واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۲ مهر ۱۳۹۴ (۱۰:۱۴ق.ظ)
طرح افزايش ۲ برابري عرضه انرژي CNG در دستور کار دولت و بخش خصوصي موج - رئيس هفتمين کنفرانس سوختهاي جايگزين، خودرو و CNG گفت: توسعه صنعت CNG يک مزيت نسبي براي صنعت گاز و اقتصاد کشور به شمار ميرود و از اينرو، طرح افزايش ۲ برابري حجم عرضه اين حامل انرژي پاک در دستور کار دولت و بخش خصوصي قرار گرفته است.
به گزارش خبرگزاري موج، علي شمس اردکاني، رئيس هفتمين کنفرانس سوختهاي جايگزين، خودرو و CNG در نشستي خبري در تشريح مهمترين برنامههاي توسعه صنعت CNG ايران با يادآوري اينکه پارسال بيش از چهار ميليارد ليتر بنزين وارد کشور شد، گفت: در صورتي که توسعه صنعت CNG در ايران انجام نميشد، حجم واردات بنزين به بيش از ۲۵ ميليون ليتر در روز افزايش پيدا ميکرد.
وي اظهار داشت: انتقال دانش و فناوري در بخشهاي مختلف طراحي و توليد موتورهاي پايه گازسوز، کيت و نسل جديد مخازن کامپوزيتي و ساخت برخي از تجهيزات جايگاهها همچون کمپرسورها مهمترين پاشنه آشيل توسعه صنعت CNG ايران در سالهاي پيش روست، گفت: در طول حدود يک دهه گذشته تاکنون با ساخت و توسعه صنعت CNG ايران به بزرگترين توليد و مصرفکننده اين انرژي پاک در جهان بدل شده و در شرايط فعلي پس از ايران، کشورهاي پاکستان، آرژانتين، آمريکا و استراليا بزرگترين شبکههاي عرضه و توزيع CNG جهان را در اختيار دارند.
رئيس هفتمين کنفرانس سوختهاي جايگزين، خودرو و CNG تاکيد کرد: در شرايط فعلي يکي از مهمترين برنامههاي توسعه انرژي ايران افزايش ظرفيت توليد گاز طبيعي و جايگزين کردن اين انرژي پاک با انواع سوخت مايع بهويژه فرآوردههاي مختلف نفتي همچون گازوييل، بنزين، نفت سفيد و نفت کوره است.
وي با تاکيد بر اينکه افزايش سهم CNG در سبد سوخت خودروها علاوه بر دستاوردهاي زيست محيطي مزيت اقتصادي و صرفهجويي ارزش حاصل از کاهش واردات بنزين را به همراه دارد، اظهار داشت: هم اکنون به طور متوسط روزانه بيش از ۲۱ ميليون مترمکعب گاز طبيعي در جايگاههاي CNG کشور مورد مصرف قرار ميگيرد.
شمس اردکاني با بيان اينکه هم اکنون قيمتهاي عرضه CNG منطقي است، گفت: فاصله قيمتي ۴۰ درصدي ميان قيمت CNG و بنزين عرضه شده در جايگاههاي سوخت وجود دارد که به نظر ميرسد اين فاصله قيمتي منطقي است.
وي با يادآوري اينکه قيمت گاز طبيعي به مراتب ارزانتر از نفت خام و فرآوردههاي نفتي است، بيان کرد: از اينرو با افزايش گازرساني و بهويژه رشد سهم CNG در سبد سوخت خودروها امکان افزايش صادرات فرآوردههاي نفتي براي کشور فراهم ميشود.
رئيس هفتمين کنفرانس سوختهاي جايگزين، خودرو و CNG با اشاره به آغاز عرضه آزمايشي CNG به شناورها در منطقه خليجفارس توسط ايران، اظهار داشت: با توجه به بالا بودن حجم قاچاق سوخت مايع، نخستين طرح عرضه CNG به شناورها به صورت پايلوت و آزمايشي در قشم آغاز شده است.
وي مهمترين دليل توسعه سهم CNG را در ناوگان دريايي و شناورهاي کشور بهويژه در منطقه خليجفارس و درياي عمان، مقابله با قاچاق سوخت عنوان کرد و يادآور شد: با توسعه سهم CNG در ناوگان دريايي کشور، به تدريج سهميههاي گازوييل شناورها براي مقابله با قاچاق سوخت حذف ميشود.
شمس اردکاني با بيان اينکه به منظور توسعه کمي و کيفي صنعت CNG، دي امسال هفتمين کنفرانس و نمايشگاه بينالمللي سوختهاي جايگزين، خودرو و CNG در تهران برگزار ميشود، تاکيد کرد: سناريوهاي جديدي به منظور توسعه کمي و کيفي توسعه صنعت CNG همزمان با برگزاري اين کنفرانس بينالمللي تدوين و ارائه خواهد شد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]