واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: ميشل سليمان به عنوان رييس جمهور لبنان انتخاب شد
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: بينالملل - منطقهيي
قانونگذاران لبناني سرانجام پس از ماهها تعويق در انتخاب رييسجمهور اين كشور، امروز (يكشنبه) در پارلمان گردهم آمدند و "ميشل سليمان" را به عنوان دوازدهمين رييسجمهور لبنان از زمان استقلال اين كشور برگزيدند.
در مراسم امروز 118 تن از 127 نمايندهي حاضر در جلسهي پارلمان به انتخاب ميشل سليمان به عنوان رييس جمهور جديد لبنان راي مثبت دادند.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) نمايندگان پارلمان لبنان امروز با حضور گستردهي مقامات منطقهيي و بينالمللي از جمله عمرو موسي، دبيركل اتحاديهي عرب، خاوير سولانا، رييس سياست خارجي اتحاديهي اروپا و وزراي امور خارجهي ايران، سوريه، عربستان، قطر، سوريه و فرانسه در پارلمان اين كشور گردهم آمدند و ميشل سليمان، فرمانده ارتش لبنان را به عنوان رييس جمهور توافقي اين كشور بر گزيدند.
اين مراسم كه با تدابير شديد امنيتي در اطراف ساختمان پارلمان لبنان برگزار شد با سخنراني نبيه بري، رييس پارلمان لبنان آغاز شد و پس از آن قانون گذاران لبناني دوازدهمين رييس جمهورشان را از زمان استقلال اين كشور تاكنون برگزيدند تا به مدت شش سال سكان رياست جمهوري لبنان را در دست بگيرد.
استعفاي سنيوره
فواد سنيوره، نخست وزير لبنان، در گفتوگو با خبرگزاري فرانسه اظهار داشت كه تمايلي براي تشكيل دولت جديد پس از انتخاب ميشل سليمان به عنوان رييس جمهور توافقي اين كشور ندارد.
وي افزود: من بنا به ميل شخصي كرسي نخست وزيري را ترك خواهم كرد.
سنيوره خاطرنشان كرد: من به مدت سه سال به عنوان نخست وزير در لبنان فعاليت كردم و اكنون معتقدم كه زمان تغيير فرا رسيده است و به همين دليل استعفايم را به رييس جمهور جديد تقديم ميكنم.
وي همچنين تاكيد كرد كه شخصا به اين نتيجه رسيده و تا جايي كه به خودش مربوط باشد، خواهان كنارهگيري است؛ اما تصميم نهايي بايد توسط اكثريت پارلمان صورت گيرد.
سنيوره هم چنين ضمن استقبال از توافقنامهي رهبران سياسي لبنان در دوحه، درخصوص اخبار مربوط به اينكه حزب اكثريت پارلمان از برخي مواضع خود به نفع معارضان كنار كشيده گفت: به نظر من همه احزاب سياسي لبنان، براي حفظ منافع كشور از برخي مواضعشان چشم پوشي كردند.
نخست وزير لبنان هم چنين تاكيد كرد كه در طول دوران نخست وزيرياش با اتهامات و ظلم و ستمهاي زيادي روبرو شده و دوست دارد از اين پس زمان بيشتري را در كنار خانوادهاش تجربه كند.
تاكيد لحود بر ضرورت همكاري احزاب سياسي لبنان با سليمان
اميل لحود، رييسجمهور پيشين لبنان، حمايتش را از توافقنامهي رهبران سياسي اين كشور در نشست دوحه اعلام كرد.
وي همچنين شرط موفقيت اين توافقنامه را اجراي تمامي مفاد و بندهاي آن به ويژه در خصوص تشكيل دولت متحد ملي و تصويب قانون انتخابات پارلماني دانست.
لحود تصريح كرد: هر گونه اشكال و يا تاخير در اجراي بندهاي اين توافقنامه لبنانيها را كه به موفقيت نتايج اين توافقنامه چشم دوخته بودند، نااميد خواهد كرد و علاوه بر آن تلاش كشورهاي عربي را براي خروج لبنان از بحران حاكم با شكست روبرو ميسازد.
رييسجمهور سابق لبنان خاطرنشان كرد: مذاكره تنها راه براي حل و فصل مشكلات و ايجاد توافق بين لبنانيهاست، لذا نشستن پاي ميز مذاكرات و عدم توصل به طرفهاي خارجي و تكيه بر حفظ وحدت و مشاركت ملي ميتواند به لبنانيها جهت خروج از بحران حاكم كمك كند.
لحود همچنين ابراز اميدواري كرد: تمامي احزاب سياسي لبنان پس از انتخاب ميشل سليمان به عنوان رييسجمهور اين كشور با او همكاري كنند و رييسجمهور جديد نيز بتواند در ساخت كشوري قدرتمند و متحد موفق عمل كند.
19 بار تعويق در انتخاب رييس جمهور
انتخابات رياست جمهوري لبنان 19 بار توسط نبيه بري، رييس پارلمان لبنان به دليل دست نيافتن سياستمداران به يك موافقتنامه بر سر كابينهي جديد و قانون جديد انتخاباتي به تعويق افتاده بود. پافشاريهاي رهبران معارض و موافق دولت بر موضعگيريهايشان موجب شد كه پست رياست جمهوري لبنان از ماه نوامبر ( پايان دورهي رياست جمهوري اميل لحود) خالي بماند كه سرانجام با ايجاد توفق در نشست دوحه اين اختلافات حل و فصل شد.
