واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۲ مهر ۱۳۹۴ (۹:۲۹ق.ظ)
مديرعامل شرکت توسعه منابع آب و نيروي ايران: انتقال آب از سد کاني سيب به درياچه اروميه 1600 ميليارد تومان هزينه در بر دارد موج - مديرعامل شرکت توسعه منابع آب و نيروي ايران با اشاره به آغاز عمليات طرح احداث تونل انتقال آب از سد کاني سيب به درياچه اروميه، هزينه اين پروژه را 1600 ميليارد تومان عنوان کرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج حسين رضازاده، مديرعامل شرکت توسعه منابع آب و نيروي ايران در نشست خبري که در محل اين شرکت برگزار شد، گفت: درياچه اروميه به عنوان بزرگترين درياچه داخلي کشور محسوب مي شود و زندگي دست کم 5 ميليون نفر از مردم منطقه، تحت تاثير آن است.
وي افزود: با توجه به بحراني که گريبانگير اين درياچه شده است، دولت برنامه هاي گسترده اي براي احياي آن دارد که در اين راستا، انتقال آب از سند کاني سيب به درياچه اروميه يکي از راهکارها محسوب مي شود.
رضازاده با اشاره به اينکه رودخانه زاب سالانه 2.2 ميليارد مترمکعب آورد دارد، ادامه داد: مقرر شده است سالانه 650 ميليون مترمکعب آب به درياچه اروميه منتقل شود که در اين راه، سد کاني سيب در دست احداث است.
مديرعامل شرکت آب نيرو خاطرنشان کرد: انتقال آب درياچه سد کاني سيب به درياچه اروميه از طريق تونلي به طول 35 کيلومتر انجام مي شود که براي احداث آن 2 دستگاه TBM براي عمليات حفاري خريداري شده است و به طور متوسط روزانه 500 متر کار پيش مي رود.
وي با اشاره به اينکه تاکنون اين پروژه 19 درصد پيشرفت داشته است، ابراز اميدواري کرد تا پايان سال 97 کل طرح به اتمام برسد.
رضازاده اعتبار مورد نياز براي اين طرح را 1600 ميليارد تومان عنوان کرد و افزود: اعتبار اين طرح به عنوان يک طرح ملي بر اساس مصوبه دولت از محل صندوق توسعه ملي تخصيص مي يابد که تاکنون مبلغ 400 ميليارد تومان پرداخت شده است و نگراني از بابت مشکلات مالي نداريم.
مديرعامل شرکت آب نيرو با تاکيد براينکه ما در طراحي و ساخت سد هيچ گونه وابستگي به خارج نداريم، گفت: همچنان در برخي تجهيزات از توليدات خارج از کشور استفاده مي کنيم کمااينکه قطعات TBM را به کشورهاي اروپايي سفارش داديم و اين قطعات در چين بر روي بدنه اصلي نصب شد.
وي با اشاره به اينکه تحريم هاي سال هاي اخير در اين امر موثر بودند، تاکيد کرد: تلاش کرديم با هر روش ممکن بهترين قطعات را تهيه کنيم و در تمام مراحل ساخت قطعات نيز ناظران ما حضور داشتند.
رضازاده در پاسخ به سوالي درباره امکان بروز مشکلات زيست محيطي در نتيجه احداث تونل و نه لوله گذاري، تصريح کرد: يکي از مزيت هاي بزرگ اين پروژه انتقال آب به صورت ثقلي و نه با استفاده از پمپاژ است. با اين حال، براي رفع دغدغه هاي محيط زيستي، مسير انتقال آب را ايزوله خواهيم کرد تا تاثيري بر اطراف نداشته باشد.
مديرعامل شرکت آب نيرو در بخش ديگري از سخنان خود، از شروع بهره برداري از سه نيروگاه ميکرو در نقاط مختلف کشور خبر داد و افزود: اين نيروگاه ها با توليد برق در مقياس کوچک کمک بزرگي به مردم مي کند و پس از بررسي نتايج عملکرد اين سه نيروگاه، از هرکدام 20 عدد ساخته خواهد شد.
وي در پايان با اشاره به اينکه شرکت توسعه منابع آب و نيروي ايران در حال حاضر حدود 400 ميليارد تومان طلب از وزارت نيرو دارد، گفت: حدود 3700 ميليارد تومان نيز به سيستم بانکي کشور بدهي داريم و اميدواريم با تدابيري که انديشيده مي شود، اين وضعيت سر و سامان يابد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]