واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۵ مهر ۱۳۹۴ (۱۶:۴۴ب.ظ)
تشخيص 67 بيماري متابوليکي با ورود دستگاه NGS به کشور موج - دبير علمي دوازدهمين کنگره بينالمللي زنان و مامايي ايران از ورود دستگاه NGS که قادر به بررسي 30 هزار ژن موجود در هر سلول است، خبر داد و افزود: اين دستگاه ميتواند 67 بيماري متابوليکي را تشخيص دهد.
به گزارش خبرگزاري موج،شهلا چايچيان در آستانه برگزاري دوازدهمين کنگره بينالمللي زنان و مامايي ايران، گفت: از 700 مقالهاي که به دبيرخانه کنگره رسيده است، 503 مقاله برگزيده شدهاند.
وي از ورود دستگاه NGS در آيندهاي نزديک به کشور خبر داد که قادر به تشخيص بيماريهاي ژنتيکي خواهد بود.
دبير علمي دوازدهمين کنگره بينالمللي زنان و مامايي ايران اظهار داشت: اکنون يکي از متخصصان کشور براي آموزش استفاده از دستگاه NGS به آمريکا رفته است و پس از بازگشت، روش کار با اين دستگاه پيشرفته را به ساير متخصصان کشور آموزش خواهد داد.
وي ادامه داد: با اين دستگاه ميتوان از بزاق دهان با پنبه نمونهبرداري کرده، DNA آن را جدا و تمام 30 هزار ژن موجود در هر سلول را بررسي کرد. همچنين ليکوئيد بايوپسي نيز روشي است که طي آن مايع دور توده نمونهبرداري ميشود و با قرار دادن اين مايع در اين دستگاه ميتوان نوع سرطان فرد را تشخيص داد؛ از طرفي تشخيص 67 بيماري متابوليکي با بهرهمندي از اين دستگاه ميسر است.
دبير علمي دوازدهمين کنگره بينالمللي زنان و مامايي ايران گفت: بررسي اثر و دوز داروهاي سرطاني در هر فرد، درمان اعتياد و برخي بررسيهاي ژنتيکي با اين دستگاه ميسر است.
وي خاطر نشان کرد: بيماريهاي عضوي دستگاه تناسلي مانند پليپهاي رحمي، آندومتريوز، سرطانهاي زنان، بيماريهاي سينه، اختلالاتي که موجب نازايي ميشود، روشهاي تصويربرداري در بارداري و جراحي نوزادان جزو برنامههاي دوازدهمين کنگره بينالمللي زنان و مامايي ايران خواهد بود.
ناهيد خداکرمي رئيس انجمن علمي مامايي ايران نيز در اين نشست اظهار داشت: دوازدهمين کنگره بينالمللي زنان و مامايي ايران جام جهاننماي گروهي است که سالهاست در کنار هم کار ميکنند و نتيجه مديريت علمي هدفمند و ثبات مديريت است که توانسته اين افراد را دور هم جمع کند.
وي افزود: در اين کنگره متخصصان همه رشتهها حضور دارند زيرا هر عضو يا بافتي از بدن انسان به ساير اعضا ارتباط دارد.
رئيس انجمن علمي مامايي ايران از اجراي دو پنل در زمينه چالشها و راهبردهاي طرح تحول سلامت در زمينه زايمان طبيعي و همچنين مسائل زناشويي خبر داد و اظهار داشت: تنها 15 درصد از زايمانها به دليل مخاطراتي که دارند بايد با سزارين انجام شوند.
وي با اشاره به اهميت ابلاغ سياستهاي افزايش جمعيت و اجراي آن در کشور، گفت: ما نميتوانيم صرفاً با رايگان کردن زايمان طبيعي در نوسازي زايشگاهها به اجرا و تشويق زنان براي انجام زايمان طبيعي بپردازيم بلکه عوامل ديگري مانند تجهيز زايشگاهها به برخي ملزومات و انجام زايمان طبيعي بدون درد ميتواند در اين رابطه کمککننده باشد.
*اجراي پنل چالشهاي و راهبردهاي طرح تحول سلامت و مسائل زناشويي در کنگره
خداکرمي افزود: جهت کاهش آمار طلاق و مشکلات باروري پنل مسائل زناشويي را برگزار ميکنيم و اميدواريم حاصل اين کنگره موجب شود تا پنجرههايي جهت تحقيقات آينده باز شود.
وي خاطر نشان کرد: اکنون به لحاظ درماني و توليد علم در رشته مامايي و زنان و زايمان در منطقه اول هستيم و شاهد آن ورود بيماران از منطقه و حتي کشورهاي اروپايي به کشور است.
*بررسي بُعد اجتماعي و اقتصادي در آسيبپذيري زنان
صفيه شهرياري افشار متخصص زنان و زايمان نيز در اين نشست اظهار داشت: دوازدهمين کنگره بينالمللي زنان و مامايي ايران تنها کنگرهاي است که به بررسي بعد اجتماعي و اقتصادي در آسيبپذيري زنان ميپردازد؛ بر اين اساس برنامهاي براي معرفي ايدز و عوامل ابتلا به آن خواهيم داشت.
برپايي غرفه انجمن علمي جراحيهاي کمتهاجمي زنان ايران
آمنه حقگو متخصص زنان و زايمان از برپايي غرفه انجمن علمي جراحيهاي کمتهاجمي زنان ايران خبر داد و اظهار داشت: هدف از اين انجمن، ارتقاي سطح علمي و عملي جراحان زنان در زمينه جراحيهاي کمتهاجمي است.
وي افزود: جراحيهاي کمتهاجمي رشتهاي نوپا و وابسته به وسايل گرانقيمت است بنابر اين لازم است نسبت به آموزش آن توجه بيشتري شود.
اين متخصص زنان و زايمان خاطر نشان کرد: اين انجمن در دوازدهمين کنگره بينالمللي زنان و مامايي ايران از علاقهمندان به رشتههاي کمتهاجمي زنان دعوت به عضويت در انجمن ميکند و فضايي را براي گردهمايي علاقهمندان و بهرهگيري از تحقيقاتي که انجام دادهاند نيز در غرفه انجمن در نظر گرفته است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]