واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: واکنش اوباما به شعار مرگ بر آمریکا ایرانیان
رئیسجمهوری آمریکا در هفتادمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل، تاریخ مردم ایران را «غرورآفرین» خواند اما از شعارهای مردم علیه کشورش نیز انتقاد کرد و گفت:«مرگ بر آمریکا (برای آنها) اشتغال ایجاد نمیکند و امنیت را هم ارتقاء نمیدهد.»
کد خبر: ۵۳۵۱۷۵
تاریخ انتشار: ۰۷ مهر ۱۳۹۴ - ۰۷:۰۰ - 29 September 2015
رئیسجمهوری آمریکا در هفتادمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل، تاریخ مردم ایران را «غرورآفرین» خواند اما از شعارهای مردم علیه کشورش نیز انتقاد کرد و گفت:«مرگ بر آمریکا (برای آنها) اشتغال ایجاد نمیکند و امنیت را هم ارتقاء نمیدهد.»
به گزارش فارس، «باراک اوباما» درباره مسائل کشورهای مختلف، اعم از ایران، سوریه، روسیه و اوکراین اظهارنظر کرد.
رئیس جمهور آمریکا نطق خود را با برشمردن آنچه به گفته وی دستاوردهای سازمان ملل طی هفتاد سال گذشته بوده، آغاز کرد.
اوباما، تلاش برای بنا گذاردن نظامی متشکل از «هنجارها و قواعد بین المللی» را یکی از همین دستاوردها خواند که به زعم وی به ایجاد سطح بی سابقه ای از رفاه و پیشرفت منجر شده است.
رئیس دولت آمریکا با بیان اینکه این پیشرفت ها «واقعی» است اضافه کرد می توان آن را بر اساس «جان های نجات داده شده، بیماری های درمان شده و گرسنگی های برطرف شده» سنجید و اندازه گرفت.
رئیس جمهوری آمریکا سپس به بیان خطراتی ادعایی پرداخت که به گفته وی ذهنش را مشغول کرده، اما اضافه کرد که انها را نمی توان با «روش های قدیمی جنگ و زور» حل و فصل کرد.
او گفت: :در مقام رئیس جمهور آمریکا، نگران خطراتی هستم که پیش روی ما است، اما معتقدم نمی توانیم به روش های قدیمی جنگ و زور بازگردیم.»
رئیس جمهور آمریکا سپس تأکید کرد: «هیچ ملتی نمی تواند خودش را از خطر تروریسم، سیل مهاجران یا خطر گرم شدن هوا جدا کند.»
اوباما در ادامه تصریح کرد کشورش صرفنظر از قوت اقتصاد یا ارتش نمی تواند به تنهایی مشکلات را حل کند.
او گفت: «فرقی نمی کند ارتش یا اقتصاد ما چقدر نیرومند باشد، نمی توانیم مشکلات را به تنهایی حل کنیم. باید با ملل دیگر همکاری کنیم.»
اوباما سپس درباره مسائل داخلی کشورها و نحوه های حکومت داری به اظهارنظر پرداخت و گفت: «سرکوبگری نمی تواند پایه گذار انسجام اجتماعی مورد نیاز برای موفقیت کشورها باشد. شما می توانید مخالفانتان را حبس کنید، اما ایده ها را نمی توان زندانی کرد.»
وی همچنین تأکید کرد: «در جهان امروز، معیار قدرت، نه کنترل اراضی یا منابع، بلکه موفقیت مردم آنها است.»
رئیس جمهور آمریکا در تأکید بر نقش همکاری ها و چندجانبه گرایی گفت: «بنیان گذاران سازمان ملل می دانند که ملت های ما هنگامی که گام در راه مشارکت می گذاریم، امنیت بیشتری دارند تا زمانی که بهع تقابل رو می آوریم.»
رئیس جمهور آمریکا مذاکرات هسته ای ایران که به انعقاد توافقی چندجانبه منجر شد را نمونه ای از موفقیت همکاری ها در عرصه بین المللی دانست.
اوباما درباره سند «برجام» گفت: «نظام منع اشاعه سلاح های هسته ای تقویت، جنگ بالقوه دفع و جهان ما امن تر شد.»
رئیس جمهوری آمریکا در بخشی از اظهاراتش درباره ایران ادعا کرد هدف تحریم ها تنبیه ایران نبوده و اضافه کرد هدف از این اقدامات، آزمودن اراده ایران برای تغییر دادن رویه ها و خط مشی ها خود در پرونده برنامه هسته ای این کشور بوده است.
اوباما سپس به مسائل روسیه پرداخت و با متهم کردن این کشور به نقض حاکمیت ارضی اوکراین به شدت از مسکو انتقاد کرد.
رئیس جمهور آمریکا با ادعای اینکه واشنگتن منافع اندکی در اوکراین دارد، گفت: «هنگامی که حاکمیت و تمامیت ارضی کشوری آشکارا نقض می شود، نمی توانیم بی تفاوت باشیم.»
اوباما درباره کوبا هم ادعا کرد دلیل تغییر رویه در قبال این کشور، ناکارآمدی آن در ارتقاء زندگی مردم بوده است: «برای ۵۰ سال ما سیاستی در کوبا را دنبال می کردیم که کمکی به بهبود زندگی مردم کوبا نمی کرد. ما این را تغییر داده ایم.»
رئیس جمهوری آمریکا درباره مبارزه بر داعش، بر ضرورت همکاری کشورها تأکید کرد اما گفت که این فرایند زمان بر خواهد بود.
اوباما با بیان اینکه مسلمان ها باید با کسانی که اسلام را تحریف می کنند مقابله کنند خاطرنشان کرد «داعش برای بقاء به جنگ نیاز دارد.»
رئیس جمهوری آمریکا، هنگام اظهارنظر دربار نقش دموکراسی در تقویت بنیان حکومت ها دولت بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه را به قتل عام متهم کرد و در اظهاراتی ادعامحور، افزود فجایع سوریه در کشورهایی که دموکراسی در آنها حاکم است رخ نمی دهند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 309]