واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۶ مهر ۱۳۹۴ (۱۶:۴۰ب.ظ)
رئيس مجلس خبرگان رهبري خواستار شد: جهان اسلام گروه حقيقتياب پيگيري حادثه منا را تشکيل دهد موج - قم - رئيس مجلس خبرگان رهبري با بيان اين که بايد يک گروه حقيقتياب از طرف جهان اسلام براي پيگيري حادثه منا تشکيل شود، گفت: اينکه وزارت خارجه چند بار تذکر داده و کاردار عربستان را احضار کند کافي نيست، بايد اين موارد را جديتر دنبال کنند.
به گزارش خبرگزاري موج از قم به نقل از مركز خبر حوزه، آيت الله يزدي در درس خارج فقه، با اشاره به فاجعه خونبار منا گفت: حادثه دلخراش و غمانگيز منا حادثه کوچکي نيست، واقعا هر مسلماني و هر انساني بشنود، نميتواند بيتفاوت از کنار آن بگذرد.
وي، با اشاره به لزوم تامين امنيت حجاج در سرزمين امن الهي گفت: در سرزمين وحي که حتي خون حيوان هم نبايد در آن ريخته شود، خون بيش از دو هزار نفر به زمين ريخته و چندين هزار نفر از مسلمانان زخمي شدهاند.
رئيس مجلس خبرگان رهبري افزود: گذشتن از کنار اين چنين مسئلهاي با يک تسليت گفتن يا يک جمله کوتاه که بگوييم دليل اين اتفاق، بيکفايتي مديران است، کافي نيست و حتما لازم است که مقامات مسوول دنياي اسلام در همه کشورهاي اسلامي نسبت به اين حادثه عکسالعمل جدي نشان دهند و براي امنيت حجاج کاري کنند.
رئيس جامعه مدرسين گفت: هر سال جمعيت کثيري از مسلمانان به اين سرزمين پاک ميروند و اگر اين حجاج امنيت نداشته باشند، نقص و ضعف بزرگي براي کساني است که مديريت حج را بر عهده دارند.
آيت الله يزدي در ادامه با بيان اين که ممکن است اين اتفاق تنها ناشي از بيکفايتي نباشد، خاطرنشان کرد: اينکه فکر کنيم اين گونه حوادث ناشي از ضعف مديريت است، بعيد نيست، اما بعيد هم نيست ناشي از توطئه باشد.
استاد حوزه علميه قم بيان داشت: چرا بايد در چنين روزي و در يک فاصله به اين کوتاهي، مسير را ببندند؟ آن هم با توجه به جمعيتي که هر ساله به همين شکل در منا حضور مييابند، طبيعي است که اين کار عوارضي دارد و صرف بيکفايتي و بيتدبيري نميتواند دليل کافي باشد، چنانکه بعضي از رسانههاي وابسته مثل «بي بي سي» و بعضي از راديوهاي ديگر وابسته به غرب، توجيهات بيهوده و سبکي ارائه ميکنند.
وي با تاکيد بر لزوم پيگيري مسئله از سوي نهادهاي مسوول در جمهوري اسلامي ايران تاکيد کرد: وظيفه مقامات مسوول اين است که مسأله را به شکل قضايي دنبال کنند، گرچه دادستان کل کشور هم گفتند که اين فاجعه را از طريق محاکم بينالمللي دنبال ميکنند و محاکم بينالمللي هم مسوول هستند و بايد رسيدگي کنند.
آيت الله يزدي گفت: با اين حال فقط قوه قضائيه مسوول پيگيري نيست، بايد با استفاده از سازمانها و نهادهاي موجود در جهان اسلام مانند سازمان همکاريهاي اسلامي که از همه کشورهاي اسلامي تشکيل ميشود، اقدام جدي صورت گيرد، سازمانهاي بينالمللي در برابر اين فاجعه مسوول هستند، اگر در اين چنين واقعهاي چند آمريکايي کشته شده بود، آيا به راحتي از کنار آن ميگذشتند؟
رئيس شوراي عالي جامعه مدرسين حوزه علميه قم، ضمن تاکيد بر اهميت پيگيري فاجعه منا گفت: بايد يک گروه حقيقتياب از طرف جهان اسلام تشکيل شود، يا دستکم گروهي به نمايندگي از سازمان همکاريهاي اسلامي اين ماموريت را انجام دهد، ضمن اين که دولت محترم ما هم بايد مستقل از دستگاه قضايي عکسالعمل مناسبي داشته باشد.
وي يادآورشد: تسليت گفتن به خانوادههاي کساني که شهيد شدهاند کافي نيست، بايد عکسالعمل جديتري صورت گيرد. اينکه وزارت خارجه چند بار تذکر داده و کاردار عربستان را احضار کند، کافي نيست، بايد اين موارد را جديتر دنبال کنند.
رئيس مجلس خبرگان رهبري همچنين با يادآوري مسووليت حوزههاي علميه تاکيد کرد: حوزههاي علميه و مراجع عظام هم در اين موارد بيتکليف نيستند، اينکه در سرزمين وحي که اگر خون يک حيوان ريخته شود ديه دارد و جرم است، دو هزار نفر کشته شوند و ما فقط در فيضيه تجمعي برگزار کنيم و درس را تعطيل کنيم و با سخنراني و تسليت کار را تمام کنيم، کافي نيست.
وي ادامه داد: بهخصوص در حوزه مقدسه قم که عظيمترين حوزه شيعه است، مسئله شيعه و سني به هيچ وجه در اينجا مطرح نيست، مسأله اسلام و مسلمانان و امنيت سرزمين وحي و مديريت ايام حج مطرح است.
آيت الله يزدي همچنين با اشاره به شرايط استطاعت حجاج و امکان تاثير کاهش امنيت بر عدم استطاعت ادامه داد: اگر امنيت حجاج به خطر بيافتد، اثر سوء بر استطاعت ميگذارد. يکي از شرايط استطاعت براي حج، امنيت است.
وي بيان داشت: اگر هر سال براي حاجيها اين چنين اتفاقاتي پيش بيايد، يک سال آتشسوزي باشد و يک سال پلي فرو بريزد و يک سال جرثقيل بيفتد و امنيت حجاج تامين نشود، در استطاعت حجاج تاثير ميگذارد.
رئيس شوراي عالي جامعه مدرسين گفت: شرايط استطاعت، صرفا استطاعت مالي نيست. امنيت هم يکي از شرايط استطاعت است و با نبود امنيت ميتوان در وجوب حج تشکيک کرد. مگر اينکه به طور رسمي امنيت حجاج را به عهده بگيرند و مسووليت بپذيرند.
وي افزود: تنها مذاکره معمولي و ساده کافي نيست، مسأله ايران، نيجريه و سومالي مطرح نيست، بلکه اين مسأله، مشکل جهان اسلام است. حج متعلق به همه مسلمانان است و اين خسارت براي همه مسلمانان خواهد بود.
آيت الله يزدي همچنين با يادآوري دخالت عربستان در کشور يمن گفت: براي همه روشن شد که سرگرمي عربستان به جنگ با يمن، حتي مانع از همکاري براي امدادرساني به آسيبديدگان و مصيبتديدگان شده است. همکاري مناسبي با گروههاي امداد و يا مسوولان ايراني صورت نگرفته و حتي اجازه ندادند هيأتي حتي دو سه نفره از ايران براي بررسي ماجرا و سرکشي به مجروحان به عربستان بروند.
رئيس مجلس خبرگان با اشاره به خانوادههاي داغديده در جمهوري اسلامي ايران، خاطرنشان کرد: در ايران هم واقعا مصيبت سنگين است. بر اساس آخرين آمار، بيش از يکصد و پنجاه نفر کشته و بيش از سيصد نفر مفقود شدهاند که ممکن است اين مفقودين هم جزء مقتولين باشند که اميدواريم هر چه زودتر زنده پيدا شوند. به بازماندگان اين حادثه تسليت ميگوييم و براي خانوادههاي آسيبديده اين مصيبت هم صبر و اجر از خداوند متعال خواهانيم.
آيت الله يزدي بار ديگر با يادآوري مسووليت مسوولان رسمي و حوزههاي علميه گفت: از مقامات مسوول انتظار داريم به شکل جدي مسئله را پيگيري کنند. از مراجع عظام و حوزه علميه هم درخواست ميکنيم که عکسالعمل جدي داشته باشند. اگر از حوزه علميه قم نامههاي رسمي به سازمانهاي رسمي نوشته شود، حتما تأثير دارد و قطعا مؤثر است.
وي خطاب به حاضران در درس خارج فقه تاکيد کرد: اين مسأله را پيگيري کنيد. به تعطيل کردن يک روز درس و يک روز مجلس فاتحه برگزار کردن اکتفا نکنيد و عکسالعملهاي جدي نشان دهيد.
آيت الله يزدي خاطرنشان کرد: اگر نامه نوشتن به سازمانهاي بينالمللي دشوار است و سازوکار ويژهاي دارد، از دولت خودمان بخواهيد که مسأله را جديتر دنبال کنند. فارغ از مسائل سياسي، بايد به اين فاجعه پرداخت که يک مسأله مذهبي است و با ديد مذهبي بايد به آن نگاه کرد، نه ديد سياسي. ما بايد عکسالعمل مناسبي داشته باشيم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]