واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۳ مهر ۱۳۹۴ (۲۰:۱۷ب.ظ)
در سال زراعي گذشته؛ 18 درصد کاهش بارندگي داشتيم موج - وزير جهاد کشاورزي با بيان اينکه طي يک دوره 20 ساله سطح آبهاي زيرزميني به روند سابق بازميگردد، گفت: مطابق گزارش سازمان هواشناسي، سال گذشته 18 درصد بارندگيها در سطح کشور کاهش داشته است.
به گزارش خبرگزاري موج، محمود حجتي وزير جهاد کشاورزي گفت: توسعه روستايي که با ارتقاي بهره وري در بخش کشاورزي است، از بهره گيري کمتر از منابع پايه آب و خاک و افزايش توليد محصول و ارزش افزوده بيشتر تحقق مي يابد.
وي افزود: نخستين طرح استقرار نوع بشر از زمان يکجا نشيني در روستاها و استفاده از ظرفيت طبيعي آب، خاک، مراتع و غيره در کشاورزي آغاز شده است.
حجتي گفت: در ايران اسلامي طي سه دهه گذشته با اجراي برنامه هاي جامع، خدمات زيربنايي در روستاها افزايش يافته است.
وزير جهاد کشاورزي با اشاره به ضريب نفوذ 85 درصدي گاز رساني به روستاها، ابراز اميدواري کرد که فاصله خدمات رساني به شهرها و روستاها روز به روز کاهش يابد.
وي با تاکيد بر لزوم توجه به مقوله پايداري و توانمندسازي روستاها، تصريح کرد: هرچند گام هاي اساسي در زمينه استفاده از آب و خاک و ساير امکانات در اختيار روستاها برداشته شده و مسير خود را پيدا کردهايم، اما هنوز راهي طولاني براي اقتصادي شدن روستاها در پيش داريم.
وزير جهاد کشاورزي بيان داشت: مطابق گزارش هاي سازمان هواشناسي سال گذشته 18 درصد بارندگيها در سطح کشور کاهش داشته، اما از سوي ديگر برداشت از آب هاي زيرزميني به دليل افت سطح آب ها نيز به شدت کاهش يافته است.
وي تصريح کرد: مطابق توافق انجام شده بين دو وزارتخانه جهاد کشاورزي و نيرو، سطح برداشت آبهاي زيرزميني به گونهاي تنظيم مي شود، تا در يک دوره زماني پنج ساله ميزان تغذيه سفره هاي زيرزميني و برداشت ها به تعادل برسد.
حجتي اضافه کرد: مطابق برنامه ريزيها ، طي يک دوره 20 ساله ميزان سطح آب هاي زيرزميني به روند سابق آن برخواهد گشت.
وي تصريح کرد: به رغم مصرف کمتر آب در سال زراعي گذشته، توانستيم در تمام زمينه ها افزايش توليد داشته باشيم که با افزايش بهره وري در مصرف آب، بهبود مصرف بذرها، آماده سازي خاک، فعاليت هاي به زراعي و به نژادي و غيره به دست آمده، اما هنوز راه زيادي در پيش داريم.
وزير جهاد کشاورزي وجود ظرفيتهايي همچون توسعه کشت گياهان دارويي را از ديگر قابليتهاي ناشناخته کشاورزي کشور برشمرد که درآمدزايي و ارزش افزوده بالايي داشته و در عين حال پرداختن به آنها منجر به حفظ پوشش گياهي مي شود.
وي بخش کشاورزي را يک زنجيره توصيف کرد که تنها به يکي دو حلقه آن توجه شده، در حالي که خدمات پيشين و پسين توليد کشاورزي در روستاها به راحتي با قيمت هاي پايين تر و رقابتي تر قابل دسترسي است و پايداري و ارزش افزوده بالايي ايجاد مي کند که از جمله آنها خدمات صنايع تبديلي، صنايع دستي و صنايع غذايي را مي توان عنوان کرد.
حجتي به سفر اخير هيات عالي رتبه فرانسوي همراه با تجار، بازرگانان و فعالان اقتصادي اين کشور به ايران اشاره کرد که در بسياري موارد دريافت کننده محصولات خام کشور بودند و تصريح کرد: بايد تمهيداتي بينديشيم که به جاي خام فروشي، زمينه سرمايه گذاري و استقرار صنايع آنان در کشور فراهم شود.
وي بيان داشت: طي سنوات گذشته برنامه هاي توسعه اي خوبي در چارچوب اقتصاد مقاومتي در بخش کشاورزي طراحي شده که پايه و اساس آنها ارتقاي بهره وري است و از جمله مهم ترين آنها مي توان به توسعه کشت هاي گلخانه اي اشاره کرد.
وزير جهادکشاورزي افزود: تحقيقات نشان مي دهد که اگر به طور نمونه محصولات خيار و گوجه فرنگي را به جاي فضاي باز در گلخانه ها توليد کنيم، ضمن توليد محصولاتي سالم سه ميليارد مترمکعب (10 برابر حجم سد کرج) صرفه جويي در مصرف آب خواهيم داشت.
وي بيان داشت: در زمينه دامپروري شناسايي نژادهاي جديد گوشتي و شيري در دام هاي سبک و سنگين و همچنين محصولات اساسي گندم، برنج، چغندر قند و نيشکر نيز طرح هايي در دست تدوين است.
وزير جهاد کشاورزي گفت: با گشايش هايي که در آينده نزديک در حوزه هاي سياسي و اقتصادي بين الملل حاصل مي شود از طريق گسترش واحد هاي حقوقي به ويژه تشکل ها و NGO ها فاصله توليد تا مصرف در کشاورزي به حداقل برسد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]