واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۴ مهر ۱۳۹۴ (۱۳:۱۶ب.ظ)
ايران مي تواند حق خود را در «فروزان» از عربستان بگيرد؟ موج - درحاليکه بعد از تغييرات مکرر و تاخيرات پي در پي اعلام شد که علميات توسعه اي ميدان نفتي فروزان از فروردين سال آينده آماده بهره برداري مي رسد اما شواهد حاکي است که اين وعده شانس تحققش کمتر از نشدنش است.
به گزارش خبرگزاري موج، ميدان نفتي فروزان يکي از ميادين با اهميت نفتي مشترک کشورمان محسوب مي شود که هم اکنون عربستان با برداشت روزانه 405هزار بشکه نفت تقريبا 9 برابر ايران از آن برداشت دارد.
بحث ميدان نفتي فروزان خود حديثي است فراخ که بعد از شنيدن دل هر ايراني را به درد مي آورد. ميدان نفتي مشترکي که تاکنون بعد از چندين و چندبار تغيير برنامه و تاخير در اجراي طرح ها به گونه اي شده است که در آخرين اظهار نظر محمدرضا بهاري، معاون فراساحل شرکت مهندسي و ساخت تأسيسات دريايي ايران گفته که پس از نصب و راه اندازي سکوي دريايي، توليد اين سکوي ميدان فروزان از اواخر سال ۹۵ يا اوايل سال ۹۶ آغاز مي شود.
وي اعلام کرده که سکوي مسکوني اين ميدان تا پايان سال جاري نصب و براي اواخر فروردين ماه سال آينده آماده بهره برداري مي شود، اما سکوي توليد در اواخر شهريور ماه سال ۱۳۹۵ نصب شده واقدامات لازم براي بهره برداري از آن انجام خواهد شد.
معاون فراساحل شرکت مهندسي و ساخت تأسيسات دريايي با بيان اينکه ساخت تاسيسات بخش خشکي ميدان فروزان در جريان بوده و خط لوله مربوط به آن نيز احداث و جکت ها نصب شده است، خاطرنشان کرد: در سال ۱۳۹۲ کار لوله گذاري اين ميدان در بخش دريا انجام شده و يک خط لوله يکصد کيلومتري با قطر ۲۴ اينج در کف دريا احداث شده است.
در همين ارتباط سعيد حافظي، مديرعامل شرکت فلات قاره نيز از آماده شدن دو سکوي ميدان نفتي فروزان در سال جاري خبر داده است.
دوبرابر شدن توليد نفت فروزان از سال آينده
اما زماني که برنامه ها به گونه اي بود که توليد زودهنگام از اين ميدان مشترک اوايل سال 94 انجام شود، ابراهيم دلاوران شيراز مجري طرح توسعه ميدان نفتي مشترک فروزان، از دوبرابر شدن توليد نفت در ميدان فروزان تا سال ۹۵ خبر داد بود که به نظر مي رسد اين افزايش 200درصدي توليد حداقل در وقت اعلام شده محقق نشود.
همزمان غلامرضا منوچهري، مديرعامل شرکت مهندسي و ساخت تاسيسات دريايي نيز گلايه هايي از کمبود منابع مالي مطرح کرده و گفته بود: هم اکنون در شرکت مهندسي و ساخت صنايع دريايي ايران به دنبال راهکارهاي لازم براي تامين منابع مالي براي اين پروژه هستيم.
به گزارش خبرگزاري موج، گفته مي شود آخرين وضعيت برداشت از ميدان مشترک نفتي فروزان روزانه حدود ۴٠ هزار بشکه نفت باشد.
بازسازي سکوي قديمي
تيرماه گذشته شرکت تاسيسات دريايي، اعلام کرد که گروه نوسازي و تعميرات منطقه خارک (نوسازي و تعميرات مکانيکي خشکي) عمليات بازسازي پايهها و برسينگهاي مشعل سکوي فروزان را به دليل پوسيدگي و فرسودگي بيش از حد پايههاي مشعل که امکان بروز حادثه را در حين کار افزايش داده بود و همچنين زمان محدود خاموشي سکوي فروزان، به صورت شبانهروزي آغاز کردند.
در اين عمليات که زير نظر بازرسي فني منطقه خارگ انجام شد، واحد تعميرات زير آب (غواصي) منطقه به صورت شبانهروزي به همراه مسئولان مجتمع نفتي فروزان و واحدهاي تعميرات و نوسازي منطقه خارگ، عمليات دريايي را در شرايط جزر کامل انجام دادند.
ميدان نفتي فروزان يکي از دو ميدان نفتي مشترک ايران با عربستان است که در سال ۱۳۴۵ شمسي با ذخيره نفت درجاي دو ميليارد و ۳۰۹ ميليون بشکه توسط شرکت پان آمريکن کشف شد و پيش از پيروزي انقلاب اسلامي با نام ميدان نفتي فريدون شناخته ميشد، با ميدان مرجان عربستان مشترک است و برداشت از آن از اوايل دهه ۵۰ آغاز شده است.
ميدان فروزان تقريبا در فاصله 100 كيلومتر جنوب غربي پايانه صادرات نفت جزيره خارک واقع شده است.
طرح توسعه اي اين ميدان مشترک شامل است از: افزايش توليد نفت خام بهميزان ۶۵ هزار بشکه در روز، ساخت تاسيسات جديد براي ارسال گازهاي همراه نفت به جزيره خارک به منظور جلوگيري از سوزاندن آن، بررسي ظرفيت افزايش بيشتر توليد فروزان و شناسايي لايههاي جديد توليدي آن.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]