واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۵ مهر ۱۳۹۴ (۱۰:۴۴ق.ظ)
تفاهمنامه همکاري شرکت عمران و بهسازي شهري و سازمان بسيج سازندگي موج - شرکت عمران و بهسازي شهري ايران و سازمان بسيج سازندگي در راستاي همکاري براي احيا و بهسازي بافتهاي ناکارآمد شهري با يکديگر تفاهمنامه همکاري امضا کردند.
به گزارش خبرگزاري موج، نشست امضاي تفاهمنامه همکاري شرکت عمران و بهسازي شهري ايران و سازمان بسيج سازندگي با حضور محمد سعيد ايزدي معاون وزير راه و شهرسازي و مديرعامل شرکت عمران و بهسازي شهري ايران و نعمان غلامي، رئيس سازمان بسيج سازندگي، در محل اين شرکت برگزار شد.
ايزدي در ابتداي اين نشست با بيان اين که موضوع اين تفاهمنامه همکاري، استفاده از ظرفيت بسيج مردمي در بهسازي و احياي بافتهاي ناکارآمد شهري است، گفت: ديگر کشورهاي دنيا نيز تجربه فراواني در بازسازي بافتهاي ناکارآمد شهرها ندارند و ما هم همپاي کشورهاي توسعه يافته نزديک به ۲۰ سال است که در ايران به دنبال به جريان انداختن مجدد زندگي شهري در اين بافتهاي آسيب پذير هستيم و تجربه عملي احياي بافت فرسوده با همکاري بانک جهاني در چند شهر مانند زاهدان و بندرعباس را داريم.
مدير عامل شرکت عمران و بهسازي شهري ايران با تأکيد بر لزوم مشارکت مردمي در جريان بازسازي محلههاي آسييبديده و ناکارآمد شهرها افزود: اين شرکت سابقه همکاري با نهادهاي محلهاي مانند؛ هيأتهاي مذهبي، مساجد، سازمانهاي مردم نهاد (NGO) و تشکلهاي غيردولتي محلي را داراست، ولي؛ هيچ يک از اينها به مانند بسيج اثرگذاري ندارند؛ به همين دليل ميخواهيم از ظرفيت بسيج سازندگي که نهادي کاملا مردمي و برخاسته از همکاري و همفکري جوانان با انگيزه و تحصيلکرده است، استفاده کنيم.
معاون وزير راه و شهرسازي با تشريح انواع بافتهاي شهري نيازمند کمک و بهسازي ادامه داد: شرکت عمران و بهسازي شهري ايران در چهار حوزه متمرکز است که شامل «محدودههاي تاريخي و مياني شهر مانند سنگلج و عودلاجان تهران»، «سکونتگاههاي غير رسمي چه در حاشيه و چه در داخل شهر مانند منطقه اسلامآباد تهران در زير پل مديريت»، «محلههاي مياني شهرها که نه تاريخياند و نه سکونتگاه غيررسمي، ولي؛ از مشکلات فراواني رنج ميبرند مانند خوب بخت يا جواديه تهران که در دهههاي ۳۰، ۴۰ و ۵۰ شمسي شکل گرفتند، ولي؛ به مرور زمان به دليل نبود کنترل و نظارت صحيح دچار مشکلات و انواع فقر شدند» و نهايتا «روستاهاي متصل شده به شهر مانند ده ونک يا چيذر در تهران» ميشود.
وي با بيان اين که شرکت عمران و بهسازي شهري ايران براي اين چهار نوع بافت آسيبپذير در همه شهرها طرح ويژهاي تدوين کرده است، اظهار کرد: اين مناطق هم به لحاظ ناپايداري ساختمانها و هم به لحاظ فقر فرهنگي، فقر سوادي، فقر مالي، فقر بهداشتي و سلامتي و ساير انواع فقرها، براي ساکنانشان بسيار پرخطرند.
ايزدي جمعيت ساکن در بافتهاي ناکارآمد شهري را ۱۸ ميليون نفر و مساحت اين بافتها را ۱۳۰ هزار هکتار در سراسر کشور عنوان و خاطرنشان کرد: اين ميزان جمعيت به معني زندگي نزديک به يک سوم جمعيت شهري کشور در بافتهاي ناسالم شهري است و به همين دليل است که براي رفع اين مشکلات به سراغ نهادي مانند؛ بسيج آمدهايم که تا پايينترين لايههاي اجتماعي با مردم در ارتباط است و ميتوانيم با استفاده از اين ارتباطات سازمان بسيج سازندگي با مردم، مشارکت بالاي آنها را در اصلاح وضع موجود شهرها مطالبه کنيم.
در ادامه اين نشست سردار غلامي رئيس سازمان بسيج سازندگي نيز با اشاره به مشکلات مختلف مناطق حاشيهاي برخي شهرها که حتي معضلات امنيتي استاني و کشوري ايجاد کردهاند، گفت: برطرف کردن مشکلات حاشيهنشينان يکي از اولويتهاي بسيج سازندگي است و اين سازمان غير از اجراي وظايف ذاتي خود، به فعاليت فرهنگي ـ عمراني در سکونتگاههاي غير رسمي و مناطق حاشيهاي نيز ميپردازد.
رئيس سازمان بسيج سازندگي با تأکيد بر نقش اساسي مردم در همه عرصهها حتي دفاع مقدس، به تفاهمنامه همکاري شرکت عمران و بهسازي شهري ايران و سازمان بسيج سازندگي اشاره و اظهار کرد: اين تفاهمنامه فرصت مناسبي براي استفاده از ظرفيت مردمي بسيج در بهسازي بافتهاي ناکارآمد شهري به خصوص وضع نابسامان مناطق حاشيهاي برخي شهرهاست.
در ادامه اين نشست معاون وزير راه و شهرسازي و رئيس سازمان بسيج سازندگي با تأکيد بر تسريع در اجراي تفاهمنامه و نگارش تفاهمنامههاي همکاري کاربردي و عملي، انتخاب دو بافت ناکارآمد را به عنوان پايلوت و الگوي ديگر مناطق و شهرها در دستور کار قرار دادند و اعلام کردند که ساير شهرها و استانهاي نيازمند اصلاح بافت شهري نيز همزمان با اين دو بافت پايلوت، فرآيندهاي بهسازي شهري را آغاز ميکنند.
ايزدي و غلامي سپس اصلاح مناطق حاشيهاي مشهد را به عنوان محله پايلوت براي بهسازي سکونتگاههاي غير رسمي و بهسازي بافت تاريخي سيروس تهران را به عنوان محله پايلوت بهسازي بافت تاريخي برگزيدند و نخستين اقدام را حضور بسيج سازندگي در محلههاي هدف احيا و بهسازي شهري با عنوان ايجاد پايگاه مقاومت بسيج در آنها عنوان کردند.
همچنين مديرعامل شرکت عمران و بهسازي شهري ايران و رئيس سازمان بسيج سازندگي تشکيل کميتهاي متشکل از نمايندگان تام الاختيار دو نهاد با هدف برقراري ارتباط ميان اين دو دستگاه به طور مستمر و هفتگي را در دستور کار قرار دادند که اين کميته قرار است تحت نظارت رئيس مرکز بسيج شهيد کلانتري (وزارت راه و شهرسازي) فعاليتهاي خود را پيگيري کند. ضمن اين که اين کميته تشکيل کارگروههاي مشابه استاني را نيز بررسي و اجرايي کرده و بر فعاليت آنها نظارت خواهد داشت و مستمرا با اين کارگروهها به صورت ويدئو کنفرانس نشستهايي را برگزار خواهد کرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]