واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۴ مهر ۱۳۹۴ (۹:۵۷ق.ظ)
کشورهاي موفق در شهرسازي از هر اشتباهي درس ميگيرند/تپههاي عباسآباد نمونه موفق توجه به فضاي عمومي موج - دبير شوراي عالي شهرسازي و معماري با بيان اينکه ۱۵۰ هکتار از اراضي ۵۵۰ هکتاري عباسآباد به مصلاي تهران اختصاص يافت، گفت: کشورهاي موفق در شهرسازي از هر اشتباهي درس ميگيرند و اشتباهات گذشته در زمينه شهرسازي و معماري را بارها و بارها تکرار نميکنند، در حالي که در کشور ما عکس اين اتفاق رخ ميدهد.
به گزارش خبرگزاري موج، پيروز حناچي در مراسم گراميداشت روز جهاني اسکان بشر که با حضور عباس آخوندي، وزير راه و شهرسازي، حامد مظاهريان، محمدسعيد ايزدي، محمدجعفر عليزاده و سيد محمد پژمان، معاونان وي و نيز سفير ايران در کنيا به عنوان کشور مقر ستاد روز جهاني اسکان بشر (هبيتات) در سازمان ملي زمين و مسکن برگزار شد، گفت: همه ما منتقد شهرسازي موجود هستيم اما براي اين سخنراني يک نمونه موفق ساخت فضاي عمومي را که اراضي عباسآباد تهران است معرفي ميکنم.
معاون معماري و شهرسازي وزارت راه و شهرسازي ادامه داد: کشورهاي موفق در شهرسازي يک اصل را رعايت ميکنند و آن اينکه از هر اشتباهي درس ميگيرند و اشتباهات گذشته در زمينه شهرسازي و معماري را بارها و بارها تکرار نميکنند، در حالي که در کشور ما عکس اين اتفاق رخ ميدهد.
وي با اشاره به شهرسازي گذشته ايران که بر اساس فضاهاي عمومي بوده و از آن فضاها، ساير بافتهاي شهري شکل ميگرفت، افزود: الآن ديگر اثري از آن نوع شهرها نميبينيم و مردم در شهر اثرگذار نيستند. در بهترين حالت پارکهاي موضعي ايجاد شده است.
معاون وزير راه و شهرسازي با بيان اينکه امروزه فضاهاي عمومي به ثروت و سرمايه شهر تبديل شدهاند، به بحث زيباسازي اراضي عباسآباد اشاره و اظهار کرد: موضوع نوسازي اراضي عباسآباد را به عنوان نمونه موفق توسعه فضاهاي عمومي انتخاب کردهام؛ اين طرح از پيش از انقلاب طراحي شده بود که مجال اجرا نيافت و اگر اجرا ميشد الآن معادل منطقه «لادفانس» پاريس بود.
وي ادامه داد: ولي بعد از انقلاب اين طراحي شرايط ديگري يافت و تصميمات شوراي عالي شهرسازي و معماري، مديريت پروژه مصلي، شهرداري تهران و ديگر دستگاههاي مربوطه هيچگاه با هم منطبق نبودند.
دبير شوراي عالي شهرسازي و معماري به مصوبه شوراي دوم عالي شهرسازي و معماري درباره اجراي طرح نوسازي اراضي عباسآباد اشاره و بيان کرد: در شرايطي که دولت اصلاحات در رأس امور اجرايي بود و رئيسجمهور سابق، مديريت شهري تهران را بر عهده داشت، طرحي در آن شورا با اجماع همه مديران دستگاههاي مربوطه به تصويب رسيد که همه اين نهادها آن طرح را قبول داشتند.
وي با بيان اين که فضاي شهري برآمده از سه نيروي سياسي، اقتصادي و اجتماعي است، اظهار کرد: فضاهاي نامتعادل شهري برآمد نيروهاي اقتصادي و سياسي است و اگر در جايي از شهر در ساخت فضاي عمومي متعادل موفق بودهايم در آنجا نيروهاي اجتماعي تصميمگير بودهاند.
حناچي با تأکيد بر اهميت حق دسترسي به فضا به اين معنا که همه افراد اعم از سالم و معلول به آن دسترسي داشته باشند، گفت: يکي از علل موفقيت اراضي عباسآباد وجود امنيت در آن است که سبب شده عباسآباد به محلي امن براي تردد خانوادهها تبديل شود؛ از ديگر علل موفقيت ساخت اراضي عباسآباد توجه به تعامل اجتماعي، پايداري طبيعي، مقياس منطقه، خلاقيت و ديگر آيتمهايي است که در اين منطقه از تهران به کار رفتهاند.
وي با اشاره به تصويب قانون نوسازي اراضي عباسآباد در مجلس به عنوان پشتوانه حقوقي و قانوني اين منطقه که سبب شد تا اين بخش از تهران از دخل و تصرف در امان بماند و اتفاقات ناموزوني که در ديگر مناطق رخ داد در اين منطقه رخ ندهد، افزود: البته بعد از انقلاب ۱۵۰ هکتار از اراضي ۵۵۰ هکتاري عباسآباد به مصلي اختصاص يافت.
معاون معماري و شهرسازي وزارت راه و شهرسازي اظهار کرد: فضاهايي که براي استفاده عموم مردم در تپههاي عباسآباد ديده شده، باغهاي مختلفي است که بخشي از آنها اجرا شده و بخشي هم در حال اجرا است؛ حداکثر سطح اشغال در اين باغها ۵ تا ۷ درصد است. ضمن اين که طرح نوسازي اراضي عباسآباد در دوره جديد شوراي عالي شهرسازي و معماري يکي از نخستين طرحهايي بود که مورد بررسي قرار گرفت.
وي ادامه داد: مصلاي تهران نيز در طرح جديد جزء اين اراضي ديده شده و قرار شد حصارهاي فلزي (نرده) اطراف مصلي برداشته و به جزئي از کالبد شهري تبديل شوند. همچنين چند گذر پيادهرو شامل باغموزه مجسمهها، باغموزه دفاع مقدس و ... طرحهاي آتي اراضي عباسآباد هستند.
حناچي با اشاره به برگزاري مسابقهاي براي طراحي پل طبيعت تأکيد کرد: ساخت اين پل نتيجه «يک خرد جمعي»، «توجه به آيين مسابقه»، «طراحي صورت مساله درست» و «حضور شرکتکنندگاني توجيه به موضوع» بود و در نتيجه به برگزاري يک مسابقه عادلانه انجاميد. به گفته مسوولان شهرداري تهران بازديدکنندگان پل طبيعت از برج ميلاد بيشتر است که به معني شکست در ساخت برج ميلاد با آن همه هزينه است. اين پل مانع ديد کوههاي البرز نشده و در طول ساخت آن حتي يک روز هم اتوبان مدرس بسته نشد.
وي با اشاره به دورهاي از مديريت شهري که بر سر ساخت منوريل و مترو دعوا بود، گفت: در همان زمان پيشنهاد ساخت منوريل براي تپههاي عباسآباد ارائه شد که مورد موافقت قرار نگرفت، ولي؛ حملونقل کابلي با قابليت جابهجايي کلان و غير فانتزي در ساخت اين منطقه پيشبيني شده است.
دبير شوراي عالي شهرسازي و معماري مهمترين علت موفقيت ساخت اراضي عباسآباد را داشتن يک سازمان حقوقي منسجم و با پشتوانه قانوني و نيز مديريت مقتدر پروژهاي با حمايت سطوح مديريت کلان کشور عنوان کرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 12]