهران بابيان اينکه بخش خصوصي توانايي پرداخت چنين ارقامي براي خريد اين واحد پتروشيمي ندارد، افزود: متاسفانه هدف از اين اقدامات، خصوصيسازي نيست و دولت صرفا به دنبال کسب درآمد از محل فروش شرکتها و بنگاههاست.
وزارت نفت براي واگذاريها، نظر مثبتي به خصولتي ها ندارد
منصور معظمي، رئيس کميسيون انرژي و محيطزيست اتاق تهران در خصوص فروش پتروشيمي دماوند گفت: اين واحد، قلب توسعه پتروشيمي در منطقه عسلويه است که بار ديگر به مزايده گذاشته شده است اما ظاهرا خريداري براي آن پيدا نميشود، اما نگراني وزارت نفت در خصوص اين مزايده اين است که خصولتيها براي خريد اين واحد پتروشيمي اقدام کنند.
وي افزود: تمام تلاش خود را به کار خواهيم گرفت که خصولتيها نتوانند اين واحد پتروشيمي را به دست بگيرند زيرا وزارت نفت به دنبال آن است که برخي از پروژههاي نفت و پتروشيمي با مشارکت شرکتهاي خارجي تکميل شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]