واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۳ مهر ۱۳۹۴ (۱۰:۳۷ق.ظ)
ارسال 5 طرح براي ساخت پستهاي فشار قوي برق به شرکت توانير موج - مسوول کارگروه بهينهسازي طراحي و اجراي پست صنعت برق کشور از ارسال 5 طرح براي بهينهسازي و احداث پستهاي فشار قوي برق به شرکت توانير خبر داد.
به گزارش خبرگزاري موج به نقل از پايگاه اطلاعرساني وزارت نيرو (پاون)، مجيد سعادتمند، معاون طرح و توسعه شرکت برق منطقهاي خراسان و مسوول کارگروه بهينهسازي طراحي و اجراي پست صنعت برق کشور، اظهار داشت: اين طرحها شامل طرح بهينهسازي ابعادي پست، طرح پستهاي مسقف، طرح پستهاي مدولار، طرح پستهاي تک ترانس و طرح پستهاي دو طبقه است که در اين کار گروه مطرح شده است و در تمام اين طرحها از تجهيزات متعارف که عموما ساخت داخل هستند، استفاده ميشود.
وي درباره هدف از تشکيل کارگروه مذکور گفت: در سالهاي اخير با توجه به عدم تعادل بين درآمد و هزينههاي صنعت برق به دليل وجود فاصله بين نرخ فروش و قيمت تمام شده برق که شامل هزينههاي بهرهبرداري و نگهداري شبکهها و هزينههاي اجراي طرحهاي توسعه است، يکي از اقدامهاي اساسي در جهت کاهش قيمت تمام شده برق و کاهش هزينه اجراي طرحها است.
سعادتمند هدف از تشکيل اين کارگروه را، بازنگري اساسي در طرح پستها با هدف کاهش هزينهها ضمن حفظ استانداردها و الزامات بهرهبرداري است.
وي در ادامه افزود: در اين راستا در سال 1393 کار گروهي جهت بهينهسازي طراحي و اجراي پستهاي فشارقوي با عضويت شرکتهاي برق منطقهاي تهران، اصفهان، فارس، غرب سمنان و آذربايجان با مسووليت شرکت برق منطقهاي خراسان تشکيل شد. وي بيان کرد: در اين کارگروه طرحهاي فوق بررسي و با همکاري تمام اعضا، ضمن طرح موضوع در شرکتهاي مذکور و جمعبندي در کارگروه، طرحهاي نهايي به شرکت توانير ارسال گرديد.
معاون طرح و توسعه شرکت برق منطقهاي خراسان در ادامه به تشريح خصوصيات طرحهاي مذکور بهويژه از جنبه بهينهسازي و کاهش هزينههاي احداث پرداخت و گفت: بهعنوان نمونه در يکي از طرحهاي ارائه شده، ابعاد زمين پست از 10 هزار مترمربع به 2500 مترمربع کاهش يافته است.
مسوول کارگروه بهينهسازي طراحي و اجراي پست صنعت برق کشور با اشاره به اين که يکي از مشکلات احداث پستهاي فشارقوي در کلانشهرها، گراني و کمبود زمين به خصوص در هسته مرکزي شهرها است، افزود: در طرح پستهاي مسقف با تغييرات در نحوه چيدمان تجهيزات و طبقاتي نمودن بخشي از پست، ضمن رعايت استانداردهاي لازم، ابعاد زمين به 1200 مترمربع کاهش يافته و در نتيجه علاوه بر کاهش هزينههاي اوليه در طول بهرهبرداري نيز شاهد کاهش چشمگير هزينههاي نگهداري خواهيم بود.
وي در ادامه به ساير مزاياي اين اقدام اشاره کرد و افزود: با مسقف شدن پستهاي فشار قوي، علاوه بر حفظ معماري شهري، توجه به محيط زيست و کاهش حوادث ناشي از شرايط جوي، ملاحظات پدافند غيرعامل نيز در نظر گرفته شده است.
معاون طرح و توسعه شرکت برق منطقهاي خراسان از ديگر اقدامهاي انجام شده را احداث پستهاي مدولار عنوان کرد و افزود: در احداث اين نوع پستها تجهيزات در محل شرکت سازنده و زير نظر متخصصان نصب و به محل پروژه حمل ميشود.
وي مزيت عمدهاين نوع پستها را علاوه بر کاهش زمان اجرا؛ توليد صنعتي آن عنوان کرد و بيان داشت: در احداث پستهاي مدولار هزينه ساختماني به شدت کاهش مييابد و بخش عمدهاي از کارهاي ساختماني مانند؛ فونداسيون تجهيزات، جداول و کانالهاي کابل حذف ميشود.
وي همچنين به طرح پستهاي تک ترانس اشاره کرد و گفت: با احداث اينگونه پستها در مسير خطوط فوق توزيع فاصله بين پستها و در نتيجه طول خطوط 20 کيلوولت کاهش مييابد و در نتيجه ضمن کاهش تلفات شبکه امکان برقرساني بهتر به مشترکين فراهم ميشود.
وي از ديگر اقدامات در زمينه بهينهسازي و کاهش هزينههاي احداث پستهاي فشارقوي، اجراي پستهاي دوطبقه عنوان کرد و افزود: در اين طرح بخشي از تجهيزات بيروني در دو طبقه قرار ميگيرد که اين امر با رعايت استانداردهاي لازم بدون نياز به زمين بيشتر، امکان توسعه در پست را فراهم ميسازد.
مسوول کارگروه بهينهسازي طراحي و اجراي پست صنعت برق کشور در پايان به قدرداني مدير عامل شرکت توانير از اين کارگروه اشاره کرد و خاطرنشان ساخت: به منظور قدرداني از زحمات اعضاي اين کارگروه در بهينهسازي پستها، لوح تقديري از طرف مديرعامل شرکت توانير به اعضا اهدا شده است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]