واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: سرطان روده بزرگ شايعترين بيماري گوارشي در ميان بزرگسالان است
سرطان روده بزرگ را از شايع ترين مشكلات گوارشي در ميان بزرگسالان است و در صورت مشاهده خون در مدفوع بزرگسالان، احتمال سرطان روده بزرگ داده ميشود.
علي اكبر سياري مدير گروه اطفال در حاشيهي سومين همايش بيماريهاي شايع گوارش كودكان در پاسخ به خبرنگار اجتماعي برنا ازهفت امتياز باز آموزي براي فوق تخصصان گوارش كودكان در اين همايش خبر داد و افزود: همايش بيماريهاي شايع گوارشي كودكان با موضوع خونريزي گوارشي، كه در اصل سومين همايش برگزار شده به دست انجمن گوارش و كبد است به مدت دو روز از تاريخ نهم تا دهم خرداد سال جاري در محل انستيتو تغذيه ايران با حضور 300 شركت كننده برگزار خواهد شد.
وي افزود: وظيفه انجمن اين است كه همايشي در رابطه با بيماريهاي شايع گوارش در كودكان براي پزشكان عمومي، جراحان و بخشي از پرسنل بهداشتي- درماني ترتيب دهد. تا بحال سه همايش در زمينه كودكان در كشور برگزار شده است كه همايش اول در رابطه با دل دردها در كودكان، همايش دوم در رابطه با رفلاكس در كودكان و همايش سوم پيرامون خونريزي گوارش در كودكان است.
سياري ادامه داد: همايش فوق داراي هفت امتياز بازآموزي براي فوق تخصصان گوارش كودكان و براي متخصصان داراي 6 امتياز است. در اين كنگره هيچ مهمان خارجي حضور ندارد و همه شركت كنندگان شامل جراحان اطفال، متخصصان و فوق تخصصان جراحي عمومي و همچنين فوق تخصص هاي گوارش از كشورمان در اين همايش حضور مييابند.
اين فوق تخصص گوارش كودكان در ادامه هر گونه مشاهده خونريزي در مدفوع كودكان را غير طبيعي ذكر كرد و گفت: مشاهده هر گونه خون در مدفوع كودكان غير طبيعي است و بايد به دنبال علت آن بود. اين موضوع در كودكان ممكن است به چند علت اتفاق بيفتد. به عنوان مثال بدنبال خوردن گوجه فرنگي، لبو يا غذاهايي كه به رنگ قرمز هستند مدفوع كودك قرمز رنگ مي شود. از عوامل بيماريهايي كه منجر به خونريزي در مدفوع كودكان مي شوند نيز مي توان به مشكلاتي از قبيل يبوست، التهاب معده، زخم و ورم معده، زخم و ورم اثني عشر، پوليپ، سرطان روده بزرگ، وجود خال هاي خوني در روده بزرگ و ... اشاره كرد.
اين عضو هيأت علمي دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي تصريح كرد: خونريزي در هر نقطه اي از دستگاه گوارش غير طبيعي بوده كه ممكن است اين خونريزي بصورت استفراغ و دفع خون در مدفوع بروز كند. وجود خون در مدفوع به دو صورت ديده ميشود، اول مدفوعي كه به همراه خون روشن دفع مي شود و نوع دوم دفع مدفوع سياه قيري و بدبو است كه در نوع اول قسمت تحتاني دستگاه گوارش دچار مشكل بوده و در نوع دوم قسمت فوقاني دستگاه گوارش درگير است.
اين متخصص كودكان شايع ترين علت دفع خون روشن به همراه مدفوع را خونريزي در مري ذكر كرد و اظهار داشت: بدنبال نارسايي كبد و اتساع وريد مري، واريس وريدمري رخ مي دهد كه اين موضوع بسيار خطرناك بوده و باعث مرگ كودكان مي شود. رفلاكس (برگشت غذا از معده به مري) كه در سن 4 الي 5 ماهگي در 60 درصد كودكان شايع است باعث زخم و ملتهب شدن مري نوزادان شده كه ممكن است بدنبال آن خونريزي مري نيز بوقوع بپيوندد كه اگر اين خونريزي پنهان باشد باعث كم خوني در كودكان شده و يا ممكن است بصورت استفراغ هاي خوني جهنده نيز ظهور كند.
اين استاد دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي در ادامه خاطر نشان ساخت: مواردي كه نياز به جراحي فوري در كودكان دارد زماني است كه محل خونريزي كشف نمي شود و كودك نياز به خون پيدا مي كند. ممكن است علت خونريزي از دستگاه گوارش به علت مشكل در سيستم گوارشي نباشد و علت ديگري داشته باشد بعنوان مثال نارسايي كبد، عفونت خوني، نارسايي كليه و ... از جمله عوامل مؤثر در خونريزي دستگاه گوارش هستند كه با دل درد، خونريزي و تظاهرات پرستي در كودك مبتلا بروز مي كند.
سياري سرطان روده بزرگ را از شايع ترين مشكلات گوارشي در بزرگسالان ذكر كرد و بيان داشت: در صورت مشاهده خون در مدفوع بزرگسالان، احتمال سرطان روده بزرگ داده مي شود كه اين بيماري در اين گروه سني بسيار شايع است.
وي در خاتمه پوليپ دستگاه گوارش در كودكان 2 الي 6 ساله را از شايعترين علل خونريزي در مدفوع آنها دانست و افزود: پوليپها ممكن است ارثي يا فاميلي باشند كه شايع ترين علت خونريزي در مدفوع كودكان 2 الي 6 ساله بشمار مي روند كه اين مشكل هيچ گونه احساس دردي براي كودك ندارد. از ديگر موارد شايع خونريزي در مدفوع كودكان زخم معقد بدنبال يبوست است زيرا مدفوع پس از 2 الي 4 روز كه در روده بماند، آبش جذب شده و سفت و خشك مي شود كه همين عاملي براي زخم كردن معقد (شقاق كودكان) كودكان مي شود كه بدنبال آن با هر بار دفع، مقداري خون روشن نيز به همراه مدفوع از كودك خارج مي شود كه اين عارضه براي كودك دردناك است.
دوشنبه 6 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 4650]