تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 20 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هر كس امر به معروف كند به مؤمن نيرو مى بخشد و هر كس نهى از منكر نمايد بينى منافق را ب...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1814689480




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

بدون ایران و روسیه در‌خاورمیانه صلح ایجاد‌نمی‌شود |اخبار ایران و جهان


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: بدون ایران و روسیه در‌خاورمیانه صلح ایجاد‌نمی‌شود
وزیر خارجه اسبق انگلیس با بیان آنکه انحلال ارتش عراق در سال ۲۰۰۳ توسط آمریکا عامل مهم ایجاد داعش بوده است،‌ بر لزوم گفتگو با بشار اسد و ایفای نقش روسیه و ایران برای حل بحران سوریه تاکید کرد.
کد خبر: ۵۳۵۶۴۸
تاریخ انتشار: ۰۸ مهر ۱۳۹۴ - ۲۰:۵۳ - 30 September 2015


وزیر خارجه اسبق انگلیس با بیان آنکه انحلال ارتش عراق در سال ۲۰۰۳ توسط آمریکا عامل مهم ایجاد داعش بوده است،‌ بر لزوم گفتگو با بشار اسد و ایفای نقش روسیه و ایران برای حل بحران سوریه تاکید کرد.

به گزارش فارس، وزیر خارجه اسبق انگلیس، در عمان و طی اظهاراتی بر لزوم مذاکره با ایران و روسیه به منظور پایان دادن به بحران سوریه تاکید کرد.

به گزارش «مسقط دیلی»،‌ وزیر خارجه اسبق انگلیس طی سخنرانی در پایتخت عمان، با انتقاد از انحلال ارتش عراق در سال 2003 گفت: «تصمیم آمریکا اشتباه بود و بعثی زدایی کردن نیروهای مسلح یک تصمیم دیوانه‌وار بود. دو میلیون نفر شغلشان را از دست دادند اما سلاح‌ در دستشان بود. وقتی شما به داعش نگاه می‌کنیند می‌بینید که بسیاری از آنها عضو ارتش سابق عراق هستند».

جک استراو که خود در زمان جنگ آمریکا و انگلیس به عراق وزیر خارجه دولت تونی بلر بود، افزود: «طرحی برای عراق وجود داشت اما پل برمر ناگهان بدون اطلاع کاندولیزا رایس و همچنین ما آنرا تغییر داد که این تصمیم یکی از تصمیمات دن کیشوت وار بود که بدون مشورت اتخاذ شد و نتایج فاجعه‌باری داشت».

وی افزود: «همه ما امیدوار بودیم که امور و اوضاع در خاورمیانه جور متفاوت و دیگری پیش می‌رفت اما چیزی که ما هرگز انتظار نداشتیم، 11 سپتامبر و همه سلسله اتفاقات به دنبال آن بود».

وزیر خارجه اسبق انگلیس با اشاره به موضوع ایران و مذاکرات هسته‌ای تروئیکای اروپایی با ایران تصریح کرد: «من برخی تاسف‌ها و پشیمانی‌هایی در قبال عراق دارم اما در مورد ایران هیچ تاسف و پشیمانی ندارم چرا که من در صف جلو و جلودار استدلال برای بحث ساختار سه کشور اروپایی (E-3 ) بودم. من تروئیکای اروپایی را تا دوره احمدی نژاد رهبری کردم اگرچه که او مرد مورد حمایتی نبود اما من استدلال کردم که ما باید با ایران مرتبط و در تعامل باقی بمانیم».

استراو با اشاره به بحران‌های اخیر منطقه خاورمیانه و به ویژه سوریه گفت: «باید در سوریه بین علوی‌ها، شیعیان و سنی‌ها سازش ایجاد شود و من برای مدت‌های مدید است که معتقد بوده‌ام باید با رژیم اسد مکالمه و صحبت شود. اغلب ما روش حکومت و اداره امور کشور رئیس‌جمهور اسد را تایید نمی‌کنیم اما من متاسفم که بگویم جایگزین آن(جایگزین رئیس‌جمهور سوریه)، ‌فاجعه است. این موضوع ادراک نیست. وقتی همه این مسائل شروع شد من گفتم باید با اسد مذاکره و مکالمه کنیم».

وی ادامه داد: «روسیه پایگاه بزرگ دریایی در سوریه دارد و صاحب منافع در آنجا است و این موضوع یکی از دلایلی بوده که روس‌ها نمی‌گذارند سوریه به خودی خود واگذار شود. شما به دخالت و ایفای نقش روسیه، ایران،‌ترکیه،‌ عربستان سعودی و نیز گروه 5(کشور عضو شورای امنیت سازمان ملل) نیاز دارید».

استراو افزود: «راهی جز راه حل سیاسی وجود ندارد مگر آنکه خواهان محو نیمی از جمعیت سوریه اعم از شیعه یا سنی باشید. باید یک بازنگری استراتژیک درباره خاورمیانه ایجاد شود که این بازنگری شامل عربستان سعودی و ایران باشد. این موضوع بسیار ناامیدکننده است که آمریکا و دیگران در حال تلاش برای دور کردنو پس زدن ایران بوده‌اند».

وزیر خارجه اسبق انگلیس درباره بحران پناهجویان در اروپا هم تصریح کرد: «حقیقت آن است که اروپا درگیر یک وضع در هم و برهم وحشتناک در ارتباط با پناهجویان شده است. برخی از افراد دخیل، پناهجویان واقعی هستند که از کشت و کشتار در کشورشان متواری  شدند اما بسیاری از آنها مهاجران اقتصادی هستند».

وی با انتقاد از مواضع آلمان افزود: «من شخصا فکر می‌کنم صدراعظم مرکل وقتی گفت که ما 800 هزار(پناهجو) را خواهیم پذیرفت، اشتباه بزرگی مرتکب شد. این موضوع مهم نیست که شما چه تعداد پذرفته‌ و یا می‌خواهید بپذیرید بلکه موضوع آن است که شما تعداد بیشتری را تشویق به آمدن می‌کنید».

استراو ادامه داد: «شما این مشکل را با تشویق مردم به آمدن حل نمی‌کنید. تا زمانی که عدم تطابق و تناسب بسیار زیاد بین ثروت و درآمد بین اروپای شمالی و غربی و خاورمیانه و همچنین خشونت وحشتناک وجود دارد، افرادی خواهند بود که خواهان داشتن زندگی بهتر در جای دیگری هستند. بهترین رویکرد تامین مالی برای اردوگاه‌ها در کشورهای مجاور(سوریه) شبیه به ترکیه، لبنان و اردن است. به این کشورها حمایتهایی که نیاز دارند بدهید اما افراد را به سفر به اروپای غربی تشویق نکنید».












این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن