واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۲ مهر ۱۳۹۴ (۱۶:۴۱ب.ظ)
ارزيابي عملکرد نواحي 135 گانه شهرداريهاي تهران در مديريت بحران موج - عملکرد نواحي 135 گانه شهرداريهاي نواحي تهران در حوزه مديريت بحران بر اساس آئيننامه تهيه شده و شاخصهاي کمي و کيفي ارزيابي ميشود.
به گزارش خبرگزاري موج به نقل از روابط عمومي سازمان پيشگيري و مديريت بحران شهر تهران، مواد اين آييننامه که طي مباحث کارشناسي تهيه و در کارگروه ويژهاي با ترکيب جمعي از مديران بحران مناطق مورد بررسي قرار گرفته بود، در پنجمين نشست شوراي جانشينان شهرداران مناطق در ستادهاي مديريت بحران به تصويب رسيد.
عباس استاد تقي زاده، قائممقام سازمان پيشگيري و مديريت بحران شهر تهران، در اين نشست که به ميزباني شهرداري منطقه 7 برگزار شد، با تاکيد بر ضرورت تقويت جايگاه مديريت بحران در شهرداريهاي نواحي گفت: بر اساس بندهاي اين آييننامه عملکرد شهرداريهاي نواحي در مواردي همچون تشکيل و فعالسازي ستادهاي مديريت بحران نواحي، اجراي مانورهاي محلي، برپايي دورههاي آموزشي، هماهنگي با سازمانهاي مسوول، مديريت حوادث، اطلاع رساني و تبليغات عمومي و ساير فعاليتها در حوزه پيشگيري، آمادگي و مقابله از سوي معاونت امور مناطق مورد بررسي و سنجش قرار ميگيرد و امکان ردهبندي نواحي بر اساس عملکرد در حوزه مديريت بحران فراهم ميشود.
وي افزود: آييننامه تهيه شده به زودي براي اعمال در سنجش عملکرد شهرداريهاي مناطق 22 گانه به معاونت هماهنگي امور مناطق 22 گانه ارائه و زمينه تحقق اين ارزيابي فراهم ميشود.
استاد تقي زاده همچنين در سخناني مديريت بحران را مديريت پيشبيني سوانح و ارتقاي توان آمادگي، مقابله و آگاهي عمومي خواند و گفت: مديريت بحران مسالهاي چند وجهي است و علاوه بر توانمندسازي و آموزش شهروندان بر هماهنگي و تعامل ميان سازمانها و نهادهاي خدمات اضطراري و مديريت شهري تاکيد دارد و بر اين اساس ستادهاي مديريت بحران مناطق 22 گانه تهران به رياست شهرداران مناطق بايد زمينه همکاري و هماهنگي گسترده ميان نهادها و سازمانهاي سطح منطقه را فراهم سازند تا در حوزههاي پيشگيري، کاهش خطرپذيري، آمادگي و مقابله در حوادث و سوانح اقدامات عملي بر اساس اهداف ترسيم شده تحقق شهري مقاوم و ايمن اجرايي شود.
وي گفت: براي تحقق اين هدف دبيران ستادهاي مديريت بحران مناطق بهعنوان جانشينان شهرداري مناطق از نقش مهمي برخوردارند و بايد جايگاه آنان در ساختار شهرداري تقويت شود.
وي توجه ستادهاي مديريت بحران مناطق به امر آموزش عمومي را ضروري خواند و گفت: آموزش به تغيير نگرش شهروندان منجر ميشود و مديريت بحران جامعه محور بهعنوان الگويي جهاني بر توانمندسازي و کسب مهارت شهروندان تاکيد دارد. بر همين اساس بايد تفکر مديريت جهادي متکي بر آموزش مردم و دخيل ساختن آنان در حوزه مديريت بحران مورد توجه قرار گيرد.
دکتر نگهبان، شهردار و رئيس ستاد مديريت بحران منطقه 7، نيز در ابتداي اين نشست در سخناني با اشاره به تاکيد آموزههاي ديني بر ارزش حفظ جان انسانها، مديريت بحران را فعاليتي مقدس و وظيفهاي انساني خواند و گفت: آگاهسازي جامعه از طريق ارائه آموزشهاي مستمر و منجر به کسب مهارتهاي آمادگي در برابر حوادث به ويژه به دانش آموزان و از طريق ظرفيت همکاري با آموزشوپرورش از اهميت زيادي برخوردار است.
وي با اعلام آمادگي اين منطقه در اجراي طرحهاي حوزه مديريت بحران گفت: منطقه 7 علاقهمند است نقش مؤثري در اجراي ايدههاي نو در مقوله مديريت بحران ايفا نمايد و به صورت پايلوت طرحها و ايدههاي جديد را به اجرا درآورد.
وي افزود: اجراي مانورهاي آمادگي نقش مهمي در حساس سازي شهروندان نسبت به ضرورت به کار بستن راهکاري پيشگيري و آمادگي در برابر حوادث طبيعي و انسانساز دارد و بايد به صورت مستمر و در اشکال مختلف مانورهاي آمادگي در سطح محلات و با مشارکت سازمانها برگزار شود تا رسالت مهم مديريت بحران تحقق يابد.
در اين جلسه همچنين قدرت اله دولتشاهي جانشين شهردار در ستاد مديريت بحران منطقه 7 به تشريح گزارشي از فعاليتهاي شش ماه گذشته اين ستاد در بخشهاي مختلف از جمله اجراي مانور و برنامههاي آموزشي و تعامل با سازمانهاي سطح منطقه پرداخت.
وي گفت: تنها در يک مورد براي 1400 نفر از پرسنل يگان امداد و نجات سپاه حضرت محمد رسول الله آموزشهاي ويژه برگزار شد.
همچنين مهندس غلامرضا احمدي، معاون آمادگي، مقابله و پدافند غيرعامل و حيدر کلهري، معاون آموزش و مشارکتهاي مردمي سازمان، در گزارشهاي جداگانه به تشريح برنامههاي در دست اجرا از جمله طرح مدرسه آماده و مسائل مربوط به بودجه سال جاري ستادهاي مديريت بحران مناطق پرداختند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]