واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۴ مهر ۱۳۹۴ (۱۸:۹ب.ظ)
افتخار دولت؛ راهيابي حوزه دريايي به برنامه توسعه ششم موج - معاونت محيط زيست دريايي سازمان حفاظت محيط زيست گفت: مسوولان امروزه به دريا محور بودن کشور تاکيد دارند و راهيابي حوزه دريايي به برنامه ششم توسعه افتخار دولت در دو سال گذشته است.
به گزارش خبرگزاري موج، مراسم گراميداشت دريانوردي، ايمني و حفاظت محيط زيست دريايي و صنعت بيمه با حضور معصومه ابتکار معاون رئيس جمهوري و رييس سازمان حفاظت محيط زيست، پروين فرشچي معاون محيط زيست دريايي، محمدرضا قادري مديرکل نجات و حفاظت دريايي سازمان بنادر و دريانوردي و جمعي از صاحب نظران اين بخش در 4 مهر در سالن سرو سازمان حفاظت محيط زيست، برگزار شد.
پروين فرشچي ضمن گرامي داشت شهداي غواص دفاع مقدس، گفت: هر سال روز جهاني دريانوردي در هفته آخر سپتامبر جشن گرفته ميشود.
سازمان بين المللي دريانوردي به عنوان يک سازمان تخصصي سازمان ملل بخاطر اهميت صنعت دريانوردي در صنعت جهان، اين روز را به عنوان روز جهاني دريانوردي معرفي کرده است.
وي با تاکيد براينکه ايران هم اکنون به دريا و سواحل اهميت زيادي ميدهد، ادامه داد: سازمان بنادر و دريانوردي به عنوان متولي اصلي اجراي کنوانسيون مارپول و ضمائم ششگانه آن فعاليتهاي زيادي را براي مقابله با آلودگيهاي نفتي، زبالههاي دريايي و فاضلاب را انجام ميدهد.
براي اولين بار شاهد آن هستيم که سند توسعه فناوري دريايي، سند توسعه صنايع دريايي و به موازات آنها سند محيط زيست دريايي در کشور راه خودش را براي برنامه ششم باز بکند.
وي ادامه داد: ايران از اولين کشورهايي است که به مسائل دريانوردي اهميت داده است و در دريا حضور داشتند؛ ايرانيان باستان 10 مرداد را روز دريا نامگذاري کرده بودند و از اين روز را روز آغاز آرامش درياها ميدانستند. اما متاسفانه در يک دوره اي از درياي خزر، خليج فارس و درياي عمان غافل شديم.
فرشچي با اشاره به اينکه مسوولان امروزه به دريا محور بودن کشور تاکيد دارند و راهيابي حوزه دريايي به برنامه ششم توسعه افتخار دولت در دو سال گذشته است، افزود: خوشبختانه در برنامه توسعه ششم، به دنبال آن هستيم که مسائل دريايي را در برنامههاي کلان اجرايي دنبال کنيم. اميدواريم با عزم ملي و فراملي که داريم بتوانيم توسعه صنايع دريايي را در راستاي حفاظت از محيط زيست، درياها و سواحل، به عنوان توسعه پايدار مطرح بکنيم.
معاونت محيط زيست دريايي سازمان حفاظت محيط زيست در پايان خاطر نشان کرد: اميدواريم سال آينده اين برنامه با گستردگي بيشتري ادامه داشته باشد.
بنابراين گزارش، مدير کل نجات و حفاظت دريايي سازمان بنادر و دريانوردي نيز گفت: حفاظت از پهنههاي آبي از اهميت زيادي برخوردار است. بنابراين برنامههاي حفاظتي بايد فرا ملي باشد زيرا در حوضههاي آبي مانند خليج فارس و درياي خزر چندين کشور مشترک هستند و اگر آلودگي وارد اين حوضهها شود، بايد کشورها در رفع آن با هم همکاري کنند.
قادري ادامه داد: ايران با داشتن پهنههاي آبي خليج فارس، درياي عمان و درياي خزر داراي 5 هزار و 500 کيلومتر خط ساحلي است، خليج فارس يک درياي نيمه بسته است و اگر آلودگي وارد آن شود براي خروج به زمان زيادي نياز دارد. بنابراين، پاک نگه داشتن خليخ فارس بسيار حائز اهميت است.
وي افزود: سالانه نيز بيش از 5 هزار تردد کشتي از طريق تنگه هرمز وارد خليج فارس ميشود. از اين تعداد کشتي حدود 17 هزار تانکرهاي اقيانوس پيما هستند که که ميزان آلودگي بالايي دارند. بنابراين رعايت نکات ايمني و محيط زيستي در تردد کشتيها بسيار مهم است و در اين راستا چندين پروتکل از جمله راپمي، رامسر و ميمک وجود دارد که رعايت تمام بندهاي آنها الزامي است.
مدير کل نجات و حفاظت دريايي سازمان بنادر و دريانوردي تصريح کرد: ايران به تمام پروتکلهاي درياي ملحق شده است و قوانين خوبي در زمينه محيط زيست دريايي در کشور وجود دارد که از جمله ميتوان به قانوني در زمينه فعاليت سکوهاي نفتي اشاره کرد که اين سکوها اجازه ندارند ضايعات خود را در دريا رها کنند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]