تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 16 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):نماز دژ محكم خداوند رحمان و وسيله راندن شيطان است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826555319




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

اتهام پاکسازي پارچين از اساس غلط است/ نمونه برداري ها بر اساس «نقشه راه» بود


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۵ مهر ۱۳۹۴ (۱۰:۶ق.ظ)
بهشتي پور در گفت وگو با موج: اتهام پاکسازي پارچين از اساس غلط است/ نمونه برداري ها بر اساس «نقشه راه» بود موج - گروه اقتصاد سياسي
طي يک دهه، آژانس بين المللي انرژي اتمي قصد تحقيق در باره آزمايش چاشني‌هاي انفجاري در مرکز نظامي پارچين را دارد و اين يکي از ده‌ها آزمايشي است که ادعا مي شود در جهت ساخت بمب اتمي در ايران انجام گرفته است.
اين در حالي است که ايران همواره هرگونه فعاليتي در جهت ساخت بمب اتمي را تکذيب کرده و اعلام کرده است که برنامه هسته اي ايران کاملاً صلح جويانه بوده و صرفاً به هدف توليد انرژي، تحقيقات علمي و پزشکي دنبال مي شود.
بازرسي هاي مديريت شده اخير آژانس بين المللي انرژي اتمي از سايت نظامي پارچين و نمونه برداري از برخي نقاط مورد نظر در چند روز گذشته بازتاب گسترده اي را در رسانه هاي ايران و جهان به همراه داشت. خبرنگار خبرگزاري موج در اين خصوص با يکي از صاحبنظران مطرح حوزه انرژي هسته اي ايران دکتر حسن بهشتي پور گفت و گويي را به شرح زير انجام داده است.

هدف از بازرسي هاي صورت گرفته اخير از سايت نظامي پارچين چه بود؟
از سال 2007 گزارش هايي به آژانس از جانب سازمان هاي اطلاعاتي آمريکا و اسرائيل ارائه مي شود مبني بر اينکه ايران دست به آزمايشهاي هسته اي در پارچين زده است و آژانس هم بحثي با عنوان ابعاد احتمالي نظامي يا همان پي.ام.دي مطرح کرد و ايران هم همان موقع پاسخ داد اما آژانس قانع نشد و اين موضوع ادامه پيدا کرد تا اينکه آمانو در سال 2011 در پيوست گزارش خود موارد ابهامي را آورد و در همان موقع ايران اعتراض کرد که اين موارد اتهاماتي است که دشمنان سرهم کرده اند وهيچ گونه صحت ندارد. اما آژانس اعلام کرد که اين موارد قابل بررسي است و بايد بررسي شود که بخشي از آن مربوط به پارچين بود.
با توجه به اينکه بازرسان آژانس در سال 2005 دو مرتبه پارچين را مورد بازديد قرار داده بودند و هيچ نقطه انحرافي پيدا نکردند با اين وجود در خواست داشتند که مجددا از پارچين بازديد کنند اما ايران به دليل آنکه اين سايت نظامي و غير هسته اي بود با اين درخواست موافقت نکرد. اين موضوع همچنان ادامه پيدا کرد تا 24 تير امسال که توافق محرمانه بين ايران و آژانس امضا شد و طبق اين توافق محرمانه موضوعات مربوط به گذشته و حال که آژانس بين المللي انرژي اتمي به آن مي گويد پي.ام.دي بايد حل شود.

چرا مجددا آژانس بعد از بازرسي هاي سال 2005 درخواست خود را مطرح کرد و قانع نشد؟
چون ادعا مي کردند که اطلاعات جديدتري به دست آوردند مبني بر اينکه ايران اقداماتي را احيانا در پارچين انجام داده است. در هر صورت به دليل نظامي بودن سايت مورد نظر راه حلي ميانه و منطقي مطرح شد مبني بر اينکه مسوولين ايراني خودشان نمونه برداري ها را انجام دهند. کار آژانس اين است که نمونه مورد نظر مثلا خاک را به آزمايشگاه مي برند تا ببينند ذرات اورانيوم وجود دارد يا نه، اگر بود که نشان مي دهد فعاليت هسته اي انجام شده و اگر نبود نشان مي دهد که هيچ گونه فعاليت هسته اي انجام نشده است.

پيش از اين ادعا مي شد که فضاي مورد نظر و آلوده از سوي ايران مورد پاکسازي قرار گرفته...
اين حرف ها تبليغاتي و از اساس غلط است و گرنه هرکسي که اطلاعات فني و هسته اي داشته باشد مي داند که ايزوتوپ هاي اورانيوم در محيط پايدار مي ماند و به هيچ وجه نمي توان آنرا نه خاک کرد و نه با آب مورد پاکسازي قرار داد و در همان محيط مي ماند.

آيا درباره نمونه برداري هاي محيطي تعريف خاصي شده است؟
نمونه برداري ها به طور کلي از نظر روشي تعريف به خصوصي ندارد و نمونه برداري که از پارچين انجام گرفت بر اساس توافق ايران و آژانس بين المللي انرژي اتمي بود. در نمونه برداري توجه به اين موضوع بوده است که از محيط بخصوص همانجايي که مورد نظر است حتما برداشته شود. اين نمونه برداري به طريقي صورت گرفته که کارشناسان آژانس اطمينان لازم را بدست آورند. بنابراين اقدام انجام گرفته اخير نيز بر اساس استاندارد تعريف شده و محرمانه بوده و طبق اساسنامه در مورد همه کشورها نيز بايد محرمانه بماند.

آيا مي توان اقدام اخير آژانس را نوعي فرار رو به جلو خواند؛ به دليل آنکه از نظر فني تاکنون نتواستند انحرافي را مشاهده کنند؟
به هر ترتيب آژانس به انجام گرفتن آزمايشات اتمي در پارچين مدعي بوده و بايد ادعاي آنان مورد بررسي قرار مي گرفت. راه حل ايران و آژانس يا همان «نقشه راه توافق شده» راه ميانه و منطقي بود که از يک طرف خدشه اي به مراکز نظامي و امنيتي ايران وارد نشود و از طرف ديگر آژانس به مقصود خود که عبارت است از دسترسي به نمونه مورد نظر در پارچين دست يابد. درحال حاضر هم نمونه اي که برداشته شد مورد تاييد آژانس است و اين، به نوبه خود نوعي موفقيت تلقي مي شود.

واقعا اين اراده وجود دارد که بخواهند ازهمين طريق پرونده مسائل مربوط به گذشته را تمام کنند؟
ببينيد ما به آن ها بي اعتماد هستيم اما آن ها هم يک ساز وکار سيستماتيک دارند همچون دوباري که به پارچين آمدند اگر واقعا مي خواستند چيزي اضافه مي کردند تا براي ايران درد سر درست کنند. در حالي که نمي شود چنين کاري انجام بگيرد. در ساز و کار بين المللي اگر قرار بود اين کار را بکنند در مورد عراق هم اين کار را مي کردند در حالي که نتوانستند در عراق چيزي را پيدا کنند و سرانجام برايشان رسوايي بار آورد. بنابراين در ساز و کار بين المللي حقه بازي و فشار وجود دارد اما در سيستم اجرايي که همه چيز آن دقيق است نمي شود حقه بازي کرد.

اطلاعاتي که آژانس بدست آورده و عموما نادرست از آب در مي آيد از کجا نشات مي گيرد؟
سازمان هاي اطلاعاتي آمريکا، اسرائيل، فرانسه، انگليس اطلاعات را در اختيار آژانس قرار مي دهند ولي مي گويند که منابع اطلاعاتي را نمي توانيم در اختيارتان قرار دهيم به دليل اينکه لو مي روند و منبع اصلي لو مي رود. آنچه ايران مي گويد اين است که حداقل مدارک را در اختيار ما قرار دهيد که گفتند که مدارک را هم نمي توانيم در اختيار شما قرار دهيم چون منبع اصلي ما لو مي رود.
به هرحال در 24 تير راه ميانه اي پيدا شد و آژانس هم تا ماه دسامبر قرار است که نتايج را اعلام کند. اين سازمان نمونه هاي اخير را مورد تاييد قرار داده و به نظر مي رسد کار به خوبي پيش مي رود.

محمد قربانپور شيخاني













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن