واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: کشوری که صادرات جهان را تحت تاثیر قرار داده است!
اوضاع نابسامان اقتصادی و مالی در چین، صادرات جهان را تحت تاثیر قرار داده است. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر به نقل از خبرگزاری صدا و سیما، سازمان جهانی تجارت، سازمان ناظر بر اجرای قوانین جهانی تجارت و حل و فصل اختلافات تجاری بین کشورهای عضو اعلام کرد حجم داد و ستد کالا و خدمات در سطح جهان امسال بیشتر از دو ممیز هشت دهم درصد افزایش نخواهد یافت. این درحالی است که قبلا در ماه آوریل رقم سه ممیز سه دهم درصد برای این شاخص اقتصادی پیش بینی شده بود.
رقم صادرات جهان سال گذشته دو و نیم درصد افزایش یافت. از پنج سال پیش تاکنون سابقه نداشته است که میزان صادرات جهان از سه درصد فراتر رود اما سازمان جهانی تجارت پیش بینی کرده است که میزان رشد صادرات جهان سال آینده تا سه ممیز نه دهم درصد افزایش یابد. اکنون که میزان واردات اقتصادهای نوظهور و قیمت نفت کاهش و ارزش دلار در برابر دیگر ارزها افزایش یافته است ،این سازمان بینالمللی که گسترش تولید و تجارت و بهره وری بهینه از منابع جهانی و همچنین دستیابی به توسعه پایدار با بهرهبرداری بهینه از منابع را دنبال میکند،مجبور شده است در پیش بینی های خود در خصوص حجم داد و ستد کالا و خدمات در سطح جهان در سال آینده بازنگری کند.
بدین ترتیب، حجم واردات اقتصادهای نوظهور در شش ماهه نخست امسال به میزان دو ممیز دو دهم درصد کاهش یافت. ارزش دلار در برابر دیگر ارزها نیز از ماه ژوییه تاکنون حدود 15 درصد افزایش یافته است.
از این سو؛ از حجم تجارت جهانی از نظر پولی 12 درصد کاسته شده است. البته این کاهش به طور مستقیم در ارزیابی شاخص سازمان جهانی تجارت نقش نداشته است اما نوسان قیمت ها ، باعث نوسان حجم تجارت بین کشورها بوده است. به عنوان مثال میزان صادرات آلمان از نظر دلاری در شش ماهه نخست امسال 14 درصد کاهش یافته اما از نظر یورو شش درصد افزایش یافته است.
بیشترین میزان کاهش تجارت در آمریکای جنوبی به ثبت رسیده است. رکود اقتصادی که اکنون برزیل دچار آن شده ممکن است میزان واردات این کشور را پنج ممیز شش دهم درصد کاهش دهد.
پیش بینی های این سازمان است که با ایجاد سامانه تجارت چند جانبه، قوانین و مقررات ناظر بر فعالیت تجاری و اقتصادی بین کشورهای عضو را وضع میکند درباره آسیا نیز مایوس کننده است . بر اساس اعلام سازمان جهانی تجارت حجم تجارت آسیا رو به کاهش است. این نهاد پیش بینی می کند که میزان صادرات آسیا امسال سه ممیز یک دهم درصد افزایش یابد و این درحالی است که قبلا رقم پنج درصد برای این شاخص پیش بینی شده بود. رشد میزان واردات آسیا نیز امسال از دو ممیز شش دهم درصد بیشتر نخواهد شد این در حالی است که در پیش بینی ماه آوریل همین سازمان، رقم پنج و یک دهم درصد برای میزان رشد واردات آسیا پیش بینی شده بود. علت همه این کاهش ها، کاهش واردات چین اعلام شده است. بر اساس این گزارش میزان واردات چین در سه ماهه دوم امسال دو ممیز دو دهم درصد کاهش داشته است.
حجم مبادلات تجاری در روسیه طی هفت ماه نخست امسال نسبت به همین مدت زمان در سال گذشته 34 درصد کاهش یافته است. به عبارت دیگر 40 درصد واردات و 30 درصد صادرات روسیه در هفت ماهه نخست امسال نسبت به همین مدت زمان در سال گذشته کاهش یافته است.
از نظر ارزش پولی؛ این رقم با حجم مبادلات تجاری چین قابل مقایسه است. در چین هم در هفت ماهه نخست امسال 25 درصد واردات و 34 درصد صادرات کاهش یافته است.
اما نظر مقدار فیزیکی ، بر اساس اعلام کارشناسان مرکز تجارت بین المللی در مسکو حجم مبادلات تجاری روسیه در هفت ماه نخست امسال یک ممیز یک دهم درصد افزایش یافته است.
اوضاع از این نظر برای روسیه قابل درک وتوضیح است . چون بیشتر درآمدها و رشد اقتصادی روسیه ناشی از فروش نفت و گاز است وقیمت نفت و گاز نیز از یک سال پیش تاکنون به شدت کاهش یافته است. میزان فروش نفت و گاز روسیه از نظر اسمی 28 درصد در طول شش ماهه کاهش یافته است. این میزان کاهش از نظر ارزش پولی ، حدود 10 میلیارد دلار کاهش را نشان می دهد.
شنبه ۱۱ مهر ۱۳۹۴ - ۲۰:۰۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]