واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۳ مهر ۱۳۹۴ (۱۲:۴۶ب.ظ)
در نشست هفتمين جشنواره دانشجويي دانشگاه علوم پزشکي عنوان شد: آشنايي با فرهنگ اصيل ايراني- اسلامي/ افزوده شدن بخش موسيقي به جشنواره هفتم موج- مديرکل فرهنگي وزارت بهداشت گفت: استفاده از ابزارهاي شرعي براي اجراي موسيقي ايراني و سروده شدن ترانه هاي فاخر ايراني با موضوعات اجتماعي و سلامت مورد توجه وزارت بهداشت است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، محمدرضا فراهاني معاون فرهنگي، دانشجويي و امور مجلس وزارت بهداشت در نشست خبري هفتمين جشنواره فرهنگي دانشجويي دانشگاه علوم پزشکي کشور اين جشنواره را ميراث خوبي دانست که از سال 1387 در دانشگاه هاي علوم و پزشکي کشور اجرا مي شود.
وي با بيان اين که اين جشنواره شش دوره در قالب 60 رشته برگزار شده است، گفت: دانشجويان مي توانند در يک فضاي فرهنگي و هنري محصولاتشان را عرضه کنند.
فراهاني اظهار کرد: براي قوي تر شدن اين جشنواره تصميم گرفتيم از تنوع رشته هاي جشنواره بکاهيم همچنين برخي رشته ها که از اقبال کمي برخوردار بودند نيز از اين جشنواره حذف شده اند.
وي اظهار کرد: ما نسبت به ديگر دستگاه ها و دانشگاه هاي کشور فضاي مناسب تري را براي دانشجويان حوزه پزشکي و فعاليت هاي فرهنگي آنها فراهم کرديم تا با آشنايي با فرهنگ غني ايراني - اسلامي نيازهاي آنها برطرف شود.
وي عنوان کرد: اگر دانشجويان ما با فرهنگ اصيل ايراني آشنا شوند، ديگر دغدغه فرهنگي نداريم و انسان هاي خردمند، انديشه ور و آزاد انديشي را تربيت خواهيم کرد که کشور را متحول خواهند کرد.
فراهاني با اشاره به سياست هاي گذشته توسعه کشور گفت: در گذشته توسعه اقتصادي و يا سياسي را مقدمه توسعه همه جانبه مي دانستيم اما اگر بخواهيم به کشوري توسعه يافته تبديل شويم، زير بناي آن توسعه يافتگي فرهنگي است.
در ادامه اين نشست حسام الدين علامه مديرکل فرهنگي وزارت بهداشت با اعلام اينکه دليل تاخير در برگزاري جشنواره، شناخت آسيب ها و نقاط ضعف جشنواره هاي گذشته بود، گفت: حذف برخي رشته ها، انتقال رشته هاي مذهبي به جشنواره قرآن و عترت، مستقل شدن جشنواره نشريات رسانه ها و همچنين اضافه شدن حوزه موسيقي در کنار رشته هاي هنري از نتايج بررسي ها بوده است.
وي به اظهارات مقام معظم رهبري در خصوص عدم برگزاري کنسرت در فضاي دانشگاه اشاره کرد و افزود: فضاي دانشگاه در خارج ايران نيز جايگاه خاصي دارد و ما نيز معتقد هستيم اين شئونات بايد رعايت شود.
علامه در ادامه با بيان اين مطلب که در حوزه موسيقي سعي کرديم با استفاده از ابزارهاي شرعي، آئين ها و فرهنگ ايراني را پوشش دهيم، تصريح کرد: ترويج ترانه هاي فاخر ايراني همچنين ترانه هايي با موضوعات اجتماعي و سلامت که مورد توجه وزارت بهداشت نيز است در اين جشنواره اجرا مي شود.
مدير کل فرهنگي وزارت بهداشت گفت: ما به دنبال آماده سازي ترانه هاي مناسبي هستيم تا بدون ايجاد مفسده برنامه هاي فرهنگي را اجرا کنيم.
وي زمان برگزاري جشنواره نمايشي و موسيقي و بخش مجازي هفتمين جشنواره فرهنگي دانشجويي دانشگاه علوم پزشکي کشور را ششم تا هشتم دي و برگزاري بخش هنرهاي تجسمي اين جشنواره را 24 تا 26 بهمن در شيراز اعلام کرد و افزود: اختتاميه نهايي اين جشنواره با نمايش آثار فاخر برگزيده در شيراز خواهد بود.
وي افزود: در جشنواره هفتم سعي کرديم که رقابت هاي فردي را به سمت رقابت هاي گروهي در قالب کانون هاي فرهنگي سوق دهيم.
علامه موضوعات مورد نظر اين جشنواره را فرهنگ ايراني- اسلامي با تاکيد بر دو محور اسلام ناب محمدي در سه زير شاخه اخلاق، آزاد انديشي و وحدت و همچنين هويت ايراني با زير شاخه هاي اقوام، خانواده و تمدن ايراني عنوان کرد و افزود: امروزه در جهان به اين نتيجه رسيده اند که به جاي صرف هزينه هاي سرسام آور براي درمان به اصلاح رفتارها و فرهنگ سلامت بپردازند که ابزار فرهنگ و هنر بهترين وسيله براي رسيدن به اين هدف است.
وي چالش هاي جمعيتي را از محورهاي فرهنگ سلامت عنوان کرد و گفت: محور دوم از مورد نظر ما سلامت اجتماعي است که به سه عنصر نشاط، اعتماد و مدارا تاکيد دارد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]