تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 15 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):فرزندان خود را به كسب سه خصلت تربيت كنيد: دوستى پيامبرتان و دوستى خاندانش و قرائت ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

ترازوی آزمایشگاهی

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید سی پی ارزان

خرید تجهیزات دندانپزشکی اقساطی

خانه انزلی

تجهیزات ایمنی

رنگ استخری

پراپ فرم رابین سود

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1799493835




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

هیس؛ کارمندان فریاد نمی‌زنند |اخبار ایران و جهان


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: هیس؛ کارمندان فریاد نمی‌زنند
بخش «نگاه شما» برای ارائه و معرفی «نگاه» مخاطبان «تابناک» به همه موضوعات است. هر مخاطب «تابناک» می‌تواند با مد نظر قرار دادن شرایط همکاری با این بخش، «نگاه» خود را ارسال کند تا در معرض دید و داوری دیگر مخاطبان قرار گیرد.
کد خبر: ۵۳۷۴۳۸
تاریخ انتشار: ۱۵ مهر ۱۳۹۴ - ۱۹:۳۵ - 07 October 2015


حامد خراسانی طرقی، دانشجوی دکتری مدیریت رفتاری دانشگاه فردوسی مشهد: سازمان‌ها صحنه تجلی انواع ارتباطات و تعاملات اجتماعی میان افراد است. افرادی که عقاید و نگرش‌های متفاوتی دارند و به‌منظور به انجام رساندن اهداف سازمانی ضروری است تا با یکدیگر ارتباط برقرار کرده و اندیشه‌های خود را با هم مبادله و چشم‌انداز دیگران را درک کنند. افراد در تعاملات اجتماعی خود بیش از اینکه از کلمات بهره گیرند از ارتباطات غیرکلامی استفاده می‌کنند. زبان سکوت یکی از راه‌های ارتباط غیرکلامی میان افراد است. اما سکوت همواره نشانه رضایت فرد نیست و گاهی عوامل و پیشایندهایی وجود دارند که منجر به سکوت افراد و عدم اظهارنظر آنان در سازمان‌ها می‌شود. درواقع همه اشکال سکوت، منفعلانه نیستند و سکوت می‌تواند فعال، آگاهانه، عمدی و هدف مدار باشد. اگرچه اکثر کارمندان ایده‌ها و افکار مهم و تأثیرگذاری راجع به سازمان دارند اما ترجیح می‌دهند که ساکت بمانند و صحبتی نکنند. به این پدیده سکوت سازمانی می‌گویند: نوعی اقدام آگاهانه که کارکنان انتخاب می‌کنند تا اطلاعات، باورها، افکار، ایده‌ها و تجربه‌های مرتبط به کارشان یا بهبود محیط کاری را به اشتراک ننهند.


دیدگاه سنتی مدیریت بدین گونه بود که مدیران به دنبال کارمندانی کاملاً مطیع بودند که بدون هیچ‌گونه مخالفتی با رعایت قواعد و مقررات سازمانی به انجام وظایف تعریف‌شده خود بپردازند. درواقع در  نگاه سنتی سکوت فرد در سازمان نشانه وفاداری وی بود. اما رفته‌رفته سازمان‌ها پی بردند برای واکنش و سازش و البته ساختن آینده سازمان خود نیازمند کارکنانی هستند که ایده پرداز و خلاق باشند و در تصمیم‌گیری‌ها و فرایندهای اداری سازمان فعال و تأثیرگذار باشند. بدین ترتیب مفاهیمی مانند صدای کارکنان و نوای سازمانی مطرح شد. محققین پی برده‌اند که خاموشی سازمانی مانع از حضور کارکنان در بطن سازمان و مسکوت ماندن ایده‌ها و عقاید و نظرات آنان می‌گردد. سکوت سازمانی اثربخشی تصمیمات سازمانی و نیز پروسه تغییر سازمانی را محدود می‌نماید. خلاقیت و نوآوری را سرکوب و افراد را نسبت به مشکلات سازمانی و همچنین هدر رفت منابع سازمان بی‌تفاوت می‌نماید. سکوت سازمانی باعث تضعیف تعهد و اعتماد افراد شده، انزوای روانی و رفتارهای انحرافی را در آن‌ها افزایش می‌دهد و نهایتاً منجر به کاهش توانایی سازمان برای شناسایی و اصلاح اشتباهات خواهد شد.


اما چرا چنین معضلی در سازمان‌ها وجود دارد و چه عواملی منجر به شکل‌گیری این پدید می‌شود؟ به‌طورکلی دو دسته عامل اساسی در بروز سکوت سازمانی نقش دارند:  


1- ترس مدیران از بازخورهای منفی: به‌خصوص اگر این بازخور از جانب زیردستان باشد یکی از عوامل مهمی است که شرایط سکوت در سازمان را فراهم می‌آورد. شواهد قوی وجود دارد دال بر اینکه افراد غالباً بازخورهای منفی را تهدیدی بر ضد خود قلمداد می‌کنند و لذا تلاش می‌کنند از آن پرهیز نمایند. به همین دلیل وقتی بازخور منفی دریافت می‌کنند، غالباً سعی دارند پیغام آن را نادیده بگیرند، نادرست محسوب کنند و یا اعتبار منبع آن را زیر سؤال ببرند.


2- مجموع اعتقادات ضمنی که مدیران غالباً در مورد کارمندان و ماهیت آن‌ها دارند. شامل: اعتقاد به منفعت‌طلبی و غیرقابل‌اعتماد بودن کارکنان؛ اینکه مدیریت به بهترین وجه، از مهم‌ترین مسائل سازمان آگاه است؛ اعتقاد به اینکه وحدت خوب است و اختلاف عقیده داشتن بد.


بعلاوه ساختار سازمانی، ترس از بازخورد منفی، متغیرهای سازمانی و محیطی، فرهنگ و جو سازمانی، هم‌نوایی با آراء و عقاید عمومی، فرایندهای تصمیم‌گیری، سیستم ارزیابی نامناسب، امنیت پایین شغلی، عدم چابکی داخلی، برچسب خوردن، ارزشمند نبودن بیان ایده‌ها، عدم وجود فرهنگ کار تیمی، همه و همه از عوامل مؤثر بر سکوت سازمانی می‌باشند.


سکوت سازمانی و مهر زدن بر دهان افراد معضلی است که عدم توجه به آن موجب انباشت افکار و اندیشه‌های بد در ذهن افراد می‌شود و در درازمدت سلامت فرد و سپس جامعه را به خطر خواهد انداخت. برای برون‌رفت از این معضل قدم اول اعتماد داشتن و مثبت نگاه کردن و اعتقاد داشتن به نقش محوری انسان‌هاست. مدیران باید افراد را به‌عنوان منبع مزیت سازمان در نظر بگیرند و با سعه صدر و از طریق ایجاد فضایی مناسب، آن‌ها را نیز در تصمیمات سازمانی دخیل نمایند.














این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن