واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: وزير بهداشت: توليد مقالات پزشكي از رشد ۳۵درصدي برخوردار است
داخلي. اجتماعي. پزشكي. پژوهش
وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي گفت: توليد مقالات علمي در حوزه پزشكي طي سه سال گذشته از رشد ۳۵درصدي برخوردار بوده است.
دكتر كامران باقري لنكراني روز دوشنبه در دومين كنگره بينالمللي و نهمين كنگره ساليانه پژوهشي دانشجويان علوم پزشكي كشور در مشهد افزود:
در اين زمينه تنها كشوري هستيم كه توانستهايم طي چند سال شاخص رشد تعداد مقالات را با رقم بالا كسب كنيم.
وي بيان كرد: كشور چين با رقم ۱۴درصد بالاترين ميزان رشد را در تعداد مقالات علمي دارد و اين در حالي است كه ميزان رشد مقالات علمي در بين كشورهاي منطقه حدود يك تا دو درصد و حداكثر ۹درصد گزارش شده است.
وي اظهار داشت: بدين سبب هماكنون جايگاه ايران در بين كشورهاي منطقه در حوزه پزشكي بجز كشور تركيه در سطح بالا و با فاصله زيادي جلوتر از بقيه قرار دارد.
وزير بهداشت در عين حال تاكيد كرد: رشد مقالات علمي تنها شاخص پيشرفت در اين بخش نيست بلكه بايد اثرگذاري آن مورد توجه قرار گيرد يعني تحقيقات ارائه شده كاربردي و مطابق با نيازهاي جامعه و مشكلات روز باشد.
دكتر لنكراني با اشاره به تهيه نقشه جامع علمي كشور كه در نهايت نظام ملي نوآوري را بدنبال دارد، گفت: در اين راستا وزارت بهداشت با بهرهگيري از فعاليت بيش از دو هزار اعضاي هيات علمي، مجموعه اطلاعات در بخشهاي مختلف پزشكي را در پايگاه اطلاعرساني ويژه تهيه و در حال انجام دارد.
وي به نقش دانشجويان در تدوين نقشه جامع علمي كشور در حوزه پزشكي اشاره كرد و گفت: شما دانشجويان عزيز ميتوانيد با ارائه طرحها و پژوهشهاي خود در اين زمينه تاثيرگذار باشيد.
وزير بهداشت در بخشي از سخنانش بر اهميت برگزاري همايشهاي پژوهشي دانشجويي تاكيد كرد و افزود: در اين راستا به دنبال كارهاي تصنعي و يا عنوانگذاري نيستيم بلكه در اين همايشها بازخواني وظايف، رسالتها و چشمانداز تحقيقات دانشجويي ضروري است.
وي بابيان مزاياي متعدد گسترش تحقيقات دانشجويي گفت: اين امر در ارتقاي آموزش اهميت بسزايي دارد و از طريق همكاري بين دانشجو و استاد ارتقاي آموزشي و نشاط در فضاهاي دانشگاهي ايجاد ميشود.
وي اظهار داشت: اين در حالي است كه دانشجويي كه پژوهش ميكند منطقي، مستدل و منظم است و ميداند كه براي رسيدن به پاسخ سووالهاي خود چه طور برنامه ريزي كند و بتواند در فضاي آموزشي نقش آفرين باشد.
دكتر لنكراني در بخشي ديگر از سخنانش گفت: راه اثرگذاري علمي با بي خيالي، راحتي و رفاه فاصله زيادي دارد و اكثر نام آوران ايران و دنيا در كشفيات خود مرارتهاي زيادي را تحمل كردهاند.
وي خطاب به دانشجويان افزود: بنابراين شما نيز بايد با كمبودها و چالشهاي پيش رو مبارزه كنيد و به جاي نااميدي با ايستادگي و مقاومت اهداف خود را دنبال كنيد.
وي بها دادن به تحقيقات دانشجويي را از برنامههاي وزارت بهداشت در سال جاري دانست و گفت: در اين راستا دانشگاههاي علوم پزشكي كشور موظف شدهاند كه بودجه تحقيقات دانشجويي را نشاندار كنند، تا همانند گذشته اين تجربه كه اگر بودجهاي باقي ماند به پژوهشهاي دانشجويي اختصاص يابد، تكرار نشود.
به گفته وي، در اين زمينه پاسخگوي انتقادات، پيشنهادات و نطرات دانشجويان هستيم.
وي در ادامه با اشاره به اينكه موتور انگيزه تجهيزات و سخت افزار نيست گفت: پيشرفتهاي علمي بزرگ حتما در آزمايشگاههاي مجهز رخ نميدهد، به طور مثال در مباحث ژنتيك شروع آن از آزمايشگاههاي بزرگ آغاز نشد و نبايد هيچ مانعي جلوي خلاقيت و انگيزههاي علمي را بگيرد.
دكتر لنكراني درپايان اظهار داشت: اين نكته را نبايد از ياد برد كه پارسايي علمي لازمه رشد و پيشرفت است و كسي كه اين ويژگي را دارد ميتواند كار علمي بزرگ انجام دهد و هيچ نامدار علمي را نداريم كه پارسا نباشد.
دومين كنگره بينالمللي و نهمين كنگره ساليانه پژوهشي دانشجويان علوم پزشكي كشور با حضور افزون بر ۶۵۰دانشجو طي روزهاي چهار تا شش خردادماه در مشهد برگزار ميشود.
---> ايرنا.
دوشنبه 6 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 252]