زندگينامهي ژنرال ميشل سليمان
نام: ميشل سليمان
سن و تاريخ تولد: 59 سال – 21 نوامبر 1948
تحصيلات: در سال 1970 از آكادمي نظامي لبنان به عنوان ستوان دوم فارغالتحصيل شد. داراي مدرك كارشناسي در علوم سياسي و اجرايي از دانشگاه لبنان است. وي به دو زبان انگليسي و فرانسوي تسلط دارد.
تجربه: از 21 دسامبر سال 1998 تاكنون فرمانده نيروهاي مسلح بوده است. از سال 1996 تا 1998 فرمانده تيپ ششم پياده نظام بوده است. از سال 1993 تا 1996 فرمانده تيپ يازدهم پياده نظام، از سال 1991 تا 1993 دبيركل ستاد ارتش و از سال 1990 تا 1991 رييس سرويس اطلاعاتي بوده است.
دستآوردها: برقراري نظم در تظاهرات مردمي، مقابله با درگيريهاي فرقهيي، فرماندهي نيروهاي ارتش لبنان در جنوب اين كشور و مقابله و سركوب شورش افراطيون در اردوگاه نهرالبارد در شمال لبنان.
نكاتي در مورد ژنرال ميشل سليمان
بسياري از هواداران گروه 14 مارس (مخالفان سوريه) از حمايت گروه 14 مارس از انتخاب ميشل سليمان براي اين دلايل ناراضي بودند:
1- زيرا ژنرال سليمان در سال 1998 توسط سوريها فرمانده ارتش لبنان شد.
2- سليمان فرمانده ارتش بود در زماني كه "ارتش لبنانيها را شكنجه ميكرد تا به آنچه كه ارتش ميخواست، اعتراف كنند."
3- ژنرال سليمان رييس ارتش بود در زماني كه بسياري از لبنانيها در هفتم اوت سال 2001 دستگير شدند.
4- جبران كوريه، برادر زن وي سخنگوي رسمي حافظ اسد، رييس جمهور سابق سوريه بود.
5- سليمان از عدم ارتباط سوريه با فتحالاسلام دفاع و اعلام كرد كه اين سازمان تروريستي بخشي از القاعده است.
6- سليمان از حزبالله به دليل پيروزي در جنگ با رژيم صهيونيستي تقدير كرد.
از سوي ديگر هواداران گروه 14 مارس مجبور شدند سليمان را بر ميشل عون ترجيح دادند. آنها هم چنين اعتبار سليمان را به دليل پيروزي وي بر فتحالاسلام ميدانستند.
هواداران 14 مارس "پطرس حرب"، عضو پارلمان و يا "نصيب لحود" ديگر عضو پارلمان را ترجيح ميدادند اما آنها تحت فشار بودند تا متفقالقول بر سر يك كانديدا توافق كنند.
نگاهي به تاريخچهي رياستجمهوري لبنان از استقلال تاكنون
- بشاره خوري، نخستين رييس جمهور لبنان بعد از استقلال اين كشور است كه در تاريخ 21 سپتامبر سال 1943 انتخاب شد و با تمديد سه سالهي دوره رياست جمهورياش، تا سال 1952 رييس جمهور بود.
- در سال 1952 نيز كميل شمعون به عنوان دومين رييس جمهور لبنان انتخاب شد كه در سال 1958 دوره رياستش پايان يافت.
- بعد از وي فواد شهاب فرمانده ارتش لبنان در آن زمان به عنوان سومين رييس جمهور انتخاب شد كه در سال 1964 دوره رياست جمهورياش خاتمه يافت.
- شارل حلو رييس جمهور چهارم لبنان كه در سال 1964 انتخاب شد و در سال 1970 دوره رياست جمهورياش پايان يافت.
- در سال 1970 نيز سليمان فرنجيه به عنوان رييس جمهور پنجم لبنان انتخاب شد كه در زمان وي جنگ داخلي لبنان در گرفت.
- الياس سركيس نيز در سال 1976 به عنوان ششمين رييس جمهور لبنان انتخاب شد كه در راستاي فرونشاندن جنگ داخلي تلاشهاي زيادي كرد؛ اما شكست خورد.
- در سال 1982 بشير جميل به عنوان هفتمين رييس جمهور لبنان انتخاب شد؛ اما ترور شد و برادرش امين جميل جانشين وي شد.
قبل از پايان دورهي رياست جمهوري امين جميل در تاريخ 23 سپتامبر سال 1988، در اقدامي ناگهاني كه بيشتر شبيه يك زدوبند داخلي بود ميشل عون فرمانده ارتش لبنان به عنوان نخست وزير دولت نظامي انتقالي انتخاب شد و تا 12 اكتبر سال 1990 بر اين پست باقي ماند.
- در آن زمان سليم الحص به عنوان نخست وزير، مسووليت رياست جمهوري را بر اساس قانون اساسي كه به موجب آن مسووليت رياست جمهوري تا زمان انتخاب رييس جمهور جديد بر عهدهي نخست وزير خواهد بود، به عهده گرفت.
- در پي امضاي توافقنامهي طائف كه به جنگ داخلي لبنان (1975-1990) خاتمه داد، رينيه معوض به عنوان رييس جمهور در پنجم نوامبر 1989 انتخاب شد؛ اما 17 روز بعد از انتخابش ترور شد.
- در پي آن الياس الهراوي با سه سال تمديد دوره رياست جمهورياش براي 9 سال تا سال 1998 بر پست رياست جمهوري باقي ماند.
- در 17 اكتبر 1998 نيز اميل لحود كه دوره رياست جمهوري وي نيز سه سال تمديد شد و تا 23 نوامبر سال 2007 ادامه داشت رييس جمهور بود.
انتهاي پيام
دوشنبه 6 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 391]