تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1834334239
روحانیون نباید از فضای مجازی فراری باشند
واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: روحانیون نباید از فضای مجازی فراری باشند
طلاب و روحانیونی هم که تا بحال به استفاده از فضای مجازی ورود نداشته اند می بایست تلاش خود را بیشتر کنند تا ضمن آموزش و فراگیری کار با شبکه های مجازی، از این پتانسیل موجود نیز در جهت نشر دین بهره برداری کنند.
به گزارش خبرنگار اخبار داغ گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، روحانیت و حوزه های علمیه به عنوان خط مقدم اقشار هدایت کننده جامعه به حساب می آیند و حضور آنها در فضای مجازی و شبکه های اجتماعی که امروز در جامعه فراگیر شده، یک ضرورت اجتناب ناپذیر به شمار می رود. در این زمینه حوزه های علمیه که یکی از مهمترین و موثرترین اقشار هادی مردم در مسائل اعتقادی و مذهبی هستند نیز می بایست نقش آفرینی خود را در فضای مجازی بیشتر کرده تا بدین ترتیب خطرات موجود در شبکه های اجتماعی و وب را برای نسل جوان امروز کاهش دهند.
در این باره نیز حجت الاسلام و المسلمین شیخ حسین ابراهیمی استاد حوزه علمیه قم و عضو شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز نیز در گفتگو با گرداب بر لزوم حضور روحانیون، طلاب و حوزه های علمیه در فضاهای مجازی تاکید کرد. متن این گفتگو را در ادامه بخوانید.
در ابتدا بفرمایید که میزان تاثیرگذاری فضای مجازی در معرفی دین و اسلام تا چه میزان اهمیت دارد؟
فضای مجازی محیطی است که در آن شنونده و بینندگان بسیاری وجود دارد و ما اگر این شبکه ها را بتوانیم به درستی مدیریت کنیم، بیشترین برد و تاثیرگذاری را برای معرفی مبانی دینی و آرمان های اسلام ناب محمدی داشته باشیم. دیگران تا به امروز استفاده های خوبی از این فضا داشته اند اما متاسفانه افراد دین دار و دغدغه مند جامعه کمتر خود را برای ورود به فضای مجازی مهیا کرده اند و همین مسئله سبب شده که بخش عمده ای از این محیط در اختیار افراد سودجو و فرصت طلبی که دغدغه دین ندارند، باشد. فضای مجازی محیطی نوشتاری و سهل الوصول است و این ویژگی ها باعث شده تا افراد بسیاری به آن دسترسی داشته و مراجعه کنندگان آن روز به روز بیشتر شود. بنابراین اگر فضای مجازی به درستی تغذیه شده و از آن بهره برداری های مناسب صورت گیرد، معتقد هستم که آثار خوبی خواهد داشت.
یکی از نکاتی شما به آن اشاره کردید مدیریت کردن بر فضای مجازی بود. به نظر شما چگونه می توان این فضا را مدیریت کرد؟
به طور طبیعی در حال حاضر افراد و جریان های مختلف با عقاید متفاوتی روی فضای مجازی کار می کنند. از این رو هجمه فوق العاده ای در آن بر علیه اسلام صورت می گیرد. حالا کسانی که توانایی معرفی اسلام را دارند اگر بتوانند یک ظرفیت فراگیر را برای آموزش مسائل اسلام در فضای مجازی آماده کنند، در این شرایط است که می توان مقابل این هجمه ها ایستاد و حتی گروه ها و افرادی را تربیت کرد تا بتوانند مبانی دین اسلام را تشریح کنند. نحوه مدیریت بر فضای مجازی از نظر من این است که افرادی که دغدغه دین و اسلام را دارند، از منابعی استفاده کنند که از یک سو پاسخگوی هجمه های مخالفین اسلام باشد و هم از سوی دیگر نیز از جذابیت خوبی برخوردار باشد. این امر هم البته نیازمند افراد لایق و شایسته ای است که مطالعات لازم را داشته باشند و تحلیل، نوآوری و هنر مناسب از مسائل دینی در وجود آنها نهفته باشد تا بتوانند مسائل را ارائه کنند. اگر به این صورت مدیریت صورت گرفت، جذابیت های اسلام به کاربران فضای مجازی منتقل شده و از حریم اسلام دفاع می شود.
لزوم حضور روحانیت در فضای مجازی را تا چه میزان مهم و با اهمیت قلمداد می کنید؟
من معتقدم که در حال حاضر حوزه های علمیه به ویژه حوزه علمیه قم حرکات مناسب و خوبی را در حوزه فضای مجازی انجام داده است. به ویژه مراکز فرهنگی تحقیقاتی که در حوزه علمیه ایجاد شده، اقدامات مناسبی را در فضای مجازیانجام داده اند. امیدوار هم هستیم همه حوزه ها توجه به فضای مجازی را در اولویت کاری خود قرار دهند و طلاب و روحانیونی که توان دارند در این شبکه ها حضور یابند. از این طریق روحانیون هم، اطلاعات لازم را کسب می کنند و هم از طرف دیگر اطلاعات خوبی میتوانند در این شبکه ها ارائه کنند. البته باید به این نکته هم توجه داشت که شبکه های مجازی را باید با زبان های مختلف مدیریت کرده و افراد حاضر در آن را تغذیه کنیم. قطعا چنین اقداماتی جزو کارهای ارزشمند روحانیون و طلاب قرار خواهد داشت.
چه اشکالی دارد «شبکه های اجتماعی» در خدمت نشر دین قرار گیرد؟/ روحانیون نباید از فضای مجازی فراری باشند
مدیریت حوزه علمیه تا چه میزان می تواند از فضای مجازی برای تبلیغ دین استفاده کند؟
حوزه های علمیه نقش خوبی را می توانند در فضای مجازی داشته باشند. برخی از حوزه ها فعالیت های مناسبی را در این عرصه آغاز کرده اند و امکانات خوبی هم در اختیار آنها قرار گرفته است. فضای مجازی با کمک حوزه علمیه می تواند یک شبکه ای در اختیار اسلام و دین باشد و از طرف دیگر نیز می توان در این فضا، از حریم اسلام به خوبی دفاع کرد. اما باید توجه داشت که تا بحال کمتر به این پتانسیل موجود پرداخته شده است. هیچ یک از اعمال ما کافی نیست و نیاز جامعه بیش از توانایی های ماست. حوزه های علمیه باید توانایی خود را بالا ببرند. طلاب در فضای مجازی باید پاسخگوی هر نوع متقاضی باشند و برای هر نوع دفاع از حریم اسلام آماده باشند. لازمه این امر این است که هم به فنون جدید و شبکه ها آشنا باشیم و هم از نظر علمی توان لازم را کسب کنیم تا بتوانیم مسائل حساب شده ای را در اختیار کاربران فضای مجازی قرار دهیم.
کدام طرح ها تا به حال در حوزه علمیه برای حضور در فضای مجازی ارائه شده و آیا حوزه ها در این زمینه ورود داشته اند؟
هم شبکه نور که وابسته به تشکیلات مقام معظم رهبری است اقدامات خوبی داشته و حضور فعالی در فضای مجازی داشته است و هم برخی از آقایان اقداماتی را در این فضا آغاز کرده اند. مراجع عظام تقلید نیز در این رابطه فعال هستند و در قم نیز موسسات بسیاری در حوزه فضای مجازی فعالیت داشته اند و اتفاقا تاثیر گذار هم بوده اند. اما این اقدامات کافی نیست و نیاز به فعالیت و حرکت های بیشتر هم هست. از طرفی باید به این مسئله هم توجه داشت که حضور فعال در فضای مجازی نیاز به سرمایه گذاری هم دارد. یعنی واقعا اگر این فعالیت ها قرار است تاثیر گذار باشد می بایست پشتیبانی تحقیقاتی و پژوهشی نیز پشت سر موسسات باشد تا اثرگذاری آنها بیشتر شود. در این زمینه هم دولت، هم ملت و هم حوزه علمیه باید آستین بالا زده و هر کس به هر نحوی که می تواند کمک کند تا تبلیغ دین در فضای مجازی گسترش یابد. الان هم که اکثریت مردم به این شبکه ها دسترسی دارند و حتی به روستاها هم ورود پیدا کرده است. اما متاسفانه ما گاهی اوقات از ظرفیت هایی که برای نشر اسلام به وجود آمده غافل هستیم. اگر ما توان لازم را به خرج دهیم می تواند نافع باشد. اعتقاد من این است که در سرمایه گذاری هم دولت و افراد متدین و خیر باید به کمک حوزه های علمیه و موسسات مرتبط آیند. امیر المومنین (ع) نقل می کنند که "وقتی پیامبر خواستند مرا به یمن اعزام کنند به من فرمود ای علی؛ اگر به دست تو یک نفر هدایت شود برای تو بهتر است از آنچه خورشید بر آن می تابد و طلا باشد و تو آن را انفاق کنی." بنابراین می توان از این روایت نتیجه گرفت که هدایت یک فرد در جامعه تا چه میزان مفید و موثر است و می طلبد که همه ما تلاش و کوشش کنیم تا نشر اسلام به هر وسیله ای انجام گیرد.
چه توصیه ای در پایان به طلاب و روحانیونی که وارد فعالیت در شبکه های مجازی برای نشر اسلام نشده اند، دارید؟
من فکر می کنم ابتدا باید آموزش های لازم در این زمینه را به همه ارائه کرد تا شرایطی به وجود آید که همه در هر سن و سالی بتوانند از فضای مجازی استفاده کنند. از مدیریت مساجد و ائمه جماعات گرفته تا حوزه های علمیه و مدیریت تبلیغات، همگی دست در دست هم دهند تا آموزش های لازم انجام شده و هر کس به نوبه خود تلاش کند تا از فضای مجازی بهره برداری لازم به نفع دین و ملت و انقلاب و نظام داشته باشیم. طلاب و روحانیونی هم که تا بحال به استفاده از فضای مجازی ورود نداشته اند می بایست تلاش خود را بیشتر کنند تا ضمن آموزش و فراگیری کار با شبکه های مجازی، از این پتانسیل موجود نیز در جهت نشر دین بهره برداری کنند.
منبع گرداب
انتهای پیام/
اشتراک گذاری
مطالب مرتبط
تصویری دیده نشده از آیت الله هاشمی در لباس جنگ
اینستاگرام در تسخیر عکس های این عکاس (قسمت دوم)
چگونه آپدیت ویندوز 10 را غیر فعال کنیم
سامانهای برای کنترل بدافزارها در توئیتر
۰۵ مهر ۱۳۹۴ - ۱۶:۰۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 8]
صفحات پیشنهادی
حجتاسلام حسین ابراهیمی: چه اشکالی دارد «شبکههای اجتماعی» در خدمت نشر دین قرار گیرد؟/ روحانیون نبای
حجتاسلام حسین ابراهیمی چه اشکالی دارد شبکههای اجتماعی در خدمت نشر دین قرار گیرد روحانیون نباید از فضای مجازی فراری باشندحجتاسلام حسین ابراهیمی گفت طلاب و روحانیونی که تا بحال به استفاده از فضای مجازی مبادرت نورزیدهاند میبایست تلاش خود را بیشتر کنند تا ضمن آموزش و فراگیریچه اشکالی دارد «شبکه های اجتماعی» در خدمت نشر دین قرار گیرد؟/ روحانیون نباید از فضای مجازی فراری باشند
طلاب و روحانیونی هم که تا بحال به استفاده از فضای مجازی ورود نداشته اند می بایست تلاش خود را بیشتر کنند تا ضمن آموزش و فراگیری کار با شبکه های مجازی از این پتانسیل موجود نیز در جهت نشر دین بهره برداری کنند به گزارش تهران پرس روحانی ت و حوزه های علمیه به عنوان خط مقدم اقشار هدایتدبیر شورای عالی فضای مجازی در افتتاحیه تلکام: اقتصاد فضای مجازی را نباید به دست خارجی ها سپرد
دبیر شورای عالی فضای مجازی با بیان این که نباید اقتصاد فضای مجازی را به دست خارجی ها سپرد گفت انتظار داریم ایران در برابر کشورهای بزرگ جهان در صنعت و حوزه ICT قرار گیرد به گزارش تسنیم سیدابوالحسن فیروزآبادی در افتتاحیه شانزدهمین نمایشگاه بین المللی ایران - تلکام با بیان اینکهتوهین به حجاج در فضای مجازی خواست دشمن است/ فاجعه منا نباید تبدیل به جنگ شیعه و سنی شود
اینکه در فضای مجازی بر علیه احرام مطالبی گفته شود و حجاج مورد دشنام و توهین قرار گیرند خواست دشمن است و فاجعه منا نباید تبدیل به جنگ شیعه و سنی شود گروه استانی تیتریک به نقل از دانش روز نماینده ولی فقیه در سازمان بسیج مستضعفین ظهر امروز در تجمع اعتراض آمیر مردم کرج علیه جنایادبیر شورای عالی فضای مجازی هشدار داد کل اقتصاد فضای مجازی کشور در خارج از مرزها است
دبیر شورای عالی فضای مجازی هشدار دادکل اقتصاد فضای مجازی کشور در خارج از مرزها استدبیر شورای عالی فضای مجازی با اعلام نظر درباره وجود یا عدم وجود شبکه ملی اطلاعات در کشور گفت بخشهایی از این شبکه اجرا شده اما کامل و جامع شکل نگرفته و بخشهایی از این تصویر بزرگ هنوز خالی مانده امعارفه دبیر شورای عالی فضای مجازی آغاز شد
بدون حضور دبیر سابق معارفه دبیر شورای عالی فضای مجازی آغاز شد شناسهٔ خبر 2922199 - سهشنبه ۳۱ شهریور ۱۳۹۴ - ۱۵ ۳۳ دانش و فناوری > فناوری اطلاعات و ارتباطات مراسم معارفه دبیر جدید شورای عالی فضای مجازی با حضور سه وزیر دولت و اعضای حقیقی شورای عالی فضای مجازی آغاز شد به گزارشاطلاعیه باشگاه پرسپولیس درباره فضای مجازی
ورزش لیگ برتر اطلاعیه باشگاه پرسپولیس درباره فضای مجازی به گزارش سرویس ورزشی"جام نیوز"به نقل از سایت رسمی باشگاه پرسپولیس روابط عمومی باشگاه فرهنگی ورزشی پرسپولیس طی اطلاعیهای اعلام کرد مسابقات و اطلاع رسانیهایی که در حال حاضر به نام پرسپولیس در فبا حضور سه وزیر دبیر جدید شورای عالی فضای مجازی معارفه شد
با حضور سه وزیردبیر جدید شورای عالی فضای مجازی معارفه شدمراسم معارفه ابوالحسن فیروزآبادی دبیر جدید شورای عالی فضای مجازی با حضور سه وزیر و در مراسمی به میزبانی وزارت ارتباطات معارفه شد به گزارش خبرنگار فناوری اطلاعات خبرگزاری فارس مراسم معارفه ابوالحسن فیروزآبادی دبیر جدید شوراتاکید دبیر شورای عالی فضای مجازی برای مقابله با تهاجم فضای مجازی
تاکید دبیر شورای عالی فضای مجازی برای مقابله با تهاجم فضای مجازی فناوری اطلاعات > ارتباطات - مهرنوشت دبیر شورای عالی فضای مجازی از فعالان بخش ارتباطات کشور خواست در یک هماهنگی با دولت و دانشگاه ها به مقابله با تهاجم فضای مجازی بروند ابوالحسن فیروز آبادی در مراسم افبه دنبال کاهش وابستگی به خارج در فضای مجازی هستیم
تهران- ایرنا- دبیر شورای عالی فضای مجازی رفع وابستگی در فضای مجازی را یکی از دغدغه های مردم و مسوولین دانست و گفت ما به دنبال این هستیم که در فضای مجازی کمترین وابستگی به خارج از کشور وجود داشته باشد به گزارش ذاکرنیوز سید ابوالحسن فیروزآبادی در مراسم افتتاحیه شانزدهمین نمایشگاه-
گوناگون
پربازدیدترینها