واضح آرشیو وب فارسی:مهر: معاون طلاب حوزه علمیه قزوین:
روحانیت در دفاع مقدس پیشگام و پیشرو بود
شناسهٔ خبر: 2929407 - جمعه ۱۰ مهر ۱۳۹۴ - ۱۲:۰۹
استانها > قزوین
قزوین- معاون امور طلاب و دانش آموختگان حوزه علمیه قزوین گفت: روحانیت همپای دیگر گروههای جامعه در دفاع مقدس و تبلیغ امور دینی پیشگام و پیشرو بود و نقش تعیین کنندهای در پیروزی ها داشت. به گزارش خبرنگار مهر، دوران دفاع مقدس فرصت مناسبی برای بررسی خاطرات جنگ و گفتگو با رزمندگانی است که در حماسه دفاع مقدس نقش داشتند که به این بهانه در گفتگو با حجت الاسلام علاالدین صفی خانی معاون امور طلاب و دانش آموختگان مرکز مدیریت حوزه علمیه قزوین از آن دوران پرسیدیم. *چه سالی وارد حوزه علمیه شدید؟ در سال ۱۳۶۱ وارد حوزه علمیه شدم و در مدرسه علمیه شیخ الاسلام مشغول دروس حوزوی شدم و از محضر اساتیدی همچون آیت الله باریک بین،مرحوم آیت الله مظفری، حجت الاسلام والمسلمین امیری، مرحوم میرفتاحی، مرتضوی و همچنین در درس خارج از محضر حضرت ایت الله محمدی تاکندی تلمذ کردم.
*چگونه عازم جبهه شدید و در کدام عملیات مجروح شدید؟ پایه سوم بودم وقتی که جنگ شروع شد همه اقشار برای دفاع از دین و این خاک مقدس به جبهه ها اعزام شدند و در این میان طلاب نیز که نقش محوری و تاثیرگزاری درجبهه ها داشتند به این مناطق اعزام شدند. شهدای روحانیت در کشور نشان دادند که از همه اقشار پیشتاز هستند. در آن زمان که فرزندان این آب وخاک در دفاع از میهن اسلامی گوش به فرمان ولی امر خود حضرت امام خمینی (ره) بودند و سراز پا نمی شناختند رهسپار جبهه ها شده و تنها هدف این عزیزان این بود که نگذارند این خاک مقدس حتی وجبی از آن در تصرف دشمن بعث قرار گیرد. آن زمان به افرادی که زیر سن ۱۸ سال داشتند اجازه نمی دادند که به جبهه بروند و بنده چون به سن ۱۸ سال نرسیده بودم چند بار با التماس و خواهش تقاضا کردم ولی این اجازه را ندادند و در سال ۶۳ در حالی که فقط ۱۸ سال داشتم به جبهه اعزام شدم. دوره اموزشی را در تهران پادگان افسریه گذراندم و پس از پایان این دوره به مدت ۶ ماه در کردستان و مناطقی از سردشت برای دفاع از این خاک آنجا بودیم. *در جبهه کار اصلی شما چه بود؟ روحانیونی که به جبهه ها اعزام می شدند هم کار شان تبلیغی بود و هم رزمی و حتی بعضی از روحانیون نیز در بیشتر عملیات مهم حضور موثری داشتند وقتی که فردی به جبهه اعزام می شد رده و رسته وی مشخص می شد. رده من آرپی جی زن بودم.
*در کدام عملیات ها حضور داشتید و کجا مجروح شدید؟ در عملیات کربلای ۴، والفجر ۸، شلمچه (کربلای ۵) کوشک، هورالعظیم بودم و در عملیات والفجر ۸ و کربلای ۴ از ناحیه پا و چشم مجروح شدم. با اکثر شهدای طلبه وغیر طلبه در جبهه ها انس و رفاقت داشتیم که شهید محمد علی صفی خانی، شهید ابراهیم مظفری، شهید باقر علمی، شهید وهابی، شهید ابوطالب قسطینی، شهید علی سواری و دیگر شهدای طلبه استان مانوس بودیم. *از شهید محمد علی صفی خانی بیشتر بگویید. بنده با این شهید بزرگوار همزمان وارد حوزه علمیه شدیم. این شهید تک فرزند بود و فروتنی وتواضع این شهید مثال زدنی بود. شهید صفی خانی به نماز اول وقت بسیار اهمیت می داد و همیشه نصیحت وی به رزمندگان این بود که نماز اول وقت را ترک نکنند و دیگری قرائت قران بود که همیشه یک سوره و یا یک جز از قران را تلاوت می کرد. دیگر این که به نظافت خیلی اهمیت می داد و در بیشتر کارهایی که به رزمندگان محول می شد ایشان همیشه جلوتر از بقیه بود و در همه کارها از قبیل نظافت و شستن ظروف و غیره با دیگران همکاری مضاعفی داشت. *از ایشان در جبهه چه خاطراتی دارید؟ در جبهه بسیار روحیه بالایی داشت و علاوه بر اینکه به بیان مسایل شرعی و عقیدتی برای رزمندگان می پرداخت در خط مقدم نیز همیشه جلو تر از بقیه بود. این شهید بزرگوار در جبهه با یک عشق و علاقه فراوان به روایت و احادیث ائمه معصومین برای رزمندگان می پرداخت و سرانجام در عملیات کربلای ۵ از ناحیه سینه مجروح و شهید شد.
*نقش روحانیت در جبهه ها چه بود و در استان چه تعداد شهید روحانی تقدیم انقلاب شده است؟ روحانیت نقش مهم وتاثیر گزاری داشتند، هم در جهاد اصغر وهم در جهاد اکبر حضوری موثری در جبهه ها داشتند. روحانیت در جبهه ها هم دوش رزمندگان در اکثر عملیات های مهم حضور فعالی داشتند و برخی از افراد نیز در زمینه تبلیغی و بیان مسایل شرعی و دینی برای رزمندگان دریغ نمی کردند. در برخی موارد حتی اگر رزمندگان نیازمند همفکری بودند با روحانیت مشورت می کردند. روحانیونی زیادی در جبهه حضور داشتند مانند شهید باقر علمی که حتی در جبهه نیز دروس حوزوی تدریس می کرد و در عملیات نیز نقش مهمی داشتند. ۴۰۰۰ هزار شهید روحانی در کشور و در استان قزوین بیش از ۱۰۷ شهید روحانی تقدیم کرده ایم که نشان می دهد روحانیت در دوران پر افتخار دفاع مقدس مانند همه اقشار پیشگام بودند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]