واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۱ مهر ۱۳۹۴ (۱۸:۳۸ب.ظ)
ابتلاي 60 تا 70 هزار نفر به بيماري ام اس در کشور موج - عضو هيات علمي دوزادهمين کنگره بين المللي ام اس اظهار کرد: اين بيماري در تمام نژادها و قوميتهاي ايراني وجود دارد اما در برخي مناطق کشور مانند مناطق غربي، شمالي و مرکزي شيوع بيشتري دارد اما در نقاط شرق و جنوب شرق کمتر ديده ميشود.
به گزارش خبرگزاري موج،سيدمسعود نبوي در آستانه برگزاري دوازدهمين کنگره بين المللي ام اس يکي از علل شيوع بيشتر ام اس در اين مناطق را نژاد و قوميت دانست و گفت: به عنوان مثال در استان سيستان و بلوچستان به دليل نوع قوميت اين منطقه ابتلا به اين بيماري کمتر است اما در آذربايجان، کردستان، کرمانشاه يا استانهاي مرکزي بيشتر است.
وي علت ديگر را عوامل محيطي موجود در اين مناطق عنوان کرد و افزود: به عنوان مثال در سالهاي جنگ تحميلي در مناطق غربي کشور سالهاي سال استرسهاي طولاني و شديد وجود داشت که احتمال داده ميشود در کنار عواملي مانند سموم و بمبهاي شيميايي باقي مانده از جنگ در شيوع بيشتر ام اس در اين مناطق تأثير داشته باشند.
دبير کنگرهام اس گفت: بيماريام اس در ساير کشورهاي دنيا نيز شايع است به طوري که بيش از 2 و نيم ميليون نفر در جهان به اين بيماري مبتلا هستند.
وي با بيان اينکه اين بيماري در برخي کشورها شايع تر و در برخي کشورها از شيوع کمتري برخوردار و نادر است، ادامه داد: شيوع ام اس در زنان حدود سه برابر بيشتر از مردان است.
نبوي در مورد سن شيوع اين بيماري گفت: سن شيوع اين بيماري بين 20 تا 40 سالگي است البته در کودکان و بزرگسالان نيز ديده ميشود اما به طور کلي بيشتر در اين محدوده سني خود را نشان ميدهد.
وي خاطر نشان کرد: بيماريام اس دو نوع عودکننده و پيشرونده دارد که عموماً فرم شايع اين بيماري، فرم عودکننده آن است.
فوق تخصص مغز و اعصاب در خصوص علل اين بيماري نيز اظهار داشت: اين بيماري هم علت ژنتيکي و هم علت محيطي دارد و از نوع بيماريهاي خود ايمني است که در اثر تغييراتي که در ژنها به وجود ميآيد و تاثيراتي که عوامل محيطي بر اين ژنها اعمال ميکنند، ايجاد ميشود.
نبوي توضيح داد: در اثر اين عوامل در واقع سيستم ايمني بدن بخشي از مغز و نخاع را تحت تهاجم خود قرار ميدهد و در نتيجه بيماري ام اس ظهور مييابد.
عضو هيات علمي دوزادهمين کنگره بين المللي ام اس درخصوص عوامل ژنتيکي گفت: ژنتيک تاحدي در بروز ام اس نقش دارد يعني اگر فردي در بستگان درجه يک خود اين بيماري را داشته باشد، خطر ابتلاي او بيشتر ميشود اما اين به معناي ابتلاي صددرصدي نيست و برحسب اينکه چقدر ژنتيک مشترک با فرد مبتلا داشته باشد، خطر ابتلا به اين بيماري تغيير ميکند.
نبوي با ذکر اين مطلب که به طور کلي خطر ابتلا به ام اس در اثر عوامل ژنتيکي چندان بالا نيست، افزود: به عنوان مثال اگر مادريام اس داشته باشد، احتمال اينکه فرزندي با بيماريام اس به دنيا بياورد تنها در حدود 5 تا 6 درصد است.
وي در خصوص عواملي محيطي نيز گفت: برخي عوامل محيطي مانند ويروسها، سموم، آلودگيهاي مختلف زيست محيطي، کمبود ويتامين دي و نور آفتاب در بروز اين بيماري نقش دارند.
نبوي تاکيد کرد: بين دو و نيم تا 40 درصد ميتوان عوامل ژنتيکي را در بروز بيماري و برحسب اينکه چقدر ارتباط ژنتيکي بين نزديکان مبتلا و افراد سالم وجود دارد، دخيل دانست. در واقع حدود 15 تا 20 درصد افرادي که مبتلا به ام اس هستند، يکي از بستگان نزديک آنها به اين بيماري مبتلا هستند.
وي خاطرنشان کرد: اين به آن معناست که نقش ژنتيک در بروز اين بيماري وجود دارد اما چندان قوي نيست و عوامل محيطي نيز بايد وجود داشته باشند تا فردي که ژنهاي مستعد ابتلا به ام اس را دارد، به اين بيماري مبتلا شود.
دوازدهمين کنگره بين المللي ام اس با حضور جمعي از متخصصان داخلي و خارجي از 21 تا 22 آبان ماه سال جاري در سالن ساري برگزار مي شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]