واضح آرشیو وب فارسی:فارس: گزارش فارس از برگزاری نخستین سمینار بینالمللی حفاری در کیش/
لزوم توجه به محیط زیست در صنعت حفاری / ضرورت ایجاد تعامل و ارتباط صنعت و دانشگاه
در نخستین سمینار پیشرفته بینالمللی فنآوری سیالات حفاری عنوان شد: در صنعت حفاری باید به محیط زیست توجه شود و از آسیب رساندن به آن جلوگیری و حفاریهای که در ایران صورت میگیرد.
به گزارش خبرگزاری فارس از جزیره کیش، کوروش طهماسبی پیش از ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه در جزیره اظهار داشت: ارتباط بسیار نزدیکی با دانشگاه صنعتی شریف برقرار شده و در حال حاضر دانشجویان در حال استفاده از امکانات دانشگاه برای اجرای پروژههای تحقیقاتی خود هستند و در همین راستا آموزش و تربیت نیروی انسانی اعم از افرادی که در حال کار در این صنعت هستند و هم دانشجویانی که علاقهمند به فعالیت در این عرصه هستند، در دستور کار ما قرار دارد. وی در ادامه افزود: در سال 2014 مجله نیویورک تایمز، جزیره کیش را در رده دهم جزایر زیبای دنیا قرار داده بود و این مهم بر جذابیتهای برگزاری این سمینار در جزیره زیبای کیش موثر واقع شد و در نهایت با همکاری سازمان منطقه آزاد و پردیس بینالمللی دانشگاه صنعتی شریف این سمینار چهار روزه را برگزار کردیم و در اندیشه فعال شدن واقعی بخش خصوصی به این معنی که در عمل ثابت کنند در مسیر توسعه کشور گام بر میدارند، هستیم. مدیر عامل سیالات حفاری پارس گفت: قدم نخست برگزاری این سمینار بزرگ 10 ماه پیشتر برداشته شد و پس از یک برنامهریزی شش ماهه در نهایت اجرایی شد و حضور دانشگاه های مطرح ایرانی و خارجی میتواند نتایج ارزشمند در راستای ارتقا و انتقال تکنولوژی داشته باشد ضمن این که انتقال تکنولوژیهای پیشرفته با برنامهریزی هدفمند امکانپذیر است. وی اذعان کرد: نیازهای صنعت باید به دانشگاهها اعلام شود و با کمک دانشگاه این تکنولوژی انتقال داده خواهد شد و ما نخستین شرکت دانشبنیان در کشور هستیم و تنها آزمایشگاه دارای گواهینامه ایزو 025 را در اختیار داریم و در شرایط کنونی در مقوله تحقیق توسعه و آموزش نیروی زیادی صرف کردهایم. مدیر عامل سیالات حفاری پارس در ادامه افزود: بالا بردن سرعت حفاری و نگهداری صیانتی از مخازن هیدروکربنی کشور برخی از اهداف تحقیقاتی ما به شمار میرود و بر همین اساس باید ارتباط دانشگاه و صنعت بیش از پیش تحکیم شود. این فعال صنعت انرژی کشور گفت: شرکتکنندگان در این سمینار بیش از 100 نفر از متخصصان شرکتهای زیر مجموعه وزارت نفت شامل شرکتهای ملی مناطق نفتخیز جنوب، ملی حفاری ایران، مهندسی توسعه نفت، مناطق مرکزی، مدیریت اکتشافات، نفت و گاز پارس، نفت و گاز اروندان، حفاری شمال، توسعه صنعت نفت و گاز پرشیا، پترو گوهر فراساحل کیش و پترو پارس که در دو کلاس 50 نفری گرد هم آمدند. طهماسبی گفت: با حضور اساتید دانشگاههای مطرح اروپایی از جمله کمبریج، لندن و واتفورد در راستای دانشافزایی متخصصان داخلی، به مباحث فنی و مهندسی حوزه سیال حفاری پرداخته شد و در واقع روشهای ورود تکنولوژی جدید و بروز صنعت سیال حفاری و افزایش سطح علمی و تخصصی کارشناسان و فعالان این بخش مورد کنکاش قرار گرفت. وی ادامه داد: حضور اساتید برتر دانشگاههای لندن، واتفورد و کمبریج ، مدیران ارشد شرکتهای مطرح صنعت سیال حفاری برای نخستین بار در کشور و جزیره کیش اتفاق افتاد و در راستای تحقق این مهم و حضور این چهرههای مطرح در سمینار پیشرفته بینالمللی فنآوری سیالات حفاری حدود 10 ماه زمان صرف شد.
در ادامه این نشست خبری پروفسور پاول لوک هام از کشور انگلستان گفت: در صنعت حفاری باید به محیط زیست توجه شود و از آسیب رساندن به آن جلوگیری و حفاریهای که در ایران صورت میگیرد نباید به محیط زیست آسیبی رساند و البته در این صنعت مقوله حفظ محیط زیست از جایگاه ویژهای برخوردار است و در همین راستا نیز اقدامات خوبی صورت گرفته است. این دانشمند سیال حفاری، سطح علمی شرکتکنندگان در سمینار و سازماندهی آن را بسیار خوب عنوان و تأکید کرد: متخصصان ایرانی و فعالان این حوزه از توان فنی خوبی برخوردار هستند. وی ایرانیان را یکی از ملتهای علاقهمند به یادگیری دانست و گفت: دانشجویان ایرانی که در لندن تحصیل میکنند بسیار پر کار و علاقهمند به یادگیری علم هستند. استاد دانشگاه کمبریج انگلستان سمینار برگزار شده را خوب ارزیابی کرد و گفت: کیش ظرفیت بالایی برای برگزاری سمینارهای آموزشی دارد. بوئک با تأکید بر اینکه ارتباط بینالمللی باید بین متخصصان ایرانی و خارجی توسعه یابد توان دانشجویان ایرانی را خوب و بالا عنوان کرد. این استاد دانشگاه، تقویت ارتباطات بینالملل ایران با کشورهایی که در حوزه حفاریهای نفتی فعال هستند را در تبادل اطلاعات علمی و رونق بیش از پیش این صنعت موثر دانست. لوئیجی مرلی محقق و استاد دانشگاه میلان نیز با ابراز رضایت از برگزاری سمینار از میهماننوازی ایرانیان قدردانی کرد. لوئیس اسمیت استاد دانشگاه و محقق از اسکاتلند به توان بالای متخصصان ایرانی در استفاده از تکنیکهای حفاری اشاره کرد و گفت: جلوگیری از هدر رفت سیالات در اقتصاد حفاری نقش موثری دارد. معاون آموزشی و پژوهشی پردیس بینالملل دانشگاه صنعتی شریف کیش نیز در این نشست، سمینار دوم در کیش را بسیار هدفمند دانست و گفت: مناطق آزاد قابلیتهای زیادی برای توسعه دانشگاههای مطرح کشور دارد. علی غفاری گفت: باید از فضای مناسب پساتحریم نهایت بهره را ببریم و قبل از این که به فکر جذب دانشجوی خارجی باشیم باید شرایط حضور دانشگاههای معتبر دنیا و ارتباط با دانشگاههای مطرح در جزیره کیش را فراهم کنیم. معاون آموزشی و پژوهشی پردیس بینالملل دانشگاه صنعتی شریف کیش با بیان اینکه نقش دانشگاههای مناطق آزاد نیازمند باز تعریف است گفت: با برنامهریزی منسجم و با ارائه تسهیلات به دانشجویان میتوان زمینه لازم برای تحصیل دانشجویان خارجی در دانشگاههای معتبر از جمله شریف و تهران در کیش را فراهم کرد. وی با اشاره به اهمیت زیاد تعامل و ارتباط صنعت و دانشگاه تصریح کرد: دانشگاه شریف کیش دست همکاری به سوی صنایع نفت و گاز، انرژی و محیط زیست دراز میکند و آماده همکاری با این صنایع است. انتهای پیام/88003/ت40
94/07/08 - 15:21
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]