تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 23 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام حسین (ع):بر خداوند است كه هيچ گرفتارى به زيارت من نيايد مگر آن كه او را شادمان بازگردانم و...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1840699560




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

سطحی‌شدن ترانه‌های امروزی را قبول ندارم


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: سطحی‌شدن ترانه‌های امروزی را قبول ندارم
زبان در بافت زبانی مردم تأثیر خواهد گذاشت و همین موضوع در آینده شعر ما را متحول می‌کند.


به گزارش خبرنگار حوزه موسیقی گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ این روزها جامعه موسیقی پر است از آثار متفاوت موسیقی در سبک‌های گوناگون همراه با ترانه و ملودی‌هایی که بنا به سلایق و خواسته‌های غالب افراد جامعه با تنوع بسیاری ساخته شده‌اند. گاهی می‌بینیم که بعضی از این آثار همانند تئاتر‌های آزاد، بازاری‌اند و صرفاً جهت اهداف تجاری تولید می‌شوند.


باید در نظر داشت که یکی از فاکتور‌های مهم در شنیده‌شدن یک اثر موسیقایی ترانه آن است. بخصوص اینکه موسیقی امروز بیش از ملودی‌محور بودن، کلام‌محور است. اما سطح کیفی ترانه‌هایی که امروز می‌شنویم به موضوعی بحث‌برانگیز تبدیل شده و باید این را در نظر داشت که در طول 40 سال گذشته با توجه به شرایط حاکم بر جامعه و سلایق عموم مردم در هر دهه دستخوش تحولات بسیاری شده است. همین موضوع باعث شده تا وضعیت ترانه‌های امروزی را مورد بررسی قرار دهیم و نظرات مسعود امامی ترانه‌سرای با تجربه‌ کشورمان را در این مورد جویا شویم.


مسعود امامی ترانه‌سرا و خواننده در گفتگو با خبرنگار حوزه موسیقی گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ حوزه موسیقی گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان در خصوص وضعیت ترانه‌های امروزی گفت: در هر زمینه‌ای فعالیت‌ها، دو فاکتور کمیت و کیفیت وجود دارند و زمانی که کمیت بالا برود، سطح کیفی نوسان پیدا می‌کند. 


وی با بیان اینکه سطحی‌شدن ترانه‌های امروزی را قبول ندارد، اظهار داشت: ما در ابتدا باید ببینیم که چند ترانه‌سرا، آهنگساز و خواننده در عرصه موسیقی فعالیت می‌کنند تا بتوانیم کارهای آن‌ها را مقایسه کرده و بسنجیم. باید دید چند ترانه خوب و دارای بار معنایی مناسب توسط خوانندگان ایده‌آل همراه با اتاق فکر مناسب وجود دارد؟


امامی عنوان کرد: زمانی که تعداد آثار تولیدی در حوزه موسیقی افزایش می‌یابد، شاهد آن خواهیم بود که کنترل این آثار سخت‌تر می‌شود.


این ترانه‌سرا در خصوص نقش خوانندگان در انتخاب ترانه‌هایی که توسط آن‌ها خوانده می‌شود، گفت: باید یک خواننده را تعریف کرد، خواننده خوب کسی است که صدای قابل تحمل دارد و بجا و با احساس می‌خواند و همچنین درک درستی از خوانندگی دارد. در نتیجه با شنیدن کارهایش به راحتی می‌توان فهمید که تفکری مناسب در پشت این ترانه‌هایی که می‌خواند، وجود دارد.


وی افزود: هر موسیقی به نیت خاص تولید می‌شود. برخی آثار موسیقایی به نیت پخش در شبکه‌های ماهواره‌ای و یا استفاده از ریتم‌ها به جهت ایجاد هیجان تولید می‌شوند که در واقع نوعی موسیقی مجلسی و یا موسیقی روحوضی مدرن است. این نوع موسیقی‌ها وترانه‌های آن‌ها را نمی‌توان در گروه موسیقی فاخر قرار داد. عقیده من این است که هیچ‌گونه تفکری در پشت این ترانه‌ها و آهنگ‌ها وجود ندارد.


مسعود امامی که تجربه سال‌ها حضور در کارگاه  ترانه را به عنوان کارشناس دارد، در خصوص نقش برگزاری کارگاه‌های ترانه‌سرایی در پیشرفت و بالا رفتن سطح کیفی ترانه‌هایی که امروز می‌شنویم، عنوان کرد: اصولاً ترانه‌سرایی مقوله‌ای آموختنی نیست و تنها می‌توان به این ترانه‌ها شکل داد.


وی افزود: ذوق و قریحه ترانه‌سرایی را نمی‌توان از ابتدا در فردی به وجود آورد، زیرا شاعر بودن یک امر ژنتیکی است وحضور در کارگاه‌های ترانه‌سرایی به تنهایی می‌تواند به تبلور و دیده شدن ترانه‌ها کمک کند.


وی در خصوص وضعیت ترانه‌های امروزی گفت: تفاوت عمده‌ای که بین شعر و ترانه وجود دارد، زبان است. زبان تابع زمان است، در واقع ترانه نیز تابع زبان محاوره و سلیقه جامعه است و به همین دلیل نمی‌توان پیش‌بینی کرد که در آینده چه اتفاقی می‌افتد و وضعیت ترانه‌ها در آن زمان چگونه خواهد بود و چه قالبی از شعر، زبان آن روز خواهد شد. در نتیجه تنها زمان این موضوع را مشخص می‌کند.


امامی همچنین گفت: ترانه‌های امروزی قابل انتقاد‌تر هستند. رشد فکری جامعه نسبت به چهل سال گذشته بالاتر رفته و سلیقه‌ها نیز تغییر کرده است که باعث شده زبان ترانه و شعر، تعمق سابق را نداشته باشد و در نتیجه ساده‌تر به نظر برسد.


وی اظهار داشت: شکل و قالب ترانه با موسیقی پاپ سنجیده می‌شود، ما از سال 58 تا سال 76 موسیقی پاپ نداشتیم و نتوانستیم در بحث ترانه‌سرایی تدریس و کارشناسی داشته باشیم.


در این 20 سال نبودن ترانه باعث ماندگاری ترانه‌های پیش از انقلاب شد و در نتیجه مردم ما از موسیقی پاپ در آن زمان به موسیقی لس‌آنجلسی رسیدند. اما امروز می‌بینیم که اکثر جوانان به سوی موسیقی داخلی کشیده می‌شوند و این باعث خوشحالی است و جای امیدواری دارد.


امامی همچنین از عملکرد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این زمینه ابراز خوشحالی کرد و گفت: خوشبختانه وزارت ارشاد در این راستا قدم مثبتی برداشته است و در روند صدور مجوز برای ترانه‌ها چه از نظر زمان و چه از نظر اعمال سلیقه‌ها طی ده سال گذشته، رو به جلو بوده است.


این ترانه‌سرا در پایان با ابراز امیدواری نسبت به آینده موسیقی کشور گفت: به همکاران عزیزم پیشنهاد می‌کنم صبر و حوصله و دقت نظر داشته باشند و بدانند که قلم حرمت دارد و ترانه‌سرایان رسالت مهمی بر عهده دارند و باید این را بدانیم که گذر زمان و سلیقه افراد جامعه در نوع و سبک ترانه‌های آن زمان نقش بسزایی دارد.








انتهای پیام/





اشتراک گذاری




مطالب مرتبط

صداهایی که از زیرزمین به کف پیاده‌رو رسیدند! انگار همه در این شهر خواننده‌اند!
نگاه خوانندگان به محتوای دیروز و امروز ترانه‌ها
موسیقی باید نگاه حمایتی و ارزشی داشته باشد





۰۹ مهر ۱۳۹۴ - ۰۹:۵۵





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 10]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن