تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 29 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هيچ واعـظـى مـؤثرتر از نصيحت نيست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1816602303




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

اقتصاد مقاومتي؛ دفاعي مقدس در جبهه اقتصادي


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: اقتصاد مقاومتي؛ دفاعي مقدس در جبهه اقتصادي
نویسنده : سيدمحسن طباطبايي مزدآبادي 
پس از پيروزي انقلاب اسلامي، به بهانه‌هاي متفاوت، جمهوري اسلامي ايران همواره از سوي قدرت‌هاي استكباري در زمينه‌هاي مختلف مورد تهاجم قرار گرفته است. يكي از مهم‌ترين زمينه‌هاي اين تهاجم، جنگ تحميلي بود كه به طور مستقيم توسط عراق راهبري و به طور غيرمستقيم از سوي چندين كشور ديگر حمايت مالي، نظامي و سياسي مي‌شد و هزينه‌هاي متعددي را براي كشور در پي داشت.
 از مهم‌ترين اين هزينه‌ها مي‌توان به شيوع آسيب‌هاي اجتماعي، آسيب‌هاي اقتصادي، آسيب‌هاي رواني و آسيب‌هاي فرهنگي در دوران جنگ و پس از آن اشاره كرد كه اغلب اين آسيب‌ها در بستر شهر‌ها بر كشور تحميل مي‌شد. با اين حال مهم‌ترين آسيبي كه در جريان جنگ تحميلي بر كشور به خصوص شهرها وارد آمد، آسيب‌هاي اقتصادي بود كه خود در برخي موارد زمينه كافي براي بروز ساير آسيب‌ها را نيز فراهم مي‌كرد.
 در واقع جنگ ايران و عراق بر حسب مقياس انهدام و پيامد اثرات اقتصادي آن، به عنوان يكي از مخرب‌ترين مناقشات در سال‏هاي پاياني قرن بيستم دسته‏‌بندي مي‌شود. بمباران مناطق مسكوني، نابودي بسياري از مراكز اقتصادي، خودداري مشتريان از خريد نفت ايران، حمله به مناطق صنعتي و بمباران كارخانه‌ها - در مدت جنگ، حدود 6 درصد حملات دشمن متوجه مناطق صنعتي كشور بود- حمله به مناطق كشاورزي و دامداري، بيكاري و تورم، عدم سرمايه‌گذاري‌هاي لازم در زمينه‌هاي عمراني و زيربنايي و رشد مشاغل كاذب ضربات شديدي را به اقتصاد ايران وارد كرد و باعث شد كشور توانايي خود را در جهت ايجاد امكانات و تداوم رشد اقتصادي تا اندازه زيادي از دست بدهد. اما همه اقدامات دشمنان نظام از جمله كودتا، جنگ، ترور، تهاجم فرهنگي، حمله نظامي به هواپيماها و كشتي‌هاي ايراني، تجهيز نظامي- فني- فكري منافقين، ورود مستقيم در ماجراي صحراي طبس و. . . ، به دليل استحكام پيوند مردم و ولايت با شكست مواجه شد.
اما آنچه امروز به وضوح مشاهده مي‌شود، تمركز و تلاش دشمنان در ضربه زدن به ساختار‌هاي اقتصادي و تضعيف بنيان‌هاي اقتصادي ايران است. در واقع دشمنان نظام از ضعف‌هاي موجود در اقتصاد كشور به عنوان حربه‌اي جديد عليه نظام استفاده كرده و بحث تحريم‌هاي همه‌جانبه اقتصادي را پيگيري كردند و حجم تحريم‌ها را تا حدي به كشور تحميل كرده‌اند كه رهبر معظم انقلاب از اين استراتژي دشمنان، به جنگ اقتصادي تعبير نموده است.
پرواضح است هدف دشمن از راه‌اندازي اين جنگ اقتصادي، ايجاد نارضايتي در مردم به عنوان حاميان اصلي نظام با فشارهاي اقتصادي و افزايش نارضايتي‌هاي عمومي به خاطر گراني، بيكاري و كاهش رفاه، تضعيف بنيان‌هاي اقتصادي و سياسي و شكست الگوي جمهوري اسلامي در جهان به عنوان نظام كارآمد ديني است.  در همين راستا رهبر معظم انقلاب با شناختي عالمانه و تدبيري حكيمانه، استراتژي دشمن را شناسايي و ايده اقتصاد مقاومتي را به عنوان تنها راه‌حل مقابله با اقدامات دشمن معرفي نمودند؛ راهبردي كه در كوتاه‌مدت مي‌تواند اقتصاد كشور را از گردنه خطرناك كنوني به سلامت عبور داده و در بلند‌مدت زمينه‌هاي تقويت و پيشرفت اقتصادي هر چه بيشتر كشور و رفع ضعف‌ها و تبديل شدن نظام اسلامي ايران به الگويي براي تمام كشورهاي مسلمان و غيرمسلمان منطقه و جهان را فراهم آورد.
اما بايد در نظر داشت از الزامات تحقق اين الگوي اقتصادي، تبيين ابعاد مختلف و زواياي متنوع و پيدا و پنهان موضوع اقتصاد مقاومتي از سوي نخبگان و جامعه دانشگاهي كشور، در سطح شعار باقي نماندن اين الگو در بين مسئولان نظام در سطوح مختلف، آسيب‌شناسي نقاط ضعف و نقاط آسيب‌پذير اقتصاد ايران و ارائه راهبردهايي جهت تقويت زيرساخت‌هاي اقتصادي كشور، مشاركت حداكثري مردم در مسائل اقتصادي و فرهنگي، الگوي اقتصاد مقاومتي، سنجش و پايش لحظه به لحظه، تقويت زيرساخت‌هاي توليد در كشور و توجه به توليدات دانش‌بنيان در كشور است كه اميد است با همدلي، همزباني و مشاركت مردم و مسئولان ذيل هدايت‌هاي مقام معظم رهبري گام‌هاي مهمي در تحقق اين الگوي اقتصادي كه تضمين‌كننده سلامت و عدم آسيب‌پذيري اقتصاد ملي خواهد بود، برداشته شود.

منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۰۵ مهر ۱۳۹۴ - ۱۷:۴۵





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 11]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن