واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۴ مهر ۱۳۹۴ (۱۳:۱۸ب.ظ)
غروب ديپلماسي آمريکا در خاورميانه موج - گروه بين الملل
استفاده از بمباران شهروندان يک کشور به عنوان ابزاري تراژيک براي پيشبرد اهداف سياسي، در تضاد با تمامي جنبه ها و ارزش هاي انساني قرار دارد؛ چرا که اين موضوع در مورد به قتل رساندن شهروندان يک کشور است، نه سياست. تنها يک روز پس از هشدار دادن به روسيه در مورد حمله به مواضع داعش در سوريه، ايالات متحده بيمارستاني در شهر قندوز افغانستان را بمباران کرد که در اين حمله ده ها کودک، زن و شهروند عادي جان خود را از دست دادند.
بمباران بيمارستان شهر قندوز به دست نيروهاي آمريکايي براي نيم ساعت ادامه داشت و اين در حالي است که مقامات آمريکايي بمباران اين بيمارستان را ناشي از يک اشتباه اطلاعاتي اعلام کرده اند؛ حال سوال آن است که آيا ارتش آمريکا که داعيه يکي از دقيق ترين ساختارهاي اطلاعات و شناسايي را يدک مي کشد، چطور براي نيم ساعت با تمام قدرت به اشتباه خود ادامه داده است؟ آمريکايي ها اعلام کرده اند که اين بيمارستان در اثر اين اشتباه به عنوان يکي از پايگاه هاي طالبان معرفي شده است... در هر صورت نکته اي که اينک اهميت دارد آن است که به جز ده ها زن، کودک و شهروند غيرنظامي، 9 نفر از خدمه پزشکي بيمارستان نيز در اين حمله جان خود را از دست داده اند.
تصور به خرج دادن اين حجم از قساوت کاري بس دشوار است، اما نبايد فراموش کرد که پس از ادعاهاي نخ نما و پوسيده ايالات متحده در مورد تحقق حقوق بشر و انسانيت، اينک مرور جناياتي همچون بمباران اتمي هيروشيما و ناگازاکي، انجام شديدترين جنايات جنگي و تجاوز انساني در ويتنام، دست داشتن در بيش از 50 کودتا در برکنار کردن دولت هاي دموکراتيک در سرتاسر جهان، حمايت تمام قد از تروريسم دولتي رژيم صهيونيستي، دست داشتن در ده ها مورد تجاوز به خاک کشورهاي مختلف (از جمله کمک به رژيم بعث عراق در جنگ تحميلي)، برافروختن آتش جنگ در افغانستان و عراق و سوريه و ليبي و ... اين نتيجه را به ذهن متبادر مي سازد که زمان آن رسيده تا واشنگتن (به هر دليلي) در سياست خارجي خود تجديدنظر کند.
با نگاهي به سرتاسر جهان در سال 2015 آنچه بيش از پيش نظرها را به خود جلب مي کند؛ جهالت، فقر، خشونت و پديده جديدي به نام تروريسم بين المللي است که تمامي اين عناصر دست در دست کشورهاي غربي، جهان را در کام خود مي کشد. اين پديده از افغانستان و با تجهيز گروه هاي تروريستي از سوي کشورهاي غربي براي ضربه زدن به اتحاد جماهير شوروي آغاز شد، پس از آن در چچن و با حمايت غرب از عناصر تروريستي وهابي، در ليبي با تحرکات ناتو در جانبداري از تروريست ها تحت رهبري محور فرانسه-انگلستان-آمريکا ادامه يافت.
پس از آن آمريکا و نوکران دست به سينه اش با لشکرکشي به نقاط مختلف جهان، خود را ژاندارم هاي جهان نوين اعلام کرده و خوانش تعجب برانگيز خود از دموکراسي را از هزاران کيلومتر دورتر به کشورهاي مختلف تحميل کردند. حال با اين شرايط سوالي که مطرح مي شود آن است که آيا با تحميل اين ديپلماسي آمريکا، جهان تبديل به جاي بهتري براي زندگي شده است؟
مطمئنا پاسخ منفي است... بحران و ناامني در خاورميانه به مراتب تشديد شده چرا که آمريکا و نوکران دست به سينه اش براي دستيابي به اهداف خود (از طريق ادامه بحران در منطقه)، به نحوه هاي مختلف سعي در حذف ساير بازيگران منطقه مانند حماس، حزب الله و ساير دولت هاي به حق مانند جمهوري اسلامي و سوريه دارند؛ رويکردي که آمريکا و غرب آن را در آفريقا نيز به اجرا گذاشته اند.
در نتيجه اين سياست ها، انسان امروز ميلياردها دلار براي خريد تجهيزات نظامي با هدف کشتن همنوعان خود هزينه مي کند و اين رفتار خود را با عبارت «فروش سلاح به سود اقتصاد کشور است» توجيه مي کند. واقعيت تلخ جهان امروز آن است که انسان براي خريد سلاح در مجموع بيش از خريد کتاب هزينه مي کند، بذر نفرت و کينه براي در مقابل هم قرار دادن دو يا چند گروه در سرتاسر جهان افشانده شده، سازمان هاي حقوق بشري در قالب مشتي عروسک هاي خيمه شب بازي تحت کنترل غرب، هدف گلوله قرار گرفتن کودکان را تنها نظاره مي کنند و بيانيه صادر مي کنند.
اينک غرب و در راس آن ايالات متحده نگران بمباران شورشيان مخالف اسد در روسيه هستند؛ شورشياني که از سوي آمريکا آموزش داده و تجهيز مي شوند تا در شرايط بحراني سوريه، نه در مقابل داعش بلکه عليه دولت بشار اسد بجنگند؛ مزدوراني که رسانه هاي غربي نام «ارتش آزادي بخش سوريه» را براي آنها انتخاب کرده اند؛ اما آيا اين ارتش آزادي بخش سوريه پديده اي جز يک گرو تروريستي ديگر است که جنايات بسياري را در سوريه مرتکب شده است؟ گروهي که ترور و قتل مقامات، افسران و صاحب منصبان دولتي سوريه در راس شرح وظايف آنها از سوي آمريکا تعريف شده است... و اينک آمريکا و غرب در صدد آن هستند که روسيه را از بمباران و نابودي اين تروريست ها منصرف کرده و سناريوي «راه حل ديپلماتيک» بحران سوريه را پياده کنند که به عبارت ديگر همان برکناري دولت اسد است.
در طرف مقابل، روسيه هرگز به بهانه سلاح کشتار جمعي به عراق حمله نکرده، هرگز با ادعاي مقابله با تروريسم بيمارستان ها و مردم غيرنظامي افغانستان را بمباران نکرده، هرگز از بمب اتم عليه هيچ ملتي استفاده نکرده، هرگز در پس نقاب سازمان ملل توطئه براي سرنگوني و برکناري دولت ها نچيده، هرگز مزارع غلات عراق را بمباران نکرده تا مردم اين کشور از گرسنگي تا سر حد مرگ پيش روند، هرگز اسرائيل را براي قتل عام زنان و کودکان غزه مسلح نکرده و ... بلکه روسيه در حمايت از يک دولت منتخب و دموکراتيک، تروريست هاي ساخته و پرداخته غرب را بمباران مي کند.
بدين ترتيب شايد بهتر باشد غرب پاي خود را از موضوع بحران سوريه پس کشيده و اجازه دهد روسيه نقش برقرار کننده صلح در جهان و نابودکننده تروريسم بين المللي را ايفا کند.
مهدي قاسمي
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